Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Cítíš se bez energie už teď, myslíš, že mimino ti na ni pomůže? Budeš mít stále energii věnovat se i staršímu? A pořád mi přijde, že finanční starosti ti taky nepridaji. Si zkuste schválně pár měsíců žít jen z jeho platu a stejné částky, jakou bys brala na rodicaku.
@stinga píše: Více
No to jsou. Se podívej na tvaroh, mléko, jogurt, zakysanku…
U masa je to ruzne, ale hovězí s kvalitnim mramorovanim je taky pěkně drahé. Prso je pravda dražší než stehno. Ale třeba krkovice stoji v podstate stejně jako pečeně.
Jo a tos zjistila tady na diskusi. ![]()
Podle mě kecáš. Ptáš se a rovnou di vyjmenuješ milion důvodů proč ne. Co asi myslíš, že ti ostatní řeknou?
No dejme tomu, že nekecáš. Proč jsi s tím chlapem?
@Vyzvědačka píše: Více
hovězí je drahé každé, mramorované i bez tuku, tvaroh je také drahý,
ale myslím, že zakladatelka i já to bereme spíš tak, že maso a zelenina je dražší než buchty a sladkosti, nebo rohlíky
@stinga píše: Více
No nobre, ale ona pise o nizkotucnych produktech.
V buchtach, sladkostech a rohlicich jsou spíš sacharidy.
A zelenina jak ktra. Drahé jsou zejména rajčata a papriky. Mrkev, salát nebo ředkvičky až tolik ne.
@Vyzvědačka píše: Více
já vím, to by bylo na dlouhou diskusi a vlastně spam této diskuse, ale v podstatě nezdravá jídla jsou dostupnější a levnější než zdravá jídla, ty nezdravé koupíš na každém rohu a zdravé si musíš uvařit sama například
@stinga Ano zelenina to je taky hrůza ty ceny. A to mám dle jídelníčku jíst hodně zeleniny. Ovoce jen dopoledne. Takže jsem jedla stále ovesné vločky s mlékem a do 100g ovoce na snídani. Osladit čekankovým sirupem.Jo ještě si to pamatuji
.Jen na to nemám vůbec chuť. A vstávám úplně nejdřív do práce co jsem kdy vstávala. Po letech dojíždím. Takže scvrklý žaludek.
tak nějakou předepsanou dietu a jíst jídla, která ti nechutnají, to bych také nedávala, prostě podle sebe jíst zdravě, nebo aspoň zdravěji než dosud, přidat ovoce a vynechat sladkosti, chodit na procházky
@stinga Zkoušela jsem i dle vypočítaného přijmu od nutriční a zadávat jídlo do kalorických tabulek.Ale zas vážit vše a zapisovat a plánovat dny dopředu a bylo vše zelené. Zkusím nějak nenásilněji a ubrat přílohy, přidat zeleninu. Sladké vody skoro nepiju, ale moje neřest jsou chipsy. Ikdyž není to tak často. Někdo si chválí přerušovaný půst. Ten jsem nezkoušela zatìm.
@emmimmi píše: Více
Byla by fakt blazen, kdyby do toho sla. Bude na dve deti sama, misto klidu co ma ted. Bude muset otravovat okoli s pomoci, protoze to sama neda. To je prima pohled do budoucnosti. Ona to dite zas az tak nechce a mit ho je kvuli chlapovi je blbost.
U Vás je špatně úplně všechno, tohle není žádná výhodná partie…ty máš zdraví v háji, mamka má zdraví v háji…asi bych se opravdu soustředila na to zdraví, dobrou práci a aspoň trochu pomohla prvnímu synovi mít lepší život…chodíte spolu třeba sportovat, na výlety nebo byl vůbec někdy na dovolené?
Díky všem
.Druhé dítě nebude, mínusy převažují.