Změna trvalého bydliště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66799
5.2.14 11:41
@MichelleA3 píše:
@mag A jaké doklady s sebou musím mít? TP budu mít v domě, kterého jsem spoluvlastník.
BTW. máš skvělou profilovku, kocour je úžasnej :palec:

Aktuální výpis z KN vám vyjedou na úřadě nebo na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.2.14 11:43
@Marcelka146 píše:
Já řidičák zatím neměnila a asi ani nebudu. Údaj o trv. pobytu tam mám starý. Kdyby ho chtěl někdo vidět přiložím občanku.

Já mám zase techničák na rodné příjmení a vdaná jsem 6 let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.2.14 11:44
@blecha72 píše:
Aktuální výpis z KN vám vyjedou na úřadě nebo na poště.

Zbytečně vyhozená padesátikoruna, ohlašovna může nahlídnout sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
5.2.14 11:46
@mag píše:
Já mám zase techničák na rodné příjmení a vdaná jsem 6 let :mrgreen:
:palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
5.2.14 11:47

Holky mooc děkuji :hug:
Jelikož jsme pr.del světa :mrgreen: tak musím do města což je ta St. Boleslav. Ten výpis vytisknu doma, snad bude stačit. Malou tedy připíšu na ten lístek a po vydání nového OP budu obíhat, obvolávat atd. Vím, proč se mi do toho takovou dobu nechtělo :zed: škoda, že neexistuje nějaký systém do kterého úředníci napíšou novou adresu a všem bankám, pojišťovnám, úřadům atd.se to automaticky změní a člověk by nemusel běhat, zvlášť s malým uplakaným dítětem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.2.14 11:50

@MichelleA3 On ten systém existuje, bohužel ne pro soukromé subjekty. Jinak ohlašovnu má každá díra, pokud to nemá veřejnoprávní smlouvou svěřené jiné obci, tak zavolej nejdřív na vaši obec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
5.2.14 11:54

@mag Skočím tam, mám to 2 minutky od domu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
5.2.14 11:58
@mag píše:
Zbytečně vyhozená padesátikoruna, ohlašovna může nahlídnout sama.

Asi jak kde, po nás chtěli aktuální výpis z KN, měli jsme ho z czech point

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
5.2.14 12:00

Vždyť oni jsou CZECH Point.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
5.2.14 12:18

Holky, a nevíte, jak je to, kdybych chtěla TP v obci, kde žijeme už X let, ale v podnájmu? Dřív musel být souhlas majitelů bytu, ale údajně podle nového občanského zákoníku by snad mohla stačit jen nájemní smlouva. Nevíte někdo?
Jedná se mi o to, že bez TP v obci mi asi dceru nevezmou do školky :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
5.2.14 12:20
@opinka píše:
Holky, a nevíte, jak je to, kdybych chtěla TP v obci, kde žijeme už X let, ale v podnájmu? Dřív musel být souhlas majitelů bytu, ale údajně podle nového občanského zákoníku by snad mohla stačit jen nájemní smlouva. Nevíte někdo?
Jedná se mi o to, že bez TP v obci mi asi dceru nevezmou do školky :?.

Máte nájem, nebo podnájem? S nájemní smlouvou i podnájemní smlouvou můžete změnit TP. Na některých úřadech dělají problémy se smlouvou podnájemní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5210
5.2.14 12:22

@opinka Jojo,to Ti stačí pouze nájemní smlouva… to jsem řešila před cca 3mi rokama, když se hlásil přítel ke mě do bytu ( nájemní smlouva byla na mě psaná )..a v pohodě bez problémů, ale docela mazec, že to vlastně ani ten majítel ( v tomto případě město )nemusí vědět, že si tam dáváš TP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
5.2.14 12:24
@blecha72 píše:
Máte nájem, nebo podnájem? S nájemní smlouvou i podnájemní smlouvou můžete změnit TP. Na některých úřadech dělají problémy se smlouvou podnájemní.

V tom je nějaký rozdíl? Já jsem fakt guma :oops:. Máme „Nájemní smlouvu“, takže to by mělo být oukej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
5.2.14 12:26
@opinka píše:
V tom je nějaký rozdíl? Já jsem fakt guma :oops:. Máme „Nájemní smlouvu“, takže to by mělo být oukej.

Ano, s nájemní smlouvou se dostavíte na ohlašovnu. To je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
5.2.14 12:26
@mag píše:
Vždyť oni jsou CZECH Point.

Podle § 10, odst. 6, písm. c) zákona č. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel, který upravuje trvalý pobyt občanů je občan povinen doložit vlastnictví domu, nebo nájemní smlouvu nebo souhlas majitele nemovitosti s dokladem, že ten kdo dává souhlas k přihlášení k TP nemovitost určenou k bydlení vlastní.
Na úřadech sice asi většinou czech point je, ale úřad není povinen si toto zjišťovat sám. Dle zákona to musí požadovat po občanovi.
Informační výpis z KN není dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová