Změna rodiče v čerpání RD

Anonymní
23.4.13 08:45

Změna rodiče v čerpání RD

Dobrý den,
měla bych prosím dotaz.
Mám rodičák do února 2014. Teď jsem se dozvěděla, že mě budou chtít do práce od října 2013. Nemáme školku, babičky daleko. Je možné, abych se vrátila do práce a na rodičák přešel manžel?
Zaměstnavatel hledá možnosti školky, ale kdyby to nevyšlo (přeci jen prckovi bude jen 2,5), tak by když tak musel manžel.
Je to možné? A co by to prosím obnášelo?

Předem děkuji za rady :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12864
23.4.13 09:55

Manžel v práci nahlásí, ze jde na rodičovskou dovolenou, zároveň uvede, kdy se chce vrátit. To je vše.
RP prehazovat nemusíte, budes ho porad pobírat ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.13 10:30

@mag, mockrát děkuju. A platí to stejně, že mu budou „muset“ držet místo? Nevím, jak se na to budou u něj v práci tvářit.

• Citovat
  • Upravit
2017
9.12.13 13:27

Teď řešíme ten samý problém. Od května bych se měla vracet do práce. Malýmu budou 2 roky, RD máme na 3 roky. Poslední rok by zůstal doma s malým přítel. Proto by mě zajímalo, co je třeba vyřídit a jestli příteli také musí držet místo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
9.12.13 13:36

@LucciaMaty No, to záleží jestli chceš převádět i rodičák nebo ne. Pokud ne, tak přítel v práci nahlásí, že od toho do toho data bude doma na RD a toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
9.12.13 13:50

@j.a.n.i1 a to je možné, abych pořád pobírala rodičák já a k tomu i pracovala?? Myslela jsem, že se já budu muset odhlásit a rodičák převést na přítele :nevim: v tomhle se moc neorientuji, takže se tak blbě ptám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
9.12.13 13:58

@LucciaMaty Ano, je možné abys ty pobírala rodičák a pracoval a na RD byl partner a staral se o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí