Změna jména a příjmení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
11.8.21 22:30

Změna jména a příjmení

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, změnil si tady někdo jméno? A jaké důvody jste třeba použili, aby se vám to povedlo?
Chci si změnit jméno i příjmení kvůli špatnému vycházení s otcem a jeho stranou navíc každý před kým řeknu své příjmení si vybaví otce, který mé rodině nedělá moc hezkou „reklamu“ :(
Problém je v tom, že jméno chci cizokrajné Dolores a příjmení po matce. :nevim:
Bojím se, že mi mou žádost na matrice zavrhnou, máte prosím někdo nějaký nápad jaké odůvodnění napsat, abych měla změnu jména a příjmení úspěšnou?
Děkuji předem :D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64943
11.8.21 22:33
@Kl3renc píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, změnil si tady někdo jméno? A jaké důvody jste třeba použili, aby se vám to povedlo?
Chci si změnit jméno i příjmení kvůli špatnému vycházení s otcem a jeho stranou navíc každý před kým řeknu své příjmení si vybaví otce, který mé rodině nedělá moc hezkou „reklamu“ :(
Problém je v tom, že jméno chci cizokrajné Dolores a příjmení po matce. :nevim:
Bojím se, že mi mou žádost na matrice zavrhnou, máte prosím někdo nějaký nápad jaké odůvodnění napsat, abych měla změnu jména a příjmení úspěšnou?
Děkuji předem :D :srdce:

Moc nechapu, proc chces menit i krestni. A ještě na takove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.8.21 22:40

@vokishka líbí se mi to, v tom jméně cítím jakousi touhu a přátelé mi už dříve říkali Dolly( panenka) díky mému stylu oblékání a malování… Myslím, že by mi to pomohlo získat dobrou reputaci prostě se mi to moc líbí :) a začal by mi tím nový život, mohla bych odříznout ten starý… Cítím v tom jméně dobrou budoucnost. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
11.8.21 22:40

@vokishka tipuju, že se chystá provozovat to nejstarší řemeslo, podle toho jmena - to je jasný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.8.21 22:42

@darekp :) :D ne, to rozhodně ne, byla bych raději za rady, než kritiku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.8.21 22:52

Já vím, že chceš podpořit ve tvém rozhodnutí, ale ptala ses maminky, jestli jí to nebude mrzet? Přeci jen se na vybírání jména podílela. Za mě by určitě stačilo změnit příjmení (osobně bych asi vzala rodné příjmení matky…což asi bude i tvůj případ) a jméno nechala. S otcem tě jméno nespojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.8.21 22:54
@Kl3renc píše:
@darekp :) :D ne, to rozhodně ne, byla bych raději za rady, než kritiku :palec:

Udělej to pokud se potřebuješ odstrihnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5373
11.8.21 22:57

Myslím, že jméno i příjmení můžeš změnit bez udání důvodu, stojí to snad kolem tisícovky, ale lze to, tuším, jen jednou za život. Raději si over.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
11.8.21 22:58

Fakt z Dolores citis touhu? Ja tedy bolest a utrpeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
11.8.21 23:00

Dolores Klerenc - sestra v akci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.8.21 23:02

@Kakika ano mamince to nevadí, navíc jména si můžu nechat klidně dva :D mamka mě v tomhle chápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.8.21 23:04

@Takco já právě četla několik článků, vím že se platí za změnu, ale udání důvodu je podmínkou :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.8.21 23:06

@bobulka88 ano, cítím, že to jméno ke mně patří, to jméno se dá chápat i v trošku jiném smyslu, než utrpení, bolest, nebo „Lolitu“ Beru to trošku jinak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
11.8.21 23:07

Tak to zkus 👍. Já jsem taky chtěla, ale tak dlouho jsem váhala, až už to nemá cenu. Jestli to chceš, neptej se a udělej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.8.21 23:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat