Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Chci si zmenit trvaly pobyt. Abych ho mela v miste kde ziju se svym synem a zajima me. Kde vsude pak budu muset zmenu trvaleho bydliste nahlasit. Treba na matrice? zmenit ridicak? nevim oc vse
Myslím, že jen občanku
@Anonymní píše:úřady si adresu sdělí, takže banka, tam, kde platíš inkaso, pojišťovny, řidičák podle toho, jestli jsi změnila město.
Chci si zmenit trvaly pobyt. Abych ho mela v miste kde ziju se svym synem a zajima me. Kde vsude pak budu muset zmenu trvaleho bydliste nahlasit. Treba na matrice? zmenit ridicak? nevim oc vse
@Bábrdl píše:
Myslím, že jen občanku
Je to sakra víc… namátkou, řidičák, zdravotní pojišťovna, registr vozidel, banka, pojišťna (pojišťovny), práce, UP (pokud člověk pobírá nějaké dávky, třeba rodičák) a pak jsem určitě ještě na spoustu míst zapomněla.
@j.a.n.i1 píše:
Je to sakra víc… namátkou, řidičák, zdravotní pojišťovna, registr vozidel, banka, pojišťna (pojišťovny), práce, UP (pokud člověk pobírá nějaké dávky, třeba rodičák) a pak jsem určitě ještě na spoustu míst zapomněla.
Na UP by se změna měla hlásit i v případě, že člověk nic nepobírá, ale v minulosti něco pobíral. Já takhle dostala vynadáno, když jsem byla před šesti lety žádat o porodné, že nemám nahlášenou novou adresu. Říkám, že jsem ale nikdy o nic nežádala. Jenže máma na mě brala kdysi přídavek na dítě, tak tam měli adresu z té doby. A já měla nahlásit novou v momentě, kdy jsem se od rodičů odstěhovala.
Doplním pak zaměstnavatele, pokud nějaký je, lékařům (při další návštěvě), tel. operátorovi, České televizi (TV poplatek). Víc mě nenapadá.
@j.a.n.i1 píše:
Na řidičáku adresa není. V bance a pojišťovně to řeším, když tam přijdu a oni se zeptají. Dávky nepobírám
To je takové jako když se přestěhuješ.
Ale natvrdo řešit TP se musí (akutně) u občanky. Jinak to počká. Zvláště, když na tom původním místě furt můžeš vybírat poštu.
@Bábrdl To sice není, ale jak je změna do jiného města, tak se vyměnit musí…
@Bábrdl To, že na řidičáku adresa není, neznamená, že se nemusí hlásit změna TP.
@fenny píše:
@Bábrdl To, že na řidičáku adresa není, neznamená, že se nemusí hlásit změna TP.
Musí? Tak to jsem…ehm…neudělala.
Vždycky až když se měnil a nikdy nic neříkali.
@Bábrdl píše:
Tam mám napsáno jen Praha
no, dyť píšu, že to platí při změně města
Když už jsme u těch změn, nevíte někdo, co potřebuju za papír, když bych do řidičáku chtěla dopsat čočky?
@blecha72 píše:
no, dyť píšu, že to platí při změně města
Jo tak. Omlouvám se, může za to můj pragocentrismus. Nějak jsem nepočítala s tím, že bych se za jakýchkoliv okolností mohla odstěhovat mimo Prahu
To není stěhování, to je emigrace ![]()