Změna studijního oboru na UP-OL
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Změna studijního oboru na UP-OL
Nevíte některá, zda je možné změnit jeden ze stud. oborů u dvouoborového kombinovaného st.(obor, který bych chtěla změnit za jiný je na stejné katedře). Nebo bych musela dělat znovu přijímačky?? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že přijímačky nee, ale klasicky podat přihlášku a počkat na výsledek přijímacího řízení… Pokud jsou si obory podobné, možná by šlo jen požádat o změnu oboru a nechat si uznat udělané ročníky a dohnat jen nesplněné potřebné předměty. Napiš na děkanát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to nevím, ale vím kde to najít - tyhle informace jsou ve studijním a zkušebním řádu případně v odkazovaných předpisech a dokumentech. Pokud to víš, jen se ti s tím nechce moc číst a spoléháš buď na náhodu, že se tu najde někdo kdo to ví nebo na to, že to někdo vyhledá za tebe, tak se omlouvám, za zbytečnou informaci a přeji hodně štěstí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Já to nevím, ale vím kde to najít - tyhle informace jsou ve studijním a zkušebním řádu případně v odkazovaných předpisech a dokumentech. Pokud to víš, jen se ti s tím nechce moc číst a spoléháš buď na náhodu, že se tu najde někdo kdo to ví nebo na to, že to někdo vyhledá za tebe, tak se omlouvám, za zbytečnou informaci a přeji hodně štěstí.
Spíš jestli se jí s tím nechce číst, ale spoléhá na rady emimina, tak by měla studium spíš ukončit pro nedostatek informační gramotnosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
Spíš jestli se jí s tím nechce číst, ale spoléhá na rady emimina, tak by měla studium spíš ukončit pro nedostatek informační gramotnosti.
Ty jo nevím, mě právě VŠ v informační gramotnosti hodně zdokonalila a patří to k tomu nejcennějšímu co jsem si z tý školy odnesla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Ty jo nevím, mě právě VŠ v informační gramotnosti hodně zdokonalila a patří to k tomu nejcennějšímu co jsem si z tý školy odnesla.
Zdokonalit je samozřejmě žádoucí, ale když si informace o studiu hledáš na emiminu a ne na škole, tak to je prostě trochu zvláštní, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
Zdokonalit je samozřejmě žádoucí, ale když si informace o studiu hledáš na emiminu a ne na škole, tak to je prostě trochu zvláštní, ne?
Hodně zvláštní…ale o to většího pokroku může zakladatelka na VŠ dosáhnout
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zapomněla jsem dodat, že jdu teprve k zápisu do prváku. Nicméně, ten kdo má zkušenost ví a případně poradí. Na to, kde si to mám zjistit jsem se zde neptala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gabulle píše:
Myslím, že přijímačky nee, ale klasicky podat přihlášku a počkat na výsledek přijímacího řízení… Pokud jsou si obory podobné, možná by šlo jen požádat o změnu oboru a nechat si uznat udělané ročníky a dohnat jen nesplněné potřebné předměty. Napiš na děkanát…
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
Spíš jestli se jí s tím nechce číst, ale spoléhá na rady emimina, tak by měla studium spíš ukončit pro nedostatek informační gramotnosti.
No to bych teda měla Paní dokonalá, jsem ráda, že aspoň někdo je zde gramotný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@7Vany píše:
Zapomněla jsem dodat, že jdu teprve k zápisu do prváku. Nicméně, ten kdo má zkušenost ví a případně poradí. Na to, kde si to mám zjistit jsem se zde neptala.
Ok, to je polehčující okolnost nicméně z těch dokumentů, které jsem ti zde vypsala, vyplývá, že na tvou otázku není jednoznačná odpověď. Záleží totiž na oborech, které studuješ jelikož každá fakulta to má jinak. Je možné, že ještě existuje vyjímka, ale většina fakult se již řídí tímto:
„Přestup z jednoho studijního oboru na jiný v rámci studia není možný. Student, který chce změnit studijní obor je povinen podrobit se řádnému přijímacímu řízení na nový obor v plném rozsahu podle pravidel platných pro externí uchazeče.“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aneta.Berg píše:
Ok, to je polehčující okolnost nicméně z těch dokumentů, které jsem ti zde vypsala, vyplývá, že na tvou otázku není jednoznačná odpověď. Záleží totiž na oborech, které studuješ jelikož každá fakulta to má jinak. Je možné, že ještě existuje vyjímka, ale většina fakult se již řídí tímto:„Přestup z jednoho studijního oboru na jiný v rámci studia není možný. Student, který chce změnit studijní obor je povinen podrobit se řádnému přijímacímu řízení na nový obor v plném rozsahu podle pravidel platných pro externí uchazeče.“
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@7Vany píše:
Díky
Za málo, i když tě to asi nepotěšilo… hodně štěstí při studiu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou to chodí, tak že máš smůlu, to by si mohl říct každej no tak já se půjdu zapsat na něco jiného
… Pravděpodobně budeš muset dělat znova přijímačky, protože nestihneš ani dát si přihlášku do druhého kola, kde by se mohlo zohlednit to, že Tě vzali na jiný obor - splnila kritéria pro přijetí, takže a) zapsat se a odchodit rok, pak udělat přijímačky na daný obor a nechat si uznat předměty a nebo se na to teď vybodnout a zkusit to příští rok, silně pochybuju, že je to obor co půjde „změnit“.. to bych pak taky ráda šla třeba na medinu z pajdáku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit