Změna platu v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
19.4.12 21:23
@nakukovatelka píše:
No, to nevim, jestli se da takhle rict :) . V dobe krize spousta firem zacala snizovat platy.

No dobře, může odebrat pohyblivou složku mzdy, nebo nedávat odměny, ale namůže ti snížit mzdu, kterou máš ve smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
19.4.12 21:24

A otazka, hodla menit plat vsem ve firme, nebo jen tobe? Predpokladam, ze ostatni na neschopenku neposila… za me jasne vydirani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
19.4.12 21:25
@mroe píše:
Ja mam zase zkusenost, ze zamestnavatele maji tendenci zamestnance strasit doufajice, ze nevi, jaka jsou jeho prava a ze ustoupi. Pokud clovek ukaze, ze vi a neda se, je pro ne kolikrat jednodussi to nehrotit.

Jo, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
19.4.12 21:28

@mroe Nepoužil bych slovo vydírání. Chce si technicky řečeno zjednodušit administrativní činnosti. proč by hledal náhradní náplň práce, když to řeší neschopenka a ještě to ve finále z větší části zacvaká státní kasa? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1235
19.4.12 21:33
@mroe píše:
A otazka, hodla menit plat vsem ve firme, nebo jen tobe? Predpokladam, ze ostatni na neschopenku neposila… za me jasne vydirani…

jedna se o malou firmu,kde je pouze on,ma matka a jeste jeden kolega.Jelikoz matka a kolega travi vsechen cas na stavbach,tak je potrebuje,ale me v kanclu moc ne…Takze me pozadal,jetli bych nesla na tu neschopenku s tim ze budu dochazet tak 2× tydne a platove se semnou vyrovna.No ale moc mu neverim.A tak se dotazuju,ze kdyz nepujdu na tu neschopenku,zda muze nejak jinak me obrat o prachy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.4.12 22:21

Takže ti nechce měnit ani hrubou mzdu, ani ti nesnižuje základ na minimální mzdu, ale chce, abys šla na neschopenku… ale to potom nemůže vyžadovat, abys v pracovní neschopnosti pracovala pro stejného zaměstnavatele… když ti přije kontrola ze SSZ a ty budeš mimo vycházky v práci, tak ti seberou i to málo, co dostaneš jako příjem v pracovní neschopnosti… a to dorovnání by ti dal písemně? Nejspíš ne… no zajímavé řešení, a ty tu svou dosavadní práci nemůžeš kvůli těhotenství vykonávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
19.4.12 22:23

Tak hlavně když budeš na neschopence, tak nemůžeš pracovat. Navíc nevíš, jaké dostaneš vycházky, ale nikdy to nebude víc než 6 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
19.4.12 22:27

Navic ti tu neschopenku dr nemusi dat, kdyz k ni neni zadny zdravotni duvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
20.4.12 06:54

A mimo to všechno pokud ti teď sníží mzdu, tak budeš mít kvůli tomu i nižší mateřskou, nebo se pletu? Bere se to přece za posledních 12 měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.12 08:24
@mag píše:
No dobře, může odebrat pohyblivou složku mzdy, nebo nedávat odměny, ale namůže ti snížit mzdu, kterou máš ve smlouvě.

To je sranda, mám ve smlouvě také pevnou sumu - a to 6660,– Kč hrubého :D:D:D:D:D Dnešní základ mám samozřejmě výrazně vyšší :) Holt dělám u stejného zaměstnavatele příliš dlouho (nastoupila jsem v roce 1998) :nevim:

Jde o plat, proto anonymně, prosím o respektování :)

• Citovat
  • Upravit
29350
20.4.12 08:26
@Anonymní píše:
To je sranda, mám ve smlouvě také pevnou sumu - a to 6660,– Kč hrubého :D:D:D:D:D Dnešní základ mám samozřejmě výrazně vyšší :) Holt dělám u stejného zaměstnavatele příliš dlouho (nastoupila jsem v roce 1998) :nevim:Jde o plat, proto anonymně, prosím o respektování :)

No ale snad k ní máš dodatky s novým základem podle toho, jak se ti zvyšoval, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
20.4.12 08:26
@Anonymní píše:
To je sranda, mám ve smlouvě také pevnou sumu - a to 6660,– Kč hrubého :D:D:D:D:D Dnešní základ mám samozřejmě výrazně vyšší :) Holt dělám u stejného zaměstnavatele příliš dlouho (nastoupila jsem v roce 1998) :nevim:Jde o plat, proto anonymně, prosím o respektování :)

A na základě čeho máš víc, snad na základě dodatku ke smlouvě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.12 08:29
@mag píše:
A na základě čeho máš víc, snad na základě dodatku ke smlouvě ;)

Žádné dodatky, jen platové výměry :)

• Citovat
  • Upravit
29350
20.4.12 08:31
@Anonymní píše: Žádné dodatky, jen platové výměry :)

A v té původní smlouvě máš ten základ přímo ve smlouvě nebo na platovém výměru? Pokud ve smlouvě, tak bys pak měla dostat vždy dodatek, pokud je přílohou smlouvy platový výměr, tak pak stačí nový platový výměr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.12 08:42
@Regina Hero píše:
A v té původní smlouvě máš ten základ přímo ve smlouvě nebo na platovém výměru? Pokud ve smlouvě, tak bys pak měla dostat vždy dodatek, pokud je přílohou smlouvy platový výměr, tak pak stačí nový platový výměr…

Ve smlouvě mám přímo (v textu, takže nikoli výměr na zvláštním papíře) platovou třídu a výši hrubé mzdy. Za těch čtrnáct let nám ovšem zrušili platové třídy a zavedli jiné, několikrát zvedli plat, i snížili - ale zatím jsem dodatek ke smlouvě nikdy nepodepisovala.
Dodatek na mě chtěli podepsat po návratu z poslední mateřské, kdy mi nutili snížený úvazek, ale já se nedala ;) A tak mi stále platí ona smlouva z roku 1998 i s tou uvedenou, úžasně vysokou hrubou mzdou :D.

Mimochodem, pikantnost - minulý týden mi přišel dopis ze zdravotní pojišťovny, že už rok a půl u mě nemají platby zdravotního pojištění. Na pásce je uvedené mám, zaměstnavatel za mě platí. Po dlouhém pátrání jsem se dobrali toho, že mě na začátku roku 2006 odhlásili chybou při přechodu z mateřské na rodičovskou přímo na pojišťovně - a přišlo se na to až nyní.
Ale šok to byl parádní, to mi věřte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat