Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, mám takovou zvláštní otázku a to, jestli je možné, že při snažení o prďolu může dojít ke změně menstruačního cyklu. Už dvě děti mám a vždy to trvalo cca půl roku než se zadařilo ale k žádným takovým změnám nedošlo. Vždy jsem měla pravidelnou ms a to že jsem to vždy dostala 28-29 den v měsíci.
Teď co se snažíme už 3ti měsíc, tak mám menstruaci po 20 dnech. Ovulaci si nehlídam, prostě to nechávám osudu, jen mě zajímá, jestli tohle má nějaký zvláštní důvod. ![]()
Nemůže se blížit menopauza? Prý se už nějakou dobu před ní mohou cykly zkracovat. Snažením tohle není.
@Andula97 píše: Více
Je mi 29, tak to asi nee 😁 ale ms je normální, bez bolestí, intenzita nezměněna, jen co jsme se začali snažit, tak se hrozně moc zkrátil cyklus.
Já nikdy pravidelnou ms na dny neměla, ale vždy kolem 30-35dnů ( ovu nevím, necítím ji a nikdy dřív jsem neměřila) a první dva měsíce, když jsme si řekli, že to necháme osudu, tak cyklus přes 50 dní a druhý 45 myslím. Nevím čím to bylo, pak se to vrátilo do normálu, ale já měla zničeho nic cykly naopak delší.