Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak vyridit rodny list? Vy jste nebyli na matrice pred porodem, kde se tyhle veci sepisuju a rodice podepisuji?
Záleží, jestli je na jménu shoda. Pokud ne, musíte přes soud.
@kve-tinka píše:
Jak vyridit rodny list? Vy jste nebyli na matrice pred porodem, kde se tyhle veci sepisuju a rodice podepisuji?
Byly jsme v 5 měsíci spolu zařídit jméno a určení otcovství a příjmení.. Ale po porodu šel vyzvednou rodný list od malé a donesl mi ho se změněny jménem tyky jsme nechápali jak to mohli dovolit…
sice tam jde jen o blbé písmenko ale vsufe už má napsané tak jak jsme hlásili v porodnici. Tak jestli to můžu změnit zpátky.
V lepších rodinách dostává novorozenec několik jmen. Pak jsou takové dohady bezpředmětné.
@Hadumi píše:
Záleží, jestli je na jménu shoda. Pokud ne, musíte přes soud.
Měli jsme Isabella a změnil to jen na Isabell ano někdo si řekne že je to jen blbé písmenko ale bez mého vědomí to změnil a všude už máme nahlášení Isabella ve všech papírech z porodnice u pediatricky a v ockovaku ![]()
@martina.hanus86 píše:
To preci neni mozne aby ji zmenil jmeno.
To jsme taky řešili ale v rodném liště to má změněné.. Taky nechápu jak to mohli dovolit
![]()
@gin 124 to ano ale jde tam o to písmenko takže by dvě jména smysl neměli. ![]()
@Makfel tak buď se budete soudit, nebo to necháš tak jak to je, nebo se s otcem dítěte domluvíte. To že je to v papírech z porodky, v očkováku, u pediatra fakt není žádná trága.
@ka2ka píše:
@Makfel jméno by změnit jít mělo , přijmení ne
A je tam nějaká čekací lhůta? Potřebovala bych to pravé do té středy mít ten nový rodný list ![]()
Já tomu nerozumím, ale papír o jméně musel být podepsaný oběma rodiči.....omluvte mě, jestli se pletu.
@martina.hanus86 píše:
A nejedna se o chybu na strane matriky?
Ne ne žádná chyba že strany matriky.. Dohodli jsme se že to dám zpátky tak jak jsme byly domluveni před narozením dcerky ale nevím zda to jde. ![]()
@Makfel píše:
A je tam nějaká čekací lhůta? Potřebovala bych to pravé do té středy mít ten nový rodný list
já nevím zvedni telefon a zavolej si tam , ale rodný list ti na počkání asi neudělají
jinak dítě je automaticky hlášené na tvojí pojištovně tak ti pak kartičku předělají