Dlouuhá mateřská :)

Anonymní
20.4.13 23:14

dlouuhá mateřská:)

Dobrý večír, tak už jsem na mateřské 2,5 roku a ještě asi budu:)malej do školky od září nepujde, sice mu budou 3 roky ale je plno, takže budu ještě doma, asi se z toho zbláznim, už je to teda dlouho, potřebovala bych jít mezi lidi. zajímalo by mě kdo z vás bude muset být ještě doma s dítkem do 4 let než podá další přihlášku do školky příští rok a co bude probůh ještě tu dobu doma dělat :mrgreen: zní to asi blbě ale myslím to dobře, protože mě už fakt nic nenapadá ani co vařit, uklízet to samé, spíš pořád vymejšlim co v bytě předělám a tak…asi by jsme si to měli ještě užít doma než to pak začně a dítě uvidíme jen pozdě odpoledne až pro něj přijdem z práce.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
20.4.13 23:17

Já mám rodičák na čtyři roky a jsem doma už od loňského ledna, malýmu bude osm měsíců. Někdy mám dost už teď - hlavně sebevědomí je v tahu :-) Za dva roky budu tímhle tempem na hodně silných antidepresivech. :-)

• Citovat
  • Upravit
12743
20.4.13 23:21

Prvnímu je 15 měsíců a s druhým si plánuju vzít rodičák na 4 roky. a pak mi je stejně do školky nevezmou takže mě čeká doma ještě cca 4,5 roku. jsem zvědavá jestli mi hrábne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
20.4.13 23:21

Pomáhá hodně nějaká aktivita. Něco pro Tebe i pro malé. Chodíme na plavání, na angličtinu, do herny. Podotýkám, že bydlíme na malé vesnici a všude musím dojíždět, ale prostě také potřebuju vypadnout a dostat se mezi lidi. Co chodit cvičit? Občas, asi jedou za dva měsíce si s kamarádkou vyjdeme na wellnes a hodně to pomáhá. Odreaguju se od dětí a těším se na ně. Ne, že by je člověk neměl rád, ale jsem na ně sama od rána až do večera (chlap odjíždí ráno v pět a přijíždí až v deset) tak si potřebuju taky trochu oddechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.13 23:30

Já mám rodičák na 4 roky, ale su na mateřské už skoro 10 let, ještě s jednou holčičičkou a mezitím pracák, už mě z toho taky pěkně hrabe. :roll:

• Citovat
  • Upravit
29436
20.4.13 23:30

Já budu doma ještě další tři roky. :mrgreen: Malej bude mít v červnu dva roky, v červenci se mu narodí sourozenec. Občas jsem toho taky měla až nad hlavu, už před rokem jsem měla pocit, že až mi skončí rodičák, tak nebudu umět ani normálně kváknout. Nakonec jsem začala v synově roce studovat a najednou problémy nemám. :mrgreen: Škola mě baví, na přednášky si chodím dávat oraz, načerpám síly a pak jsem zase ten týden s malým strašně ráda a najednou mi to nepřipadá takový děsný stereotyp. Takže já radím si něco najít. Nějakou aktivitu, co Tě bude naplňovat, zároveň třeba uděláš i něco pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
20.4.13 23:32

Tak třeba já aktivity mám, třikrát týdně chodím cvičit, každý týden se scházíme s kamarády, ale u mně je hlavně problém o potřebě realizovat se. A to teď prostě není možné. Pořád pracuju, ale ne v oboru. Bývala jsem zdravě sebevědomá, věděla jsem, čím dokážu lidi oslovit, zaujmout (nemyslím chlapy někde na párty). Co jsem doma, mám dojem, že jsem úplně zpitoměla, že nemám ani základní znalosti základního přehledu, že bych měla chodit kanálama, protože už ani tou před porodem vydřenou postavou nemůžu nahradit chybějící inteligenci :-) Čili, konkrétně u mě se bude jednat o zlepšení až v momentě, kdy mi zazvoní telefon a řeknou mi „tak my vás na tu pozici bereme“ :-) Chybí mi ten pocit, že mě někdo potřebuje, že se beze mě neobejde, a zároveň že ví, co ve mně má a dokáže to náležitě ocenit. Malej i přítel mě rozhodně potřebují, jeden je rád za mou pomoc v jeho firmě, druhej je rád za moje ruce, které ho pochovají a nakrmí, ale ocenit to tak, jak bych si představovala, nedokážou :-)

• Citovat
  • Upravit
674
20.4.13 23:36

Co nějaké mateřské centrum? Naše malá je tam nadšená z ostatních dětí a já tam taky popovídám s dalšími, co tady hledají útočiště pro sebe i své děti.
Občas si s malou naplánujeme nějaký výlet za hranice všedních dnů. Vlakem do okolí.
Plavání už mě taky napadlo. :think: Snad se nám to podaří uskutečnit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
20.4.13 23:55

Ještě mě napadlo, pokud se potřebuješ realizovat, co třeba nějaké kurzy. U nás probíhají i pro mami na md (jazyky, účto atd) třeba by tě to bavilo. Nemáš kamarádky? Co nějaké pravidělnější akce bez dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
20.4.13 23:57

Ono je to fakt na palici být tak dlouho doma. Podle výzkumů se snižuje inteligence žen na md o jednu třetinu. Tak už jsem chvílemi bez inteligence :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.13 00:21
@Meggy72 píše:
Ještě mě napadlo, pokud se potřebuješ realizovat, co třeba nějaké kurzy. U nás probíhají i pro mami na md (jazyky, účto atd) třeba by tě to bavilo. Nemáš kamarádky? Co nějaké pravidělnější akce bez dětí?

no na to nejsou peníze, partner vydělává akorát na nájem a jídlo na nic jiného skoro nezbyde, jsme na tom finančně špatně, kamarádky bohužel nemám, jen pár a ty nemají děti mají své vlastní problémy, no a ještě k tomu bydlím s mamkou v paneláku, sice si rozumíme máme jen jedna druhou a je fakt že mi s prckem dost pomáhá ale je to nuda, vlastně je v důchodu doma, já taky, přítel v práci do večera. s malym když jdu na písek a je venku hezky tak ho nemůžu dostat za boha domu to je scéna a musim ho odtáhnout se řevem. připadá mi to že nic jinýho neděláme…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
21.4.13 00:37

@Meggy72
Jestli to bylo na mně (soudě podle té reakce na potřebu realizovat se), tak nevím, kurzy jsou fajn, ale jsou mi k ničemu. Jazyky umím dva plynule, tři pasivně a účetnictví, to už vůbec nepotřebuju. Ráda bych si udělala certifikát manažera ISO 14001, ale k tomu mi schází právě ještě pár měsíců praxe (chtějí VŠ, 5 let praxe a 2 v oboru - chybí mi necelý rok té praxe v oboru). Tak se právě těším, až si budu hledat práci, ráda bych zase právě tento obor. Já nepotřebuju oddech od malého, on je strašně zlatej, teď mu vyrostly dva zuby najednou a nikdo jsme to na něm nepoznali. Když jdu za bezdětnýma kamarádama, beru ho s sebou. Je moje součást, bez něj jsem jak bez ruky. Nejsem z něj na nervy, na palici nebo tak, že bych potřebovala odpočinout. Naopak, relaxuju s ním. Kamarádky s dětma moc nemám, většinou nemají čas paralelně s mým volnem. A ty, které by ho měly, řeší jen věci, které mě vyšťavují. :-) Přítel má firmu, já obchod, energii vkládáme do tohoto, ale mě to prostě nenaplňuje. Není to mé vysněné povolání.

• Citovat
  • Upravit
29
21.4.13 00:45

Ahojte holky, a zkusily jste se opít? Docela mi to pomáhá. Většinou si dám sama, ale někdy přijde kamarádka s mimískem a pak nám je všechno jedno. Někdy mám výčitky, ale většinou ne. Máte podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
21.4.13 00:49

Jsem doma skoro 3 roky a další 3 budu - čekáme druhé.
Dala jsem se na studium VŠ, ale teď si dá rok pausu. Ale mezitím bych si zkusila udělat nějaký certifikát z AJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
21.4.13 03:05

J8 jsem zatím doma 3 roky, a ještě 2,5 roku budu, pokud nepůjdeme do 3. mimča :D ale já mám zase nějaký brigády, takže mám aspoň pocit, že něco dělám. I když bych občas ráda nic nedělala, ale bohužel to nejde, resp. utáhli bysme to i tak, ale já jsem zvyklá utrácet, tak se musím činit :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí