Změna trvalého bydliště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10248
7.5.14 09:19

Ahoj, mám hrotit změnu bydliště ještě před narozením dětí (zatím přítel není vlastník takže to hned nejde) a nebo to vyjde po narození vlastně na stejno, to papírování? Asi bych se vyhnula placení popelnic na dvou místech, a posílání přeplatků akorát, jinak nic ne?
Jinak zas nechci řešit že mi nevydají rodné listy na ustřiženou občanku :nevim: nemáte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
7.5.14 09:26

Popelnice se platí pouze v místě TP, je jedno, kde bydlíte. K ustřižené občance dostanete potvrzení o TP, matrice by to mělo stačit. Zřízení TP u dětí nebo dospělých je jednoduché. Až budete mít doklad o vlastnictví, zajdete na ohlašovnu úřadu, změna TP je záležitostí několika minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
7.5.14 09:28

@blecha72 to jo, ty popelnice, ale když se děti narodí, budu je muset nahlásit tam, kde mám TP teď, a pak když to změním, tak znovu na změněném.
Změna je asi chvilka, ale pak řidčák a jiné běhání a když mezitím porodím a neoběhám to… to mi vrtá hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
7.5.14 09:50

Taky záleží na tom, jestli z nějakého důvodu chceš změnit TP co nejdříve nebo je ti jedno, jestli to bude třeba za rok.
Věřím že teď se ti do obíhání úřadů nechce, ale ono s mimčem, obzvlášť s dvojčátkama, to bude ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
7.5.14 09:52

@Bejbyy JJ, ty popelnice jsou trochu problém. Jinak toho běhání zas tolik není. Státní úřady si změnu TP vymění mezi sebou. Zbývá banka, pojišťovna… Tam to jde většinou obstarat mailem. I když na banku jsem musela osobně.

U popelnic je lhůta k ohlášení 15 dní. Snad vám to nějak vyjde. Jinak TP je pouze evidenční údaj, není nutné jej měnit okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
7.5.14 09:54

@Ivi nutný to není, klidně to počká i rok, ale konečně jsme se dohodli že se tam oba napíšeme, tak jsem chtěla vedět jak moc s tím spěchat. A právě, s těma dvojkama, to bude ještě větší peklíčko

Tak oběma díky, uvidím, kdy budeme mít papír z katastru o přepsání, a jak mi bude, když dobrý, tak se na to vrhnu, když nic moc, nechám to osudu na potom :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
7.5.14 13:56

Jestli to počká, tak bych si jen pohlídala, aby to bylo včas před zápisem do školky, případně jeslí. A to je opravdu moře času. :-)
Máš nějak pořešené, abys dostala poštu poslanou na adresu TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
7.5.14 14:43

Pošta není problém :-) to zněním postupně korespondenční adresu. Stejně do teď bydlím jinde než mám bydliště :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
23.7.14 08:37

Holky prosím o radu mate nekdo zkušenosti se změnou trvalého bydliště na stavební pozemek/parcelu? De se to vůbec? Nebo nejak potvrzeni, ze tam proste za 3mes budeme bydlet?…jde mi o to ze v záři našem dokončí domek v jedné vesničce a chci tam přihlásit kluky do školky ale bez trvalého pobytu nahlášené ho tam proste nemáme šanci… Tak jestli se to dá nejak udělat :think: dekuji za zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.7.14 09:51
@Pavla23 píše:
Holky prosím o radu mate nekdo zkušenosti se změnou trvalého bydliště na stavební pozemek/parcelu? De se to vůbec? Nebo nejak potvrzeni, ze tam proste za 3mes budeme bydlet?…jde mi o to ze v záři našem dokončí domek v jedné vesničce a chci tam přihlásit kluky do školky ale bez trvalého pobytu nahlášené ho tam proste nemáme šanci… Tak jestli se to dá nejak udělat :think: dekuji za zkušenosti :)

Ne, trvale se můžeš přihlásit pouze k budově s číslem popisným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
23.7.14 09:56

Popisnym ci evidencnim, k parcele ani rozestavenemu asi tezko.ale zavolej si k vam na novy urad a uvidis hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
23.7.14 10:41

Hmm hmm já jsem si to myslela :think: no nic děkuji za rady:-) nějak to zkusím spíš na ředitelku školky jestli by ji stačil příslib třeba že tam budeme bydlet nebo něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová