Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Souhlasím tady s ostatními. Obávám se, že vztah s přítelem, který se nezmění, neustojí ani těhotenství, ani nové mateřství. On sice dítě chce, ale všechno bude na tobě. Neumím si představit, jak takto popisovaný člověk omezí své pohodlí, své výdaje, bude se snažit víc vydělávat a vstávat v noci k dítěti, podpoří té při zdravotních potížích v těhotenství tím, že zabere v péči o domácnost a syna, atd. To je úplná utopie.Mela bys na krku po porodu tři děti. Syna, miminko a přítele. A že bys nakonec s těmi dětmi zůstala sama, to vidím jako docela reálné. Žít s tvým přítelem je náročné i bez společného dítěte…
Věk, plat, zdravotní problémy, dítě už máš. Ne. Zůstala bych u jednoho. To nejsou dobré podmínky
@Anonymní píše: Více
Manžel za těch 50 chodí taky jen od 7 do půl 4 a odpo je s námi…to je trochu výmluva, aby se moc nepředřel, no je to na Vás…a z čeho bys na tom rodíčáku tu hypo platila? Těžko ti to bude platit přítel, když je to Tvůj být ![]()
@Pe.M.1 Přesně to jsou mé obavy. Že by to dítě bylo hlavně moje a moje péče a starost.On sice říká, že ví jaké to je mìt dítě. Moje bere jako své. Ale veškerá zodpovědnost i starost je moje a synova otce.To je jiné než být rodič se vším všudy. Je těžké a náročné být rodič. Ano je to to nejúžasnější na světě být rodičem. Ale není to jen o kamarádství a hraní, jako to má s mým synem. Když jsem mu popisovala jak malý měl laryngitidu a já brečela nad postýlkou v nemocnici, tak sám říkal, že by to asi nedal.Ano vydržel se synem 5 dní, kdy jsem ležela s infarktem v nemocnici.Doma se zastavil čas. Neuklizeno, neumyté nádobí. Zvládl nakoupit, upéct pizzu, ohřát co jsem navařila a se synem se připravit do školy. Skoro nespal a byl fakt psychicky vyčerpaný. Teđ jsem nemocná na atb. A jsem to já kdo vstane, udělá 3 zázvorové čaje, uvaří polévku. Takže ano, bylo by to jako s prvním těhotenstvím. Dítě by byla hlavně má starost.
No, já půjdu proti produ. Já bych do toho šla. Za pár let to už nepůjde a syn už s tebou nebude chtít trávit mic času.
No a jestli přítel dítě nemá, rak se připrav na to, že ti bez dítěte zdělá pá, pá a půjde o dům dál.
@Vyzvědačka píše: Více
a až z toho všeho dostane zakladatelka druhý infarkt, tak tu budou dva sirotci místo jednoho
Že vydělává 25 tisíc by mi nevadilo, nemůže každý vydělávat 100 tisíc. Ale že nemá nic našetřeno je zvláštní, nemusí mít půl mega na účtu, ale že nemá vůbec nic by mi vadilo.
@Klaudie_D píše: Více
no mě by to vadilo, z 25 t a rodičáku živit 2 děti je dost na nic
@stinga píše: Více
Já byvh do zoho šla i tak. Je teda fakt, že já zdravitní ani finanční problémy neřešila, ale mám dvě děti ještě pozdeji a bez nich byl život smutný.
Stav se dá ohlídat.
V kazdem pripade se bezdetny chlap se ženou co mu nedá dítě nejspíš rozejde.
Zakladatelko, přítel sice může říkat, že ví, jaké to je, mít dítě, ale říká to pouze na základě toho, že žije s tebou a tvým synem nějaký čas v jedné domácnosti a občas je tam užitečný. Mít dítě je doživotní záležitost. X let být k dispozici 24 hodin denně. Když je doma malé dítě, těžko ho nechám doma a půjdu se bavit. Když dítě potřebuje boty, těžko si koupím nový parfém. Když vařím, těžko udělám ostrý guláš s knedlikem. Na dítě člověk bere ohled, dítě je slabý článek rodiny. I když je dítě dospělé, pořád tu člověk kvůli němu je. Poradí mu se studiem, s prací, půjčí mu na auto, ohlídá mu potomka, nechá ho u sebe bydlet v případě rozvodu, atd. Rodičem je člověk doživotně. Myslí nejdřív na dítě a pak na sebe. To málokdy pochopí ten, kdo vlastní děti nemá…