Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vyzvědačka píše: Více
Bez dítěte? Máš dojem, že se dokáže postarat sám o sebe? Já teda ne. Tomu je jedno jestli dítě má nebo ne. Spíš bych řekla, že papá udělá až dítě bude a zakladatelka nebude mít tolik času a měl by pohnout zadkem.
A myslíš, že lidé si na starší kolena dělají děti aby nebyli sami? My tedy naopak, se těšíme, až budou samostatnější všechny a budeme mít volnější ruce. Poslední jsme měli v 35. Teď nám je 41 a popravdě do mimina, batolete už bych nešla. V 37 je každopádně nejvyšší čas na dítě, ale u nich na to teda není moc vhodná situace, vzhledem k financím, zdravotnímu stavu a neschopnosti chlapa.
@Vyzvědačka Mě nasadily prášky na tlak a infarkt jsme měla až měsìc od začátku braní léků. Ten den jsem byla v klidu a koukala na tv. Najednou bušení srdce a pocit že se dusím. Taky sem si říkala, beru už prášky, kterým jsem se vyhýbala jak to jen šlo, tak mi nic nehrozí. Byla jsem pod dohledem na nemocenské a stejně přišel infarkt.Jen prostě ve mě navždy zůstane to prázdné místo pro druhé dítě. Že přítel odejde je taky možné. Zatím tedy říká, že o mě nechce přijít. Že raději nebude mìt své vlastní dítě. Ale je mladý. Dítě s jinou může mìt i za 20let. Když by si našel mladou. Žena na to prostě má omezený čas. Vše mluví proti, jen ten věk je prostě buđ a nebo. Těhotenství je záhul. Bojím se že bych měla zdravotní komplikace. Mám i sny, že porodìm nemocné dítě
nebo že mě se něco stane.
Příspěvek upraven 04.01.25 v 20:12
Reakce na Vyzvědačku…
Mít dítě proto, aby mi chlap nezdrhnul, není podle mě zrovna ten pravý důvod. Jak víš, že s ní zůstane? Jak víš, že se narodí dítě stoprocentně zdravé? Jak víš, že se nerozejdou už během těhotenství? Rizikový věk, rizikový zdravotní stav. Bude schopen ji devět měsíců v domácnosti zastoupit? Nebo řekne, já si to takhle nepředstavoval? Když dítě nebude zdravé, bude se o ně starat, aby se to zlepšilo? Při operaci, při rehabilitaci? Vůbec si nejsem jistá.
Reakce na Stingu…
Souhlasím, stát se může všechno. I tak to může skončit. Dvě děti dají víc práce. Kdyby mimi nebylo zdravé, kdyby se zakladatelce zhoršilo zdraví, bude on schopný postarat se o dvě děti? Zakladatelka musí v první řadě koukat na sebe a na to dítě, které už tady je. Výchozí startovní čára je…vyšší věk pro těhotenství, první dítě bez otce, nový partner nepříliš perspektivní, nijak dobrá finanční situace. Několik rizikových faktorů. I jeden by bohatě stačil, aby rozumně uvažující člověk řekl, že do toho prostě nejde. Jo. Kdyby měla manžela, žili v domě rodičů, s nimiž by maximálně vycházeli, byli finančně zajištěni, dalo by se to po poradě s doktorem risknout. Oni by se rodiče i muž postarali, i kdyby těhotenství musela vyležet. Bylo by tam zázemí v případě čehokoli.
@andelka83 píše: Více
Aspoň jedno dítě většina ludí chce. Mozna uteče i když dítě bude, ale když nebude, zdrhne určitě.
Ty se těšíš, až budeš mít deti samistatnejší, ale to je tím že máš dítě malé. Synovi zakladateky bude už v tvém věku 15, a moc času s ní trávit nebude.
Já měla v tvém věku dite už dospělé a tak jsem si po 20 letevh strihla druhé kolo a po dalsich dvou dalsi. A fakt nelituju.
ale zřejmě jsi zdravá a finančně zabezpečená, což zakladatelka není,
mít ze sebou infarkt v 37 letech je dost na pováženou, chlap utrácí za blbiny z výplaty 25 t - ne to není dobrý nápad mít další dítě
@Anonymní píše: Více
Tak to na tobě. Takyse muze stat, ze touha bude silnější a pak budeš zoufale honit dítě po 40.
Velkem souhlas, ale jestli dite nebude zdrave bych neresila. Ta pravdepodobnost je mala a tam chlapi casto zdrhaj za vsech situací.
@Vyzvědačka
Jestli od ní odejde, pak odejde. Je to jeho volba. Půjde s ním do dítěte svobodná holka, která začíná, je po škole, buduje si pozici v práci, osamostatňuje se? Nebo bezdětná žena, která doteď zatím neměla, s kým si dítě pořídit? Pochybuji. On s jeho vlastnostmi a platem je asi rád, že potkal maminku s dítětem. Která z nároků umí slevit. Ta svobodná a bezdětná, ta si vybírá…
A kdyby náhodou přítel po těhotenství utekl, zvládla by jsi platit sama hypotéku a dvě děti za pomoci alimentu? Jsou schopni ti vypomoct rodiče nebo ti někdo může děti hlidat?
@stinga píše: Více
To souhlas. Ale ja raky řesila hrozne jestli jo nebo ne a když mi pak z onila hrana, tak jsem už řešila jen to, že hrozně chci.
Jinak si taky myslím, že když pritel nic nevydela a je rád za bydlení u zakladatelky, tak je nepravděpodobné, že by nějaká mladá s ním chtěla dítě.
@Pe.M.1 píše: Více
Ja myslim, ze se nejaka najde. Treba nejaka celhove horší, ale plodná, co dítě chtít bude.
ale chápeš, že ona může při druhém infarktu umřít nebo zůstat třeba na vozíčku? a ano, to je hypotetická možnost, že nemají peníze, to je jasné už teď - nemají finance na druhé dítě, jako jasně hladem neumřou, ale život s 35 tisíci pro 4 lidi je opravdu ubohé přežívání
@emmimmi píše: Více
Tak treba nějaká, která už nemá mic času. Nicméně i mladych nezodpovědných je dost.
@Vyzvědačka
Mám spolužačku. První dítě brzy, po dvacítce. Postižené. Je s ním celý život doma. Manžel zdrhnul tak brzy, jak to šlo. Na srazy nechodí. Nemá hlídání. Pro dávno dospělé dítě. Smutný život. Být jen doma a nikam to nevede. Procento rizika je všude. Zakladatelka sama má pocit, že radši ne. Člověk by měl poslouchat svůj vnitřní hlas. Jako každá se trochu nebo víc bojí. Porodu. Zda to bude zvládat. Aby to bylo zdravé. V případě pochybnosti u vlastního nepříliš příznivého zdravotního stavu si opravdu nemyslím, že ve čtyřiceti budou zakladatelkou cloumat mateřské pudy typu, já nešťastná, já měla mít ještě další dítě, jak já bych si to užila, to běhání za batoletem…