Změna smlouvy v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.7.18 12:23

@j.a.n.i1 @Aletheia Díky , myslela jsem to tak,jestli mě neměli z práce informovat o tom, že ji mění a ať to podepíšu, když ji dávali všem. Přišla jsem o ni jen díky nemocenské. Jen se ujišťuji.

• Citovat
  • Upravit
101684
21.7.18 17:55

A proč by tě měli informovat, když ti ji měnit nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.18 18:28

@j.a.n.i1 Jasně, chápu. A nevíte jak se řeší, když mám ve smlouvě výpovědní lhůtu 15 dní a nemají mě kam dát? Co se mnou?

• Citovat
  • Upravit
65204
21.7.18 20:13
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Jasně, chápu. A nevíte jak se řeší, když mám ve smlouvě výpovědní lhůtu 15 dní a nemají mě kam dát? Co se mnou?

tak řekla bych, že výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
21.7.18 21:28

Daji ti vypoved a bud te nechaji za plny plat doma nebo ti nejakou praci vymysli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
21.7.18 21:38
@j.a.n.i1 píše:
Daji ti vypoved a bud te nechaji za plny plat doma nebo ti nejakou praci vymysli…

a to platí i u DPČ? tam zaměstnavatel může práci přidělovat podle potřeby a když potřeba není, tak ji nepřiděluje, ne? nebo to tak alespoň bývalo, nevím, jak aktuálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
21.7.18 21:46

@sagina Záleží na formulaci smlouvy, pokud je v ní uveden jen plat za hodinu a ne kolik odpracuje, tak ano, ale pokud je tam i počet hodin, tak ten musí být dodržen. A podle toho co tazatelka psala tipuju spíše druhý případ, v prvním by ji totiž po PN nárok na PPM nevyšel, protože u zaměstnání malého rozsahu není klasická ochranná lhůta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.18 22:41
@j.a.n.i1 píše:
@sagina Záleží na formulaci smlouvy, pokud je v ní uveden jen plat za hodinu a ne kolik odpracuje, tak ano, ale pokud je tam i počet hodin, tak ten musí být dodržen. A podle toho co tazatelka psala tipuju spíše druhý případ, v prvním by ji totiž po PN nárok na PPM nevyšel, protože u zaměstnání malého rozsahu není klasická ochranná lhůta.

Ano, mám psaný jak hodinový plat, tak 300 hodin ročně, ale dělali se klasicky krátký- dlouhý týden. Mám tam psanou přímo tu konkrétní provozovnu. Takže mě mohou dát i na jinou? Přiznám se, že si radši vše zjišťuju,abych neudělala nějakou blbost. Den po konci RD mám být nastoupená v práci, ale kde? Abych nedostala áčko.

• Citovat
  • Upravit
101684
21.7.18 23:01

počkej 300 hodin ročně, to je nějaká blbost, to je DPP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.18 23:58
@j.a.n.i1 píše:
počkej 300 hodin ročně, to je nějaká blbost, to je DPP…

Promiň omylem jsem koukla opravdu na DPP,tu jsem měla předtím. V DPČ mám psáno, že práce bude vykonávána v rozsahu 20 hodin týdně. Ale jelo se krátký dlouhý týden 12 hodinové služby. Zajímalo by mě jak pokračovat dál. Výpověď je jasná, nechám si ji dát od nich, odstupné nemám nárok.Takze vyhnout se áčku a bude na nich, jestli mě někam upíchnou na tu výpovědní lhůtu.Je to tak?

• Citovat
  • Upravit
101684
22.7.18 08:35

Jo, meli by te na vypoveni dobu nekam upichnout nebo ti tu vypoved podle me mohou i pri RD, mam pocit, ze to omezeni se vztahuje jen na pracovni pomer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.18 13:40
@j.a.n.i1 píše:
Jo, meli by te na vypoveni dobu nekam upichnout nebo ti tu vypoved podle me mohou i pri RD, mam pocit, ze to omezeni se vztahuje jen na pracovni pomer.

Ve smlouvě mám konkrétní provozovnu, četla jsem, že v tom případě by mě neměli dávat jinam.A vůbec netuším kam se dostavit první den,aby to nebylo áčko.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat