Změna dodavatele elektřiny a plynu

Anonymní
28.8.12 20:59

Změna dodavetale elektřiny a plynu

Prosím jak se postupuje v případě, že chceme pár hodin od podpisu smlouvy (přišli k nám domů) odstoupit? Stačí napsat doporučený dopis, jak nám bylo řečeno od ženy, která u nás byla? Nebude se platit nějaký poplatek? A jak je to se starými dodavateli, máme je upozornit, že od nich neodcházíme?

Jen pro upřesnění, smlouvu s touto firmou podepsala babička, které je 86 let, pár hodin poté jsme volali, že smlouvu rušíme.
Možná mají lepší ceny (i když o tom pochybuji), ale proč obchází lidi a hlavně důchodce???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5164
28.8.12 21:07

Zkus si přečít všeobecné obchodní podmínky toho dodavatele, tam by mělo být dokdy se smlouva může vypovědět. My jsme na to přišli až po dvou měsících a už s tím nešlo nic udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.12 21:14
@Baruska2011 píše:
Zkus si přečít všeobecné obchodní podmínky toho dodavatele, tam by mělo být dokdy se smlouva může vypovědět. My jsme na to přišli až po dvou měsících a už s tím nešlo nic udělat.

To jsem tam právě nenašla. Jen to, že můžou chtít poplatek až 5000Kč… :-( někde jsem četla, že i po ukončení smlouvy vymáhají od lidí peníze - vstupní poplatek. Jedná s o české energetické centrum Jih, a. s. www. ec-jih. cz

• Citovat
  • Upravit
8566
28.8.12 21:17
@Anonymní píše:
Prosím jak se postupuje v případě, že chceme pár hodin od podpisu smlouvy (přišli k nám domů) odstoupit? Stačí napsat doporučený dopis, jak nám bylo řečeno od ženy, která u nás byla? Nebude se platit nějaký poplatek? A jak je to se starými dodavateli, máme je upozornit, že od nich neodcházíme?Jen pro upřesnění, smlouvu s touto firmou podepsala babička, které je 86 let, pár hodin poté jsme volali, že smlouvu rušíme.
Možná mají lepší ceny (i když o tom pochybuji), ale proč obchází lidi a hlavně důchodce???

Na ceník se můžeš podívat - většinu najdeš na netu, a nebo vám dali ceník ke smlouvě ne? Ve smlouvě máš taky napsáno do kdy můžeš odstoupit od smlouvy.

A k otázce další - proč obchází lidi, hlavně důchodce - neobchází hlavně důchodce, obchází všechny ale hlavně důchodci jim to podepíšou :P. A proč to dělají? Protože to je jejich práci. Jsou to normální obchoďáci té určité společnosti :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
28.8.12 21:22

Podle mě je splněna podmínka, že smlouva byla uzavřena mimo prostory obvyklé k podnikání dodavatele, proto jde od smlouvy odstoupit

• bez uvedení důvodu a bez jakékoliv sankce do 14 dnů od uzavření smlouvy, anebo do jednoho měsíce, pokud dosud nedošlo k plnění, tedy pokud vám plyn stále dodává původní dodavatel. Dodavatel musí upozornit na tyto možnosti spotřebitele písemně. Pokud tak neučiní, platí lhůta jednoroční. Odstoupení je nutné v zákonné lhůtě doručit dodavateli.

Možnost odstoupení od smlouvy daná zákonem neplatí, jestliže si spotřebitel vyžádal osobní návštěvu dodavatele!

tak to píší na Dtestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
28.8.12 21:23

Úvodní ustanovení, bod č 10 VSP - Zákazník má do 30 dnů od data podpisu smlouvy možnost od této smlouvy odstoupit bez udání důvodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
28.8.12 21:24
@Anonymní píše:
Prosím jak se postupuje v případě, že chceme pár hodin od podpisu smlouvy (přišli k nám domů) odstoupit? Stačí napsat doporučený dopis, jak nám bylo řečeno od ženy, která u nás byla? Nebude se platit nějaký poplatek? A jak je to se starými dodavateli, máme je upozornit, že od nich neodcházíme?Jen pro upřesnění, smlouvu s touto firmou podepsala babička, které je 86 let, pár hodin poté jsme volali, že smlouvu rušíme.

A kdo je majitel bytu nebo baracku? vy nebo babicka? pokud predtim byla elektrika apod. napsany na vas, tak je podpis babicky neplatny ne? pokud to bylo napsany na ni, tak i tak si myslim, ze by to melo jit zrusit, ale uz to bude asi slozitejsi :think: nekde by to spravne meli mit napsany, jak se postupuje kdyz chce clovek smlouvu ukoncit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
28.8.12 21:24
@Baruska2011 píše: Úvodní ustanovení, bod č 10 - Zákazník má do 30 dnů od data podpisu smlouvy možnost od této smlouvy odstoupit bez udání důvodu…

tady je opora v zákoně Občanský zákoník, zákon č. 40/1964 Sb. (§ 48, § 57, § 451)
Zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
28.8.12 21:27
@Anonymní píše:

Musi byt na jejich strankach dokument na odstup smlouvy, mas na to 30dni, ale udelej to hned zitra, odesli na dodejku-dorucenku, at mas neco v ruce. Pak musis i tam, kde mas plyn a elektriku, tam zavolej a rekni jim to. Jsou zvykly. Udelali jsme tu kravinu taky a je vse ok. Dulezity je, aby vedeli tam kde to mas ted, ze nechces odchazet.
Hlavne nezustavej, tam kdes to ted podepsala. A NIKDY UZ NIKOMU NEOTVIRAT.
 u

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.12 21:47

Dům je na babičku. Smlouvu vypovíme hned zítra písemně a na původní dodavatele zavoláme, snad to bude stačit a od těch „nových“ nedojde za pár týdnů nějaká upomínka

• Citovat
  • Upravit
2947
28.8.12 21:56
@Anonymní píše:
Dům je na babičku. Smlouvu vypovíme hned zítra písemně a na původní dodavatele zavoláme, snad to bude stačit a od těch „nových“ nedojde za pár týdnů nějaká upomínka

Ne nedojde. na tu stavajici taky budete muset poslat jejich formular, ale to ti povi az tam zavolas. Jo, predtim jsem to nedocetla cely. Tak at babicka uz nikomu neotevira. Ja uz otviram jen postacce a jinak lidi vyhazuju. Ted tu u nas zas byla dalsi zenska a ze se zmenili ceny a rovnou, ze chce videt posledni vyuctovani, tak jsem ji poslala nekam. Pry uz tady jednou byli a ze jsem nebyla doma, tak jsem ji zprazila, ze jsem na materske a ze je vzdy nekdo doma. Hlavni je rychle jednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.8.12 22:37

Tak už tu bylo vše napsaný, co máte dělat, držím palce. Můžeš prosím zveřejnit, co to bylo za poskytovatele, co takhle oklamali babičku? Zase Bohemia Energy? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
28.8.12 23:19
@Gina108 píše:
Tak už tu bylo vše napsaný, co máte dělat, držím palce. Můžeš prosím zveřejnit, co to bylo za poskytovatele, co takhle oklamali babičku? Zase Bohemia Energy? :pocitac:

Energetické centrum. Ty nás oklamali taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
28.8.12 23:40

Ahoj, taky se nám něco podobného jednou stalo :nevim: Paní chodila po baráku a nám tvrdila, že je od fimy EON a že jsme jejich dobří klienti a že nám tímto vznikne nějaká sleva, či co :nevim: Všechno to bylo v takovém presu, ani mě nenechala dočíst, co bylo maličkým písmem pod smlouvou… Nakonec byla z úplně jiné firmy (samozřejmě, jak jinak!) a já blbka jí naletěla.
Hned jsem volala do EONu a tam vše zařídili za mě-poslala jsem jim tu smlouvu, oni mě papír na vyplnění, kvůli plné moci a vše zařídily za mě. Dořešilo se to během 14-ti dnů od podpisu. Od té doby všechny vyhazuju :cert: nemám na ně fakt nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.12 07:50

Děkuji všem za rady

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat