Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sama golf nehrají ale pokud bude vše vporadku a nebudeš mít nějaké zdravotní problémy tak první trimestru určitě vpohode (pokud nebudeš mít silné nevolnosti) pak už to bude záležet na tvém těle..někoho pak začnou trápit záda ale třeba do 20tt si myslím že by to šlo, možná i déle když jsi zvyklá. Ve třetím trimestru už to myslím nepůjde..tam je většinou člověk rád že leze…ale je to individuální…počítám že největší sezónu máte přes léto takže by bylo asi dobře kdyby si třeba v létě otěhotněla, a na jaře porodila..po šestinedělí bys pak už mohla zase začít pomalu trénovat…a. inco sebou do kočárku (s někým kdo ho bude vozit a ty třeba jen nakojis pokud budeš kojit)
A v čem je golf špatný? Pochopím nějaké fyzicky náročné sporty na běhání, posilování a tak, ale na golfu snad nic tak náročného není ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Já neříkám, že je golf špatný, ale přes břicho asi moc hrát nepůjde, proto se ptám na zkušenosti, plus u hry se dost nachodí, někomu prý třeba otékají nohy, proto se ptám na ty zkušenosti.
@Dahlia0409 podle mě tam může nejvíce vadit ten rotační pohyb při odpalu…
@Anonymní píše: Více
Chápu, tohle je hodně individuální. Nohy nemusí být oteklé a tělo může být v pohodě celé těhotenství, takže jediné „mínus“ být pak bylo to bříško. Píšu zkušenost svoji, já dělala prakticky stále vše, když jsem šla na MD, aspoň denně procházky, když už jsem nemohla chodit do práce ![]()
Golf jsem nikdy nehrála, ale co se týče chůze a pohybu, tak teď jsem v pátém měsíci a můžu si dovolit skoro stejně jako před těhotenstvím. Výšlap na hory není problém. Akorát teda ze začátku mě trápila šílená únava, ale přechodem do druhého trimestru zase v pohodě, ale to nechci strašit, bude to individuální pro každou.
Počítám ale že ve třetím trimestru se většiny sportů, až na procházky vzdám.
Já jsem se popravdě v prvním těhotenství dost válela doma..ale byl covid, všude všechno zavřený…v druhém těhotenství mě skoro hned od začátku dost bolely záda…přesto jsem denně nechodila tak 5-10km protože jsem měla doma první hodně malé dítě (otěhotněla jsem když bylo prvnímu dítěti 7m) a to spalo přes den zásadně v kočárku, doma se uspat prakticky nedalo…takže jsem chodila s tím kočárem…záda nezadá, nohy nenohy…😂
Děkuji moc všem za reakce, té bolesti zad se případně také bojím, ale třeba by mě to nepotkalo nebo by se to dalo vydržet. ![]()
Asi bych ten rotační a hlavně jednostranný pohyb konzultovala s gynekologem, ale nemyslim si, že by to nějak zásadně mělo vadit, pokud se budeš rozumně šetřit. Ale záleží zkrátka na tom, jak ti bude. Já jsem ještě v 9m byla schopná bez problémů ujít 10km, ale už asi od 5 m jsem mopem nevytřela ani kuchyň. Ten pohyb mi neskutečně vadil a prostě jsem to nemohla dělat.
Ahoj, zajímalo by mě, zda nemáte někdo zkušenosti s hraním golfu nebo trénováním golfu v těhotenství - zkušenosti do jakého měsíce se dá přibližně hrát/trénovat. Nyní se snažíme o mimi, já hraju golf na profi úrovni + trénuji klienty (je to má práce). Nevím, kdy se případně mimi zadaří, ale už teď by mě zajímalo, do jakého měsíce těhotenství by se třeba dalo hrát/trénovat, mám dlouhodobé klienty i nové školy, kde je výcvik také dlouhodobý, tak abych cca věděla jak by se to pak dalo naplánovat. Samozřejmě rozumím, že každá má těhotenství jiné, proto mě zajímají ty názory/zkušenosti, protože s větším bříškem nebo nateklýma nohama asi hrát moc nepůjde. Klidně napište i zkušenost s jiným sportem, do kdy jste ho tak mohly provozovat. Docela by mě i zajímal názor, kdy zase naopak se dá ke sportu vrátit po narození dítěte, samozřejmě nečekám jít hrát hned v šestinedělí, ale třeba v jeho 3 nebo 4 měsících, zda se to jeví jako reálné (samozřejmě ne v takové míře jako před dítětem).