Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jeste doplnim, ze valcime uz od 8 tydne, do minuleho tydne ale aspon tolerovala tu flasku. Kruci co delam spatne
To je furt dokola. Kojení nejde dohromady s flaškou! Najdi kvalitní laktacni poradkyni, jestli chceš kojit. ![]()
Ano,ne každé dite zvládne flašku i prso. Asi si výběr jen jednu z variant a tu nabizej. Taky bych zkoušela nabízet ne co hodinu,ale třeba co dvě hodiny a směřovat to k době,kdy je odpocata a dobře naladena-aby měla sílu a opravdu sala. Přeju ať se vše rychle vyřeší. ![]()
Vladimirovna. Chapu, ale jak byste sve dite nakrmila, kdyz lzicku vyplivuje, strikackou polyka vzduch a zvraci. Z hrnicku se mi nepovedlo ji naucit a kdyz jsem lepila suplementor tak s nim prso do pusy neda. Breci. Tak se snazite jsk muzete. Pokud znate jiny zpusob sem a nim, rada vyzkousim. Ono uz ani nejde o kojeni ale o jakekoli nakrmeni.
Vykašlala bych se na kojení a dala flašku. Ona ji vezme. Nikdo opravdu dobrovolně hlady neumře.
Tak ja te naprosto chapu!!ja teda nekojim a muj syn taky 3 mesice uz tak mesic toho moc nevypije, kazde krmeni je boj a ocistec! uz jsem z neho uplne v prde..takze stebou soucitim!!! ![]()
Anonymní. Chápu že je to frustujici. Osobně bych na kojení bojkotujiciho dítěte, odsávání a ještě vyvarovani lahvicek a přípravu UM neměla. Nedala bych to. Takže respekt. Ale flaška fakt dohromady s kojenim nejde. Mléko mas, myslím že by byla škoda kojení zahodit. Najdi si poradkyni na www.mamila.sk a uvidíš že nebudeš litovat. Nebo si aspoň najdi na fb skupinu Laktacni poradkyne/poradci, zastánci a milovníci kojení. Takhle budeš jinak brzo na Chocholouska ![]()
Příspěvek upraven 15.12.18 v 16:26
@Lopenana dekuji. Ja se prave snazila udrzet laktaci, i kdyz krmim flaskou. Aby mela MM aspon kousek. Doktorka mi nakazala dokrmovat, ze malo pribira. Chtela jaem dokrmovat vlastnim. Ale nebylo ho dost. Ja mam prsa vel. A, tskze kapacita mizerna. Byla jsem smirena s tim, ze kojeni pujde postupne do kytek. Chtela jsem odstrikavat co nejdele, hlavne aby byla zdrava. V noci tolerovala prso, tak nac flasku. Jenze ted nechce pit ani matersky ani umely. Dala jsem ji flasku jen s MM, vyplivala a smala se u toho. A to musi mit i hlad.
@Anonymní píše:
Maminky, potrebuju pomoc. Uvitam jakoukoliv radu. Jsem na dne. Dcerka ma 3 mesice a tyden. Odmita kojeni takovym stylem, ze ji vadi kdyz uz ji jenom vezmu do naruce. Hysterak nejvetsi. Je mi ji strasne lito, ale zaroven uz mam navaly vzteku. Jsem frustrovana. V noci pije v polospanku, jinak ne. Pres den mela flasky s UM + MM (za den odstrikam tak 300 ml kdyz fakt makam). Jenze ted uz nechce ani tu flasku, vyplivuje to, psk se na me smeje, pak ji asi dojde ze ma hlad a rev. Jak ji nakrmit? Ja zkousela snad vsechno uz. Bud jsem nejvetsi nemehlo na zemi nebo proste nemam uspech. Od vcera zkousim kojit v polospanku, ale pres den se mi to nedari, dcera cuca tak pul minuty, minutu a konec. To zkousim cca co hodinu. Uz jsem dospela m tomu, ze jak usne lehnu k ni a ciham s prsem v ruce, kdyby se uz zacala vrtet. Fkasku nekdy na milost vezme, ale za den vypije celkem tak 200ml. Plus tady ty pokusy s cucanim a jednou dvakrat v noci normalni napiti. Kdy vam odeznel bojkot? Je jeste nejska metoda? Jak zvladnout totalni averzi na prso a ted uz snad u na me? Vahove se od porodu porad drzi na 10 percentilu, je drobna. Nema moc rezervy na dlouhe ofrnovani nad jidlem. Ja uz dnes normalne brecela s ni.
Moje mala mela zrejme problem s polykanim. Do 3. Mesice postupne vymizi reflexni sani a pak uz si to deti koordinuji samy a nejake procento s tim ma problem. Moje dcera z flasky nikdy nic nenapila, topila se. Kojeni nebylo o moc lepsi, ale musela jsem kojit a odsavat. Prvni rok to byl ocistec.
Přestala bych ji cpát prso které stejně do pusy nevezme a najela jenom na flašku.
Tak jsem napsala laktacni poradkyni. Treba neco vymyslime. Ale asi mate pravdu, budu se muset rozhodnout, nedokazu dcerku odstavit a nedokazu ji ani normalne nakojit. Musim se s tim nejak srovnat, uklidnit a treba i to pomuze.
Maminky, potrebuju pomoc. Uvitam jakoukoliv radu. Jsem na dne. Dcerka ma 3 mesice a tyden. Odmita kojeni takovym stylem, ze ji vadi kdyz uz ji jenom vezmu do naruce. Hysterak nejvetsi. Je mi ji strasne lito, ale zaroven uz mam navaly vzteku. Jsem frustrovana. V noci pije v polospanku, jinak ne. Pres den mela flasky s UM + MM (za den odstrikam tak 300 ml kdyz fakt makam). Jenze ted uz nechce ani tu flasku, vyplivuje to, psk se na me smeje, pak ji asi dojde ze ma hlad a rev. Jak ji nakrmit? Ja zkousela snad vsechno uz. Bud jsem nejvetsi nemehlo na zemi nebo proste nemam uspech. Od vcera zkousim kojit v polospanku, ale pres den se mi to nedari, dcera cuca tak pul minuty, minutu a konec. To zkousim cca co hodinu. Uz jsem dospela m tomu, ze jak usne lehnu k ni a ciham s prsem v ruce, kdyby se uz zacala vrtet. Fkasku nekdy na milost vezme, ale za den vypije celkem tak 200ml. Plus tady ty pokusy s cucanim a jednou dvakrat v noci normalni napiti. Kdy vam odeznel bojkot? Je jeste nejska metoda? Jak zvladnout totalni averzi na prso a ted uz snad u na me? Vahove se od porodu porad drzi na 10 percentilu, je drobna. Nema moc rezervy na dlouhe ofrnovani nad jidlem. Ja uz dnes normalne brecela s ni.