Změna trvalého pobytu

Anonymní
11.5.15 17:28

Zmena trvaleho pobytu

Chci si zmenit trvaly pobyt. Abych ho mela v miste kde ziju se svym synem a zajima me. Kde vsude pak budu muset zmenu trvaleho bydliste nahlasit. Treba na matrice? zmenit ridicak? nevim oc vse

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
11.5.15 17:37
@Anonymní píše:
Chci si zmenit trvaly pobyt. Abych ho mela v miste kde ziju se svym synem a zajima me. Kde vsude pak budu muset zmenu trvaleho bydliste nahlasit. Treba na matrice? zmenit ridicak? nevim oc vse

Myslím, že jen občanku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.5.15 17:42
@Anonymní píše:
Chci si zmenit trvaly pobyt. Abych ho mela v miste kde ziju se svym synem a zajima me. Kde vsude pak budu muset zmenu trvaleho bydliste nahlasit. Treba na matrice? zmenit ridicak? nevim oc vse
úřady si adresu sdělí, takže banka, tam, kde platíš inkaso, pojišťovny, řidičák podle toho, jestli jsi změnila město.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2732
11.5.15 17:44

Nasla jsem tohle http://www.szrcr.cz/akce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
11.5.15 17:44
@Bábrdl píše:
Myslím, že jen občanku

Je to sakra víc… namátkou, řidičák, zdravotní pojišťovna, registr vozidel, banka, pojišťna (pojišťovny), práce, UP (pokud člověk pobírá nějaké dávky, třeba rodičák) a pak jsem určitě ještě na spoustu míst zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
11.5.15 18:22
@j.a.n.i1 píše:
Je to sakra víc… namátkou, řidičák, zdravotní pojišťovna, registr vozidel, banka, pojišťna (pojišťovny), práce, UP (pokud člověk pobírá nějaké dávky, třeba rodičák) a pak jsem určitě ještě na spoustu míst zapomněla.

Na UP by se změna měla hlásit i v případě, že člověk nic nepobírá, ale v minulosti něco pobíral. Já takhle dostala vynadáno, když jsem byla před šesti lety žádat o porodné, že nemám nahlášenou novou adresu. Říkám, že jsem ale nikdy o nic nežádala. Jenže máma na mě brala kdysi přídavek na dítě, tak tam měli adresu z té doby. A já měla nahlásit novou v momentě, kdy jsem se od rodičů odstěhovala. :roll: Doplním pak zaměstnavatele, pokud nějaký je, lékařům (při další návštěvě), tel. operátorovi, České televizi (TV poplatek). Víc mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.5.15 18:31
@j.a.n.i1 píše:

Na řidičáku adresa není. V bance a pojišťovně to řeším, když tam přijdu a oni se zeptají. Dávky nepobírám :lol: To je takové jako když se přestěhuješ.

Ale natvrdo řešit TP se musí (akutně) u občanky. Jinak to počká. Zvláště, když na tom původním místě furt můžeš vybírat poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
11.5.15 18:34

@Bábrdl To sice není, ale jak je změna do jiného města, tak se vyměnit musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.5.15 18:36

@Bábrdl na řidičáku je bydliště uvedeno. kuk pod fotku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
11.5.15 18:37

@Bábrdl To, že na řidičáku adresa není, neznamená, že se nemusí hlásit změna TP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.5.15 18:38
@blecha72 píše:
@Bábrdl na řidičáku je bydliště uvedeno. kuk pod fotku

Tam mám napsáno jen Praha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.5.15 18:38
@fenny píše:
@Bábrdl To, že na řidičáku adresa není, neznamená, že se nemusí hlásit změna TP.

Musí? Tak to jsem…ehm…neudělala. :lol: Vždycky až když se měnil a nikdy nic neříkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.5.15 18:43
@Bábrdl píše:
Tam mám napsáno jen Praha :nevim:

no, dyť píšu, že to platí při změně města

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
11.5.15 18:46

Když už jsme u těch změn, nevíte někdo, co potřebuju za papír, když bych do řidičáku chtěla dopsat čočky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.5.15 18:47
@blecha72 píše:
no, dyť píšu, že to platí při změně města

Jo tak. Omlouvám se, může za to můj pragocentrismus. Nějak jsem nepočítala s tím, že bych se za jakýchkoliv okolností mohla odstěhovat mimo Prahu :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: To není stěhování, to je emigrace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová