Změna spermiogramu za půl roku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.12.13 20:01

změna spermiogramu

Ahoj,
zajímalo by mě jestli se za půl roku může nějak zásadně změnit spermiogram. Dám příklad, když by se před půl rokem zadařilo přirozené otěhotnění a nyní ne. Životní styl stále stejný, žádná změna, jiné podmínky apod.

Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.12.13 20:07
@Anonymní píše:
Ahoj,
zajímalo by mě jestli se za půl roku může nějak zásadně změnit spermiogram. Dám příklad, když by se před půl rokem zadařilo přirozené otěhotnění a nyní ne. Životní styl stále stejný, žádná změna, jiné podmínky apod.Děkuji za odpovědi.

ano, může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
3.12.13 20:11

Nevím do jaké míry se může za půl roku změnit, ale pakliže je vše stejné a neproběhla žádná nemoc, tak si nemyslím, žeby se během té doby nějak radikálně změnil
jinak náš případ, máme dceru přirozeně, po dvou letech jsem znovu otěhotněla přirozeně, ale potratila v 9.tt a pak už to nešlo a přišlo se na špatný spermiogram, který musel být špatný už i u mého druhého těhotenství, vše bylo probíráno s dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
3.12.13 20:40

Může… on se dokonce ani nemusí tak moc měnit, s některými i poměrně těžkými vadami se otěhotnět dá, problém je v tom, že třeba jen jednou dvakrát za reprodukční život, takže poprvé to mohla být klidně jen klika… Některé vady spermiogramu jsou trvalé, jiné dočasné. Ale samozřejmě pokud jsi otěhotněla nejdřív napoprvé a teď se nedaří, přičemž partner neměl co tři měsíce čtyřicítky horečky, tak se dá odhadovat, že za to spermiogram nejspíš nemůže. Věřím, že tohle nechceš slyšet, ale pokud ovuluješ, tak půlrok nic není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
3.12.13 21:25

Mám známého co teda měl spermie pomalé takže dítě bylo přes ivf a za nějaký čas už mu zjistili že scela nežijou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
4.12.13 07:47

Je ten spermiogram prováděn ve stejném zařízení? nám se taky měnil během několika let.. úplně poprvé naprosto v pořádku, v druhém zařízení oligospermie a ve třetím (delší časový odpstup) astenozoospermie a za dalších pár měsíců je v pořádku.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí