Nevím, zda mít dítě v 37letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.1.25 15:15

Nevím,zda mít dítě ve 37letech

Je mi 37let. Mám skoro dvouletý vztah. Přítel vydělává 25tisíc. Takže se bojím jak bychom to dali finančně s jedním platem a pak rodičovským přísoěvkem po mateřské. Jedno dítě už mám z předchozìho vztahu. Rezervu mám nějakou. Ale màm nadváhu, beru prášek na tlak a mám za sebou infarkt.Tak se bojím i rizik v těhotenství. Taky se bojím vad dítěte, když jsem starší. Nevím zda zvažovat dítě. Syn má 11let.Tlak zlobil už v těhotenství. Nakonec jsem to dala bez prášků. Porod sekcí, nepostupoval porod.Taky mám problémy s bolestma páteře. Přijde mi, že v mèm věku je víc rizik a že asi bude lepší se spokojit s jedním dítětem. Taky je ve mě strach, že by vztah nemusel vyjìt, jako s otcem syna. Nechci se rozhodnou špatně. Ale jestli dítě, tak teđ a nebo vůbec. Mladší už nebudu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35635
4.1.25 15:21

Nešla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76294
4.1.25 15:21
@Anonymní píše: Více

těžká rada, asi bych do toho nešla kvůli financím, 25 tisíc je fakt málo (i když u nás v okolí je to normální dělnický plat a já sama mám ještě míň),
je to málo na 2 děti, kolik vyděláváš ty? a máš nějaký finanční polštář?
věk není nijak tragický ani ty nemoci, na tlak můžeš užívat léky vhodné v těhotenství a páteř bolí každého,
ale bála bych se těch financí, to by bylo na dřeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
4.1.25 15:22

Vzhledem k tvé situaci (partner bude mít problém rodinu uživit) k tvému zdravotnímu stavu a k tomu, že jedno dítě už máš, bych se do dalšího dítěte nepouštěla. Ani bych o tom neuvažovala. Negativa tady silně převažují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2487
4.1.25 15:28

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9015
4.1.25 15:33

Ne, ten plat je tragický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
4.1.25 15:34

Ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17239
4.1.25 15:37

Never ever

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40396
4.1.25 15:40

Vysoký tlak, infarkt za sebou, nadváha, to se může s těhotenstvím zhoršit, opravdu bych do toho nešla s těmito zdravotními problémy.
Vždyt se porad s doktory, co na ten nápad říkají.

Finance…to vidíš sama, že to je na hraně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13952
4.1.25 15:41

Vek neni problem, to se jeste da, ale vzhledem k dalsim okolnostem, tvemu podlomenemu zdravi a financim, bych do toho spis nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3702
4.1.25 15:41

Když to takhle píšeš, tak ses podle mě stejně rozhodnutá, že další dítě ani sama nechces. Spis se dej ty zdravotně do pořádku. 11lety kluk te taky potřebuje! A dlouho ještě potřebovat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.25 15:45

@stinga Já beru 20-23 tisíc. Ale bojím se propadu na ten rodičovský příspěvěk. Já mám hypotéku ještě na 15 let. Našetřeno mám 150 tisìc. Přítel nemá nic. Teđ se máme fajn.Ale i se dvěma příjmama + alimenty 4000 lítáme po akcích a žijem si tak akorát. Na rodičáku to bylo finančně náročné. A to tehdy bylo vše levnější. Ex měl 17000 (ale měl i dluhy) a já 6000 rodičák. A bylo to náročné. Musel vzít brigádu a vztah šel do kelu.Jen se řešily peníze. Takovou mateřskou už nechci :(.Taky nechci aby se to dotklo syna.Je zvyklý na kapesné a že výletujem. S prckem by se jelo asi dost na dřeň a bojím se, že by to zničilo i vztah. A ta představa, že jsem sama se dvěma dětma sama..Vždy jsem chtěla 2 děti. Ale druhé 2 roky nešlo a nakonec byl rozchod s bývalým.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.25 16:08
@suzka1 píše: Více

Ano, strachy převažují a tak spíše druhé nebude.Taky musím zmínit, že by to pravděpodobně nešlo přirozenou cestou. Když jsme se s bývalým snažili o druhé od synových tří let do 5ti let.Tak nám to nešlo. Já špinila a dostala nějaký hormon na D. Gynekolog říkal, že po 2 letech neúspěchu doporučuje inseminaci.Tu ex nechtěl. Nakonec jsem otěhotněla, ale stálo mě to vejcovod. Těhotenství bylo mimoděložní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.25 16:12

Nešla bych do toho, měla jsem první dítě ve 32letech a druhé ve 36letech, ale krom gynekologických drobných trablů mi nic nebylo a manžel vydělává 50tis a ještě se dovzdělává pro karierní růst…já měla před první RD 35tis v čistém a taky si chci polepšit…u Vás jsou ty finance dost na hraně, jak máte zajištěné bydlení, může přítel vydělat více?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.25 16:23

Byt mám na hypotéku. Tento rok mi končí fixace.Tak jsem zvědavá na nový ùrok. No a přítel má maturitu a pracuje jako dělník. Chce jen práci na raní. Těch moc není. Takže asi práci nezmění. Vyhovuje mu, že je s náma doma odpoledne. Já pracuji taky na raní směny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex