Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@noiretblanc píše:
Kde se v tom článku píše něco o psychopatovi? Psychopatie (ASPD) má úplně jinou symptomatiku, než co se píše v tom článku. Ne každý vyčůraný hajzlík je klinický případ a psychopat
Termín psychopat se už oficiálně snad ani nepoužívá, je to porucha osobnosti a ty jsou opravdu různé. I vyčůraný hajzlík má nějakou poruchu osobnosti. Psychopat se používá laicky
Znala jsem psychopata (velmi uspesneho), jehož současná manželka je psychiatricka, nevim, jak to spolu maji, uz ho nepotkavam
@ZuzaM píše:
Termín psychopat se už oficiálně snad ani nepoužívá, je to porucha osobnosti a ty jsou opravdu různé. I vyčůraný hajzlík má nějakou poruchu osobnosti. Psychopat se používá laicky
Používá se stále formálně pro ASPD (antisociální porucha osobnosti). Nepoužívá se už pro poruchy osobnosti obecně, jako tomu bylo dříve. Určitě ne každý vyčůraný hajzlík má poruchu osobnosti ![]()
Já si myslím že tyto lidi to mají prostě v sobě. Když jsi ho nedokázala,,změnit" ty, tak ani ta tvá kamarádka. Když se on nebude chtít se změnit, a vyhledat i odbornou pomoc, tak smůla. Nechci být pesimista a říkat, psychopat zůstane psychopatem to ne, nemusí to tak být, ale okolí je na to moc krátké, to musí ON začít.
@ZuzaM ano není proto jsem přerušila kontrakt. Trochu to zamrzí co si budeme, že se chová k ní momentálně líp. Ale přes něj jsem dávno přenesena. Spíš mě to jen zajímá jestli se lidi můžou změnit. Vím že budu mít „štěstí“ na dalšího
@Anonymní píše:
@ZuzaM ano není proto jsem přerušila kontrakt. Trochu to zamrzí co si budeme, že se chová k ní momentálně líp. Ale přes něj jsem dávno přenesena. Spíš mě to jen zajímá jestli se lidi můžou změnit. Vím že budu mít „štěstí“ na dalšího
Tak přeju hodně sil. ![]()