Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
těžká rada, asi bych do toho nešla kvůli financím, 25 tisíc je fakt málo (i když u nás v okolí je to normální dělnický plat a já sama mám ještě míň),
je to málo na 2 děti, kolik vyděláváš ty? a máš nějaký finanční polštář?
věk není nijak tragický ani ty nemoci, na tlak můžeš užívat léky vhodné v těhotenství a páteř bolí každého,
ale bála bych se těch financí, to by bylo na dřeň
Vzhledem k tvé situaci (partner bude mít problém rodinu uživit) k tvému zdravotnímu stavu a k tomu, že jedno dítě už máš, bych se do dalšího dítěte nepouštěla. Ani bych o tom neuvažovala. Negativa tady silně převažují.
Vysoký tlak, infarkt za sebou, nadváha, to se může s těhotenstvím zhoršit, opravdu bych do toho nešla s těmito zdravotními problémy.
Vždyt se porad s doktory, co na ten nápad říkají.
Finance…to vidíš sama, že to je na hraně.
Vek neni problem, to se jeste da, ale vzhledem k dalsim okolnostem, tvemu podlomenemu zdravi a financim, bych do toho spis nesla…
Když to takhle píšeš, tak ses podle mě stejně rozhodnutá, že další dítě ani sama nechces. Spis se dej ty zdravotně do pořádku. 11lety kluk te taky potřebuje! A dlouho ještě potřebovat bude.
@stinga Já beru 20-23 tisíc. Ale bojím se propadu na ten rodičovský příspěvěk. Já mám hypotéku ještě na 15 let. Našetřeno mám 150 tisìc. Přítel nemá nic. Teđ se máme fajn.Ale i se dvěma příjmama + alimenty 4000 lítáme po akcích a žijem si tak akorát. Na rodičáku to bylo finančně náročné. A to tehdy bylo vše levnější. Ex měl 17000 (ale měl i dluhy) a já 6000 rodičák. A bylo to náročné. Musel vzít brigádu a vztah šel do kelu.Jen se řešily peníze. Takovou mateřskou už nechci
.Taky nechci aby se to dotklo syna.Je zvyklý na kapesné a že výletujem. S prckem by se jelo asi dost na dřeň a bojím se, že by to zničilo i vztah. A ta představa, že jsem sama se dvěma dětma sama..Vždy jsem chtěla 2 děti. Ale druhé 2 roky nešlo a nakonec byl rozchod s bývalým.
@suzka1 píše: Více
Ano, strachy převažují a tak spíše druhé nebude.Taky musím zmínit, že by to pravděpodobně nešlo přirozenou cestou. Když jsme se s bývalým snažili o druhé od synových tří let do 5ti let.Tak nám to nešlo. Já špinila a dostala nějaký hormon na D. Gynekolog říkal, že po 2 letech neúspěchu doporučuje inseminaci.Tu ex nechtěl. Nakonec jsem otěhotněla, ale stálo mě to vejcovod. Těhotenství bylo mimoděložní.
Nešla bych do toho, měla jsem první dítě ve 32letech a druhé ve 36letech, ale krom gynekologických drobných trablů mi nic nebylo a manžel vydělává 50tis a ještě se dovzdělává pro karierní růst…já měla před první RD 35tis v čistém a taky si chci polepšit…u Vás jsou ty finance dost na hraně, jak máte zajištěné bydlení, může přítel vydělat více?
Byt mám na hypotéku. Tento rok mi končí fixace.Tak jsem zvědavá na nový ùrok. No a přítel má maturitu a pracuje jako dělník. Chce jen práci na raní. Těch moc není. Takže asi práci nezmění. Vyhovuje mu, že je s náma doma odpoledne. Já pracuji taky na raní směny.
Je mi 37let. Mám skoro dvouletý vztah. Přítel vydělává 25tisíc. Takže se bojím jak bychom to dali finančně s jedním platem a pak rodičovským přísoěvkem po mateřské. Jedno dítě už mám z předchozìho vztahu. Rezervu mám nějakou. Ale màm nadváhu, beru prášek na tlak a mám za sebou infarkt.Tak se bojím i rizik v těhotenství. Taky se bojím vad dítěte, když jsem starší. Nevím zda zvažovat dítě. Syn má 11let.Tlak zlobil už v těhotenství. Nakonec jsem to dala bez prášků. Porod sekcí, nepostupoval porod.Taky mám problémy s bolestma páteře. Přijde mi, že v mèm věku je víc rizik a že asi bude lepší se spokojit s jedním dítětem. Taky je ve mě strach, že by vztah nemusel vyjìt, jako s otcem syna. Nechci se rozhodnou špatně. Ale jestli dítě, tak teđ a nebo vůbec. Mladší už nebudu.