Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den.
Zmeni se někdy psychopat nebo bude takový i k jiným ženám celý svůj zivot?
@Boubinek píše:
Dobrý den.
Laik nemá šanci poznat kdo je nebo není skutečný psychopat…
S chování lidí je to složitější. Do určité míry se mění pořád vlivem prostředí, kterému se do určité míry přizpůsobujeme. Přizpůsobujeme se spíš k horšímu.
Radikální změnu chování vyvolá jen nějaká krize, která donutí daného člověka změnit svoje vzorce chování (třeba vážná nemoc).
Závěr. Pokud si neprošel v nedávné minulosti nějakým těžkým životním zlomem, bude se pravděpodobně ke každé další ženě chovat ještě hůř ![]()
@Josef_t píše:
Laik nemá šanci poznat kdo je nebo není skutečný psychopat…S chování lidí je to složitější. Do určité míry se mění pořád vlivem prostředí, kterému se do určité míry přizpůsobujeme. Přizpůsobujeme se spíš k horšímu.
Závěr. Pokud si neprošel v nedávné minulosti nějakým těžkým životním zlomem, bude se pravděpodobně ke každé další ženě chovat ještě hůř
Radikální změnu chování vyvolá jen nějaká krize, která donutí daného člověka změnit svoje vzorce chování (třeba vážná nemoc).
@Boubinek píše:
Dobrý den.
Deprivant zustane deprivantem.
@Boubinek píše:
Dobrý den.
Proč řešíš jiné ženy? Jestli je tenhle exemlář Tvůj a nechceš s ní být, tak se rozejděte, rozveďte. Hlavně mu nedělej terapetku. A jak se pak bude chovat k jiným ženám Ti může být šumák.
Pokud je to někdo, o koho máš zájem a víš, že se chová blbě, tak se mu vyhni obloukem. Bude se chovat špatně ke všem, které mu to dovolí. A zase, jestli máš lepší věci na práci než dělat takovému terapetku, tak se mu vyhni obloukem. ![]()
@Boubinek píše:
Dobrý den.
A jak se „psychopat“ projevuje?
@K2 8611 neee to vůbec, já od něj už dávno utekla. Jen si s ním začala má " kamarádka", tak zároveň úplně nechci aby taky tak trpěla
@free333 v tom vztahu ztratíš sebe. Zmanipuluje tě cestou, aby ses chovala jak chce on. A uděláš všechno proto aby si s ním zůstala. Protože ze začátku se choval jako nejlepší chlap na světě a pak začne teror jako zakazování přátel, rodiny. Říká co smíš a nesmíš nosit. On smí vše, ale ty nic. Úplně tě izoluje od všech. Nemáš své soukromí (leze do telefonu, bez tvého vědomí). Pořád ti něco vyčítá. A při každé hádce co on způsobuje, to svede na tebe aby ty seš cítila provinile. Posiluje ho to, když ty brečíš. Jakmile vidí, že jsi šťastná udeří. Každodenní hádky na denním pořádku. A kdyz chceš odejít? „Já se změním, dej mi ještě jednu šanci“ vůbec. Jen první meisc a pak je vše při starém. Jestli to zažívas uteč. Je to hodně zkrácené a určitě i dost vynechané.
https://firstclass.cz/…e-ovlivnuji/ tady je kdyžtak i článek.
@Anonymní píše:
@free333 v tom vztahu ztratíš sebe. Zmanipuluje tě cestou, aby ses chovala jak chce on. A uděláš všechno proto aby si s ním zůstala. Protože ze začátku se choval jako nejlepší chlap na světě a pak začne teror jako zakazování přátel, rodiny. Říká co smíš a nesmíš nosit. On smí vše, ale ty nic. Úplně tě izoluje od všech. Nemáš své soukromí (leze do telefonu, bez tvého vědomí). Pořád ti něco vyčítá. A při každé hádce co on způsobuje, to svede na tebe aby ty seš cítila provinile. Posiluje ho to, když ty brečíš. Jakmile vidí, že jsi šťastná udeří. Každodenní hádky na denním pořádku. A kdyz chceš odejít? „Já se změním, dej mi ještě jednu šanci“ vůbec. Jen první meisc a pak je vše při starém. Jestli to zažívas uteč. Je to hodně zkrácené a určitě i dost vynechané.
Tyhle typy si bohužel přesně vyberou ženy, které jim toto chování dovolí…
@Anonymní píše:
@K2 8611 neee to vůbec, já od něj už dávno utekla. Jen si s ním začala má " kamarádka", tak zároveň úplně nechci aby taky tak trpěla
Kamarádka si na to musí přijít sama. Ale je taky možný, že ona bude ta silná, která ho zvládne a on se najednou začne chovat jinak, než jsi zvyklá Ty.
To není ničí chyba. Jen prostě si každý k jinému dovolí něco jiného.
Jestli ti na tvém živůtku nezáleží, tak se omotej psychopatem…já naštěstí takového nemám partnera, jen máme takového souseda…a je enonuno žití vedle něj. Fakt bomba, vřele doporučuji každému, super nepřenosná zkušenost..to člověku lecos dojde. A hezký cvičí i se svou partnerkou, která zatím dělá to co chce, až je mi ji líto.
@Anonymní píše:
Já jsem taky zažila to, že mě manžel vesele ponižoval, nadával mi a dělal mi psí kusy. Fyzicky mě nenapadal. Rozvedli jsme se už před mnoha lety. Poznamenalo mě to tak, že jsem od té doby nedokázala mít pěkný perspektivní vztah. Svůj velmi radikální postoj k mužům jsem dost změnila, přesto mám problém si někoho pustit do života.
@Anonymní píše:
Kde se v tom článku píše něco o psychopatovi? Psychopatie (ASPD) má úplně jinou symptomatiku, než co se píše v tom článku. Ne každý vyčůraný hajzlík je klinický případ a psychopat ![]()
@K2 8611 píše:
Já jsem taky zažila to, že mě manžel vesele ponižoval, nadával mi a dělal mi psí kusy. Fyzicky mě nenapadal. Rozvedli jsme se už před mnoha lety. Poznamenalo mě to tak, že jsem od té doby nedokázala mít pěkný perspektivní vztah. Svůj velmi radikální postoj k mužům jsem dost změnila, přesto mám problém si někoho pustit do života.
To mě moc mrzí
Takový vztah je velká nálož. Většinou si ale člověk nese tu predispozici být citově zneužitý už do toho vztahu, resp. to vede jeho ruku (srdce) při výběru partera. Vlastně jsi to naznačila výše („co si kdo nechá líbit“). Je dobré snažit se pochopit hlavně sebe a svoje pohnutky, než se snažit pochopit „psychopata“.
Držím moc palce, aby sis zase brzy někoho dokázala pustit do srdce ![]()
@Anonymní píše:
Do vztahu kamardky s ex bych se nemichala. Pokud je to opravdu kamaradka, predpokladam, ze dobre vi, co se ve vztahu delo a proc jste se rozesli. Kdyz ji ani to neodradilo, tezko ted zmuzes vic jen nejakym vysvetlovanim… Jestli je zamilovana, musi si na to prijit casem sama. Ty bys ted jen byla za tu spatnou, ktera ji nepreje stesti ![]()
@Anonymní píše:
Kamarádka na to musí přijít sama. Říkala jsi jí někdy, jak se k tobě chová? Na začátku vztahu ale psychopat skoro vždycky projevuje lovebombing a chová se krásně, peklo začíná pozvolně. Ale možná to není tak úplně kamarádka, když si začíná s tvým bývalým. Spíš mi přijde, jestli ti není líto, že se k ní teď chová líp než se choval k tobě.