Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mám hrotit změnu bydliště ještě před narozením dětí (zatím přítel není vlastník takže to hned nejde) a nebo to vyjde po narození vlastně na stejno, to papírování? Asi bych se vyhnula placení popelnic na dvou místech, a posílání přeplatků akorát, jinak nic ne?
Jinak zas nechci řešit že mi nevydají rodné listy na ustřiženou občanku
nemáte někdo zkušenost?
Popelnice se platí pouze v místě TP, je jedno, kde bydlíte. K ustřižené občance dostanete potvrzení o TP, matrice by to mělo stačit. Zřízení TP u dětí nebo dospělých je jednoduché. Až budete mít doklad o vlastnictví, zajdete na ohlašovnu úřadu, změna TP je záležitostí několika minut.
@blecha72 to jo, ty popelnice, ale když se děti narodí, budu je muset nahlásit tam, kde mám TP teď, a pak když to změním, tak znovu na změněném.
Změna je asi chvilka, ale pak řidčák a jiné běhání a když mezitím porodím a neoběhám to… to mi vrtá hlavou.
Taky záleží na tom, jestli z nějakého důvodu chceš změnit TP co nejdříve nebo je ti jedno, jestli to bude třeba za rok.
Věřím že teď se ti do obíhání úřadů nechce, ale ono s mimčem, obzvlášť s dvojčátkama, to bude ještě horší.
@Bejbyy JJ, ty popelnice jsou trochu problém. Jinak toho běhání zas tolik není. Státní úřady si změnu TP vymění mezi sebou. Zbývá banka, pojišťovna… Tam to jde většinou obstarat mailem. I když na banku jsem musela osobně.
U popelnic je lhůta k ohlášení 15 dní. Snad vám to nějak vyjde. Jinak TP je pouze evidenční údaj, není nutné jej měnit okamžitě.
@Ivi nutný to není, klidně to počká i rok, ale konečně jsme se dohodli že se tam oba napíšeme, tak jsem chtěla vedět jak moc s tím spěchat. A právě, s těma dvojkama, to bude ještě větší peklíčko
Tak oběma díky, uvidím, kdy budeme mít papír z katastru o přepsání, a jak mi bude, když dobrý, tak se na to vrhnu, když nic moc, nechám to osudu na potom ![]()
Jestli to počká, tak bych si jen pohlídala, aby to bylo včas před zápisem do školky, případně jeslí. A to je opravdu moře času. ![]()
Máš nějak pořešené, abys dostala poštu poslanou na adresu TP?
Pošta není problém
to zněním postupně korespondenční adresu. Stejně do teď bydlím jinde než mám bydliště ![]()
Holky prosím o radu mate nekdo zkušenosti se změnou trvalého bydliště na stavební pozemek/parcelu? De se to vůbec? Nebo nejak potvrzeni, ze tam proste za 3mes budeme bydlet?…jde mi o to ze v záři našem dokončí domek v jedné vesničce a chci tam přihlásit kluky do školky ale bez trvalého pobytu nahlášené ho tam proste nemáme šanci… Tak jestli se to dá nejak udělat
dekuji za zkušenosti ![]()
@Pavla23 píše:
Holky prosím o radu mate nekdo zkušenosti se změnou trvalého bydliště na stavební pozemek/parcelu? De se to vůbec? Nebo nejak potvrzeni, ze tam proste za 3mes budeme bydlet?…jde mi o to ze v záři našem dokončí domek v jedné vesničce a chci tam přihlásit kluky do školky ale bez trvalého pobytu nahlášené ho tam proste nemáme šanci… Tak jestli se to dá nejak udělatdekuji za zkušenosti
Ne, trvale se můžeš přihlásit pouze k budově s číslem popisným.
Popisnym ci evidencnim, k parcele ani rozestavenemu asi tezko.ale zavolej si k vam na novy urad a uvidis hned.
Hmm hmm já jsem si to myslela
no nic děkuji za rady:-) nějak to zkusím spíš na ředitelku školky jestli by ji stačil příslib třeba že tam budeme bydlet nebo něco