Neprispiva na dceru

Anonymní
25.11.22 11:03

Neprispiva na dceru

Dobry den, rada bych se podelila o muj pripad, postezovala si a mozna si vyslechla i nejakou tu radu :)
S pritelem mame dceru (5 mesicu). Vse bylo skrz penize v pohode, nez jsem otehotnela. Pak se narodila dcera a je to jeste horsi, nez v tehotenstvi. Celou vybavicku pro malou jsem kupovala sama. On koupil jen hrazdicku. A ted, kdyz je mala, tak ji koupil jen jedenkrat 3 baliky plen a nedavno ji koupil 3 hracky. Z toho tu jednu jsem mu vylozene “vnutila” aby ji koupil, protoze jsem mela nejakou slabou chvilku, ze jsem na vsechno sama.
Co se narodila, tak mi neposlal vubec zadne penize. Proste ma celou vyplatu pro sebe, ja jsem do ted mela MD, takze se to docela dalo, ale ted budu mit uz o vic nez polovinu mene penez a nevim, jak to budu delat :( nedavno jsem ho poprosila, zda by mi neposlal nejake penize, protoze nevychazim s penezi na vanocni darky. A on na me “joooo, tak ty chces poslat penize, aby sis mohla nakoupit darky, jooo? Hahahaahaa” pritom bych z tech penez koupila darky pro NASI dceru. A kazdy mesic furt jen slibuje “v pondeli ti poslu 15 tisic” a pak “no, mne ta vyplata neprisla, tak dalsi pondeli ti to poslu” no, neposlal mi nikdy nic. Holky a to jeste si ode me pujcuje penize, protoze s jeho vyplatou vecne nevychazi :( a me uz to nebavi. Kdyz po nem ty penize chci, pripadam si jak nejaka zebracka, zlatokopka… ale mam prece na nejaky prispevek od nej pravo, ne? Samozrejme bych za to kupovala vse pro malou, zadne oblecky a kosmetiku pro sebe. Prijde mi, ze si mysli, ze bych za ty prachy snad vyrazila na nakupy… je mi z toho na nic. Uz jsem byla i tak zoufala, ze jsem premyslela, ze mu pohrozim nahlasenim, ze mi proste neprispiva na dceru. Protoze takhle se to dal neda utahnout z rodicaku, ktery budu mit nejakych 9 tisic :/
Byl tady nekdo treba ve stejne situaci? Jak to resit dal?
Mluvili jsme o tom nekolikrat, ale vetsinou to jsou jen sliby, vymluvy…. Uz jsem si rikala, ze kdybych toto dopredu vedela, tak s nim zadne dite nemam a asi s nim uz ani davno nejsem :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76727
25.11.22 11:05
@Anonymní píše:
Dobry den, rada bych se podelila o muj pripad, postezovala si a mozna si vyslechla i nejakou tu radu :)
S pritelem mame dceru (5 mesicu). Vse bylo skrz penize v pohode, nez jsem otehotnela. Pak se narodila dcera a je to jeste horsi, nez v tehotenstvi. Celou vybavicku pro malou jsem kupovala sama. On koupil jen hrazdicku. A ted, kdyz je mala, tak ji koupil jen jedenkrat 3 baliky plen a nedavno ji koupil 3 hracky. Z toho tu jednu jsem mu vylozene “vnutila” aby ji koupil, protoze jsem mela nejakou slabou chvilku, ze jsem na vsechno sama.
Co se narodila, tak mi neposlal vubec zadne penize. Proste ma celou vyplatu pro sebe, ja jsem do ted mela MD, takze se to docela dalo, ale ted budu mit uz o vic nez polovinu mene penez a nevim, jak to budu delat :( nedavno jsem ho poprosila, zda by mi neposlal nejake penize, protoze nevychazim s penezi na vanocni darky. A on na me “joooo, tak ty chces poslat penize, aby sis mohla nakoupit darky, jooo? Hahahaahaa” pritom bych z tech penez koupila darky pro NASI dceru. A kazdy mesic furt jen slibuje “v pondeli ti poslu 15 tisic” a pak “no, mne ta vyplata neprisla, tak dalsi pondeli ti to poslu” no, neposlal mi nikdy nic. Holky a to jeste si ode me pujcuje penize, protoze s jeho vyplatou vecne nevychazi :( a me uz to nebavi. Kdyz po nem ty penize chci, pripadam si jak nejaka zebracka, zlatokopka… ale mam prece na nejaky prispevek od nej pravo, ne? Samozrejme bych za to kupovala vse pro malou, zadne oblecky a kosmetiku pro sebe. Prijde mi, ze si mysli, ze bych za ty prachy snad vyrazila na nakupy… je mi z toho na nic. Uz jsem byla i tak zoufala, ze jsem premyslela, ze mu pohrozim nahlasenim, ze mi proste neprispiva na dceru. Protoze takhle se to dal neda utahnout z rodicaku, ktery budu mit nejakych 9 tisic :/
Mluvili jsme o tom nekolikrat, ale vetsinou to jsou jen sliby, vymluvy…. Uz jsem si rikala, ze kdybych toto dopredu vedela, tak s nim zadne dite nemam a asi s nim uz ani davno nejsem :(
:roll: :roll: :roll: :roll: :zed: :zed: :zed: :zed:
a to jako spolu žijete?
nemůžeš se vrátit k rodičům a žádat po něm soudně alimenty?
a proč mu proboha ještě půjčuješ??? :cert: :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35854
25.11.22 11:06

Jestli máte jen ústní dohodu, kterou neplní tak si nech stanovit alimenty na dítě a sebe do dvou let dítěte soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
25.11.22 11:08
@Anonymní píše:
Mluvili jsme o tom nekolikrat, ale vetsinou to jsou jen sliby, vymluvy…. Uz jsem si rikala, ze kdybych toto dopredu vedela, tak s nim zadne dite nemam a asi s nim uz ani davno nejsem :(

A vy spolu žijete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.11.22 11:13

Milion desátá diskuze na stejné téma aneb pořídíme si mimíska a nemáme vyřešené základní otázky stabilního dlouhodobého vztahu. Samozřejmě, že skrz peníze bylo vše před děckem v pohodě, když si každý jel evidentně za své a byly dostatečné příjmy. Takže ty peníze a nějaké dělení se o zdroje vůbec nemuseli řešit, že. :zed:
Navíc ani základní právní povědomí o vyživovacích povinnostech (náhlásí ho, že ji nedává peníze, wtf :roll: ).

A tady je ještě zakladatelka tak „nablblá“, že tomu chlapovi, co si sóluje s penězi, když má doma ženskou s malým dítětem, „půjčuje“. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
25.11.22 11:14

Jako běhá mi mráz po zádech jenom to čtu 8o
Některý lidi jsou fakt hovada…(přítel)
Odstěhovala bych se na čas třeba k rodičům (třeba by ho to trklo) nebo jak psaly holky - nech si soudně vyměřit alimenty…
A už mu nepůjčuj ani korunu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
25.11.22 11:15

Zakladatelka
Jojo, zijeme spolu u rodicu, takze najem a vse kolem nemusime nastesti resit. Kdyz jsme byli jeste s malou v najmu, tak to byl taky mazec to vse lepit z te moji materske a z toho mala, co posilal :( ted co bydlime asi 4 mesice u rodicu, tak za tu dobu neposlal ani kacku. Jen to, co jsem mu pujcila, tak vratil. A nevim, proc mu pujcuju…. Ale uz to delat nebudu, kdyz mi neni schopny poslat par tisic na darky pro dceru :(

Příspěvek upraven 25.11.22 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
25.11.22 11:15

A bydlíte spolu? Co kdo platí? Co pořád dítěti kupuješ? Jestli nevycházíte s penězi, je blbost kupovat tunu hraček a nakupovat nějaké veladary na vánoce, mimino z toho stejně bude mít prd, spíš bych šetřila, až dojde na ten rodicak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
25.11.22 11:16

Mě by zajímalo, co konkrétně znamená, že než jsi otěhotněla, bylo s penězi vše v pořádku. Můžeš to přiblížit, jak jste to měli vyřešené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
25.11.22 11:19

@Semtex bydleli jsme v najmu, platili ho napul, takze jsme se domluvili, ze budem na spolecny ucet posilat na najem + neco navic treba na jidlo, kino, atd. To nam slo, vychazeli jsme krasne a jeste jsme jezdili na dovoleny, vzdy placeno napul. Ted bydlime zdarma u nasich, a on ma svou vyplatu jen pro sebe, na jidlo a na malou nedava nic. On musi mit penez jak hrom, nevim, kam to dava :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
25.11.22 11:21

@Kriss Tina tak kupuju bezne veci. Obleceni, kdyz z toho vyroste, plenky, praci prasek, lekarnu….. fakt nemame tuny hracek :) ty spise dostava od navstev a babicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.11.22 11:24

@maidenka A vysvětlil Ti, proč už neposílá na společný účet peníze?
Bydlíte u tvých rodičů? TTam nic nepřistíváte (symbolický nájem, poměrný podíl na vodu a energie)?

Bych si nechala svěřit dítě do péče, vyměřit si soudem alimenty na dítě a neprovdanou matku a poslala, chtěla půlku za výbavu a poslala bych frajera do oběhu.

Edit: A ještě bych se teda svěřila rodičům, tvůj táta by s ním měl hodit chlapskou řeč. Že takhle se chová eda s. ráč a ne otec od rodiny a minimálně by navalil nějaký „nákem“. Jinak bych jako rodič takovéhoto „skorozetě“ pomohla dcěři z fleku vypakovat.

Příspěvek upraven 25.11.22 v 11:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
25.11.22 11:24

Jak jako „nekoupila bych si nic pro sebe?” Ty jsi doma s VAŠÍM SPOLEČNÝM dítětem, ty ses kvůli tomu vzdala možnosti vydělávat, takže z mého úhlu pohledu máš (morální, zákon hovoří malinko jinak) právo na totéž, co si dopřává on. Bych mu udělala bugr, že by se mu ouška třepotala strachy ještě tejden.

Zákon říká, že má vaše dítě právo na stejnou životní úroveň, jako ten z rodičů, jehož životní úroveň je vyšší. A ty máš právo na výživné jakožto matka dítěte mladšího 2 let (nejste sezdáni, jinak bys měla právo na stejnou hmotnou a kulturní úroveň jako on).
Vy žijete u rodičů v pokojičku jak dvě malé děti, jenže teď jste rodiče, takže byste měli hezky rychle dospět, oba. Ty neřeš dárky pro dceru, ten problém je hlubší a vcelku chápu, že jestli jsi mu to takto podala, tak to vyhodnotil jako zbytné a nedal. Ty nemáš povinnost živit sebe a dítě jen z rodičáku. Vy neplatíte bydlení, fajn, ale co jako dál? To chcete v tom dětském pokojičku hnípat navěky? Ježíš, trochu vezměte rozum do hrsti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.11.22 11:27
@maidenka píše:
@Semtex bydleli jsme v najmu, platili ho napul, takze jsme se domluvili, ze budem na spolecny ucet posilat na najem + neco navic treba na jidlo, kino, atd. To nam slo, vychazeli jsme krasne a jeste jsme jezdili na dovoleny, vzdy placeno napul. Ted bydlime zdarma u nasich, a on ma svou vyplatu jen pro sebe, na jidlo a na malou nedava nic. On musi mit penez jak hrom, nevim, kam to dava :/

A řešili jste před dítětem, jak to bude, až půjdou tvoje příjym razantně dolů, že financování fifty fifty bude dál nemožné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14615
25.11.22 11:27
@maidenka píše:
@Semtex bydleli jsme v najmu, platili ho napul, takze jsme se domluvili, ze budem na spolecny ucet posilat na najem + neco navic treba na jidlo, kino, atd. To nam slo, vychazeli jsme krasne a jeste jsme jezdili na dovoleny, vzdy placeno napul. Ted bydlime zdarma u nasich, a on ma svou vyplatu jen pro sebe, na jidlo a na malou nedava nic. On musi mit penez jak hrom, nevim, kam to dava :/

Ha. To jsem si myslela, vše přesně napůl a najednou hup rodicak a ty na to teď nemáš, viď? Jako bud ho přinutis sama, aby platil dobrovolně, nebo se o to bude muset pokusit soud. Jestli bydlíte u tvých rodičů, mas to dobrý v tom, ze je to zazemi tvé rodiny a tudíž ho můžeš vyhodit nebo to použít jako pohrůžku, to další ženy v podobne situaci nemohou. Vlastně to můžeš pokládat za výhru, představ si, co bys mu asi tak mohla, kdybys nedejbože bydlela u nej :nevim: ;)

Příspěvek upraven 25.11.22 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria