Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry večer, nemá někdo info, jak to vypadá se změnou RP do roku 2017? Prosla uz? Projde? Kdy? Dekuji. Na netu jdem nenašla.
Zatím není novela schválena, pořád je v Poslanecké sněmovně - aktuální stav můžeš sledovat tady: https://apps.odok.cz/veklep-detail?…
@NapoleonovaDesire Take na to cekam, volala jsem i na nam prislusny urad prace a zmena stale neni schvalena. Neuveritelne, pise se o tom od unora…
@Lendeš A ta cesta schvalovani je ted poslanecka snemovna, senat, prezident?
Nevíte prosím, jestli i po rychlém vyčerpání při 11500 měsíčně, je možné s dítětem zůstat doma do 3let?
@N-Nika Pokud ti trvá pracovní poměr, tak na rodičovské dovolené můžeš být do 3 let věku dítěte, bez ohledu na to, jestli pobíráš rodičovský příspěvek nebo ne.
@Aletheia Aha, tak dle toho grafickeho znazorneni to vypada jeste na roky… Skoda slov.
Úžasný! Dekuji za info! A jestli to vůbec tedy bude…kdo ví co?
@Cuddy píše:
@Aletheia Aha, tak dle toho grafickeho znazorneni to vypada jeste na roky… Skoda slov.
Teď to už DVA měsíce čeká na ty výbory.. Asi už si udělali Vánoční prázdniny. Hlavně je to tím že teď byl ten humbuk kolem toho kouření a tak. Prostě na to nespěchají, klasika.
Mě by zajímalo, jestli to pak půjde navýšit i pro maminky které v té době již budou RP čerpat, ale buhví jestli to ještě pro nás bude aktuální
No to je snad samozřejmost ne? Ze to půjde i pro již cerpajici rodiče. Teda jako jsme v Česku, ale ze by až takhle…
Obnovuji diskuzi. Koukala jsem, ze navrh konecne prosel poslaneckou snemovnou. Nevite, zda je nejaka lhuta, za jak dlouho to musi do senatu a ven z neho? V legende z druheho odkazu je napsano, ze se senat musi usnest do 30 dnu, ale ve skutecnosti je toto prvni legislativni proces, ktery sleduji, tak je to pro me dost nove.
Když to prošlo tou PS tak řikali že některé změny budou platit od 1.10.2017,většina od 1.1.2018. Ale co odkdy neřekli.