Dlouuhá mateřská :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1038
21.4.13 06:50

Já mám rodičák na 4 roky (druhé) - doma jsem už celkem 5 let a plánujeme příští rok ještě jed o mimčo. Ale až poslední rok si RD teprv užívám, předtím jsem dodělávala školu, chodila na pár hodin do práce..tak teď chci klid a starat se jen o děti. mezi lidi chodíme - mateřské centrum, kamarádky, jezdíme na výlety… no možná se pak začnu nudit, tak mám záložní plán- chci oprášit němčinu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
21.4.13 08:24

Zakladatelko, jsem doma rok (skoro přesně) a že bych se nudila, to nemůžu říct. Ale je pravda, že jsem si to tak zařídila. Byla jsem s nemocným synkem doma 14 dní ( jen doma či nakoupit) a měla jsem toho plný kecky, to bych opravdu nedala, jen sedět doma s děckem. Bydlím ve velkém městě, partner chodí pozdě domů, hlídání využívám tak 1× za 2m. Kamarádku s dítětem jsem si našla, s dalšími se stýkám pravidelně na výletech ( i v zimě) CHodím do MC a na plavání, na procházky a výlety, v pondělí jedu na školení, o víkendech budu chodit do práce…ale zařídila jsem si to tak, abych byla spokojená. Zkus to také. Nehledej proč o nejde..to nechceš radu, ale jen si postěžovat…což můžeš, ale nic moc ti to nepřinese. Máš 2 možnosti - mateřskou si fakt užít, pak už to dítě opravdu sotva uvidíš, nebo to přetrpět… ;) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
21.4.13 08:34

Tak já mám 2 děti, doma jsem už 5let a rozhodně se nenudím ani mi z toho nehrabe, od jara do podzimu jsem s dětma na chatě když je hezky, jinak péče o domácnost, vaření mi zabere dopoledne, odpoledne až vyzvednu děti ze školky jsme venku, loni jsem začala studovat VŠ, končím druhák, takže ještě rok mám před sebou. Sem tam na zakázku háčkuju čepičky. Protože mi rodičák končí v květnu, tak jsem začala hledat brigádu, našla jsem ji hned na první pokus a od března chodím 2-3× týdně pracovat. Takže nemůžu říct, že bych se nudila, někdy bych spíš potřebovala aby měl den 40 hodin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.4.13 08:55
@sonicka90 píše:
Ahojte holky, a zkusily jste se opít? Docela mi to pomáhá. Většinou si dám sama, ale někdy přijde kamarádka s mimískem a pak nám je všechno jedno. Někdy mám výčitky, ale většinou ne. Máte podobnou zkušenost?

no to mi prijde spis cesta do pekel nez reseni… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
21.4.13 08:58
@sonicka90 píše:
Ahojte holky, a zkusily jste se opít? Docela mi to pomáhá. Většinou si dám sama, ale někdy přijde kamarádka s mimískem a pak nám je všechno jedno. Někdy mám výčitky, ale většinou ne. Máte podobnou zkušenost?

ne nemám, opilá jsem byla naposled někdy před 10lety. Alkohol nepovažuju za řešení jakéhokoli problému, vede to akorát do ještě většího průseru.
To se jako opijete když máte na starost mimča? 8o :zed: :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
21.4.13 09:01

Já se nenudím a teda holky mužu se vás zeptat kolik Vám to vychazí měsíčně když jste do 4 let doma…mě to vychazí do 2,8 roku a beru 6500 a chtěla bych co nejdele zustat doma aspon do 3,5 let :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
21.4.13 09:13
@martas22 píše:
Já se nenudím a teda holky mužu se vás zeptat kolik Vám to vychazí měsíčně když jste do 4 let doma…mě to vychazí do 2,8 roku a beru 6500 a chtěla bych co nejdele zustat doma aspon do 3,5 let :roll:

si to rozpočítej kolik už jsi na rodičáku vybrala, odečti to od 220tisíc a co ti zbyde si rozpočítej na měsíce, kolik chceš být ještě doma a uvidíš kolik bys dostávala. většina holek co má 4letý ji má, protože nepracovaly, takže povinně, a tam to je 9m 7600Kč a pak do 4let 3800Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10075
21.4.13 09:23

@Michaela23 já to mam trošku složitější brala jsem nizkou mateřskou pak mě tedy doplacely z rodičaku a když jsem se ptala kolik bych tak mohla brát paní byla na zastupu a moje vypočty nějak neseděly…asi si tam skusim zavolat pokud mi to řeknou tedy nebo se tam asi zajedu optat už ani nevim jak se to dělá :mrgreen: ach jo pořad s tím dělaji ruzne změny a čim vice změn tím je to horší :zed: kdysi měli všichni stejně bylo do 4 let pro všecky stejně a bylo to nejlepší :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
21.4.13 09:28
@Anonymní píše:
no na to nejsou peníze, partner vydělává akorát na nájem a jídlo na nic jiného skoro nezbyde, jsme na tom finančně špatně, kamarádky bohužel nemám, jen pár a ty nemají děti mají své vlastní problémy, no a ještě k tomu bydlím s mamkou v paneláku, sice si rozumíme máme jen jedna druhou a je fakt že mi s prckem dost pomáhá ale je to nuda, vlastně je v důchodu doma, já taky, přítel v práci do večera. s malym když jdu na písek a je venku hezky tak ho nemůžu dostat za boha domu to je scéna a musim ho odtáhnout se řevem. připadá mi to že nic jinýho neděláme…

Když máš mamku doma tak jdi někam na brigádu odreaguješ se přispěješ nějakou korunu do rozpočtu a mamka ti ohlídá když je v důchodu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.4.13 10:29
@Michaela23 píše:
ne nemám, opilá jsem byla naposled někdy před 10lety. Alkohol nepovažuju za řešení jakéhokoli problému, vede to akorát do ještě většího průseru.
To se jako opijete když máte na starost mimča? 8o :zed: :zed: :pocitac:

To ne, neopíjím se moc často a NIKDY ne, když jsem s Marťou (to je náš malý). Když mám hlídání (jsme na UM), občas si s kamarádkou zajdeme na kafíčko a sem tam si dáme vínko. :lol: :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
21.4.13 22:38
@sonicka90 píše:
:D
Tak mně Tvůj příspěvek přišel spíš vtipnej. Ale je fakt, že když jsem při jedné rodinné oslavě „vrazila“ prcka tatínkovi a řekla „Dneska piju já“, ani moc neprotestoval a já se fakt bezva odreagovala. A ani si pak nestěžoval, protože i ten následný sex jsme si oba užilí víc, než „za střízliva“. :D Ne že bych teda byla úplně namol, ale bylo mi prostě fajn :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
21.4.13 23:07

Já jsem v 9 měsících prvního prcka začala dělat doktorát, už budu končit. Znamenalo to ze začátku 1× týdně celý den škola (taťka si bral dovolenou a malýho si taky aspoň užil, případně vyjímečně babička, děda, teta, strejda), pak už toho bylo míň a hodně věcí se dalo dělat doma. Když mu byly 2, začala jsem i učit a často jsem ho s sebou brala do výuky, studenti ho měli rádi :-)
Kromě nezbláznění se a snad budoucího titulu mi to dalo taky 6.500,– měsíčně doktorandského stipendia a ještě nějaký prachy navíc za práci na pár projektech. K rodičáku dobrej přivýdělek. Prckovi teď byly 3, v září půjde do školky a v červnu mi stýpko akorát skončí.

• Citovat
  • Upravit
1915
22.4.13 13:04

Já jsem doma třetí rok a ještě rok budu, a po pravdě přemýšlím, abych do práce nemusela :mrgreen: před malou jsem byla workoholik, pořád v práci, žrala jsem to a bála jsem se mateřské, že se zblázním doma bez lidí, bez práce a ejhle, mně to začalo vyhovovat :)
máme s malou svůj režim, občas se nudíme, ale dokážeme to překonat,
každý týden jednou se scházím s kamarádkama, které chodí do práce, takže se dostanu do centra dění, a musím říct, že kdyby byla mateřská 5 let, tak by to bylo fajn :lol:
jsem ti moc nepomohla vid?
zkus na to koukat z pohledu, že tohle už nikdy nezažiješ s konkrétním dítkem a užívej si to, dokud můžeš, pak už budeš do důchodu jen pracovat a honit se… takže hlavinku vzhůru a ber to pozitivně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wiky777
22.4.13 17:31

S jednim ditetem to docela jde. Dostanes se vsude autobusem, da se chodit na krouzky, ke kamaradkam. I pribuzni docela pohlidaji. Kdyz bylo klukovi 1.5 roku zacala jsem trochu pracovat, chodit na jazykovy kurz a na cviceni s hlidanim. Ale pak jsme si poridili sourozence (2 roky a 2 mesice od sebe) a je po programu. Starsi sice chodi prvni rok do skolky, ale jsme sama nemoc. Bud se stridaji, nebo jsou nemocni zaroven. Uz mam takovy fatalisticky pocit, ze jakmile si neco neplanuju, tak se to po… Muzu rict, ze mam po optimismu a chuti neco planovat.
Zakladatelko, doporucuji najit si kamaradky na kurzech cviceni s detmi, chodit alespon jednou tydne cvicit, nekdo z rodiny snad pohlida a urvi cas a radost pro sebe, kde se da. Pokud plany nevychazi - pust si doma nahlas svoji oblibenou hudbu a projed na youtube pisnicky, ktere jsi mela rada. Funguje to spolehlive.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.13 12:12

Možná to sem tak trochu nepatří tak se omlouvám zakladatelce ale zajímalo by mne. Kdyz mám mateřskou na 3 roky dcerce v květnu budou 2 a já jsem zjistila že jsem v"tom" :lol:. kdy budu muset dát vědět zaměstnavateli že do práce nenastoupím a jak to všechno chodí. Prosím o info nějak se v tom neorientuju.

Děkuji
(ještě jednou se omlouvám zakladatelce - nechtěla jsem zakládat nové téma).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex