Změna UM - co myslíte?

Anonymní
19.11.23 19:34

Změna UM - co myslíte?

Ahoj, prosím o názory. Mám 11m syna na UM. Vůbec jsem to tak nechtěla, chtěla jsem kojit, ale nedokázali jsme to. Vůbec neprospival, neustále plakal, hrozne to bylo, tak jsemnto nakonec vzdala a od 3. m má UM. Zkoušeli jsme tenkrát první Hipp, to nesedlo vubec, nechtěl ho a jeste z něho měl šílenou zácpu a koliky. Pak Bebu proti kolikam, to bylo o něco lepší, ale spokojený pořád nebyl. Tak jsem zkusila ještě na řadu kamarádky babylove a to sedlo, měla jsem dítě najednou jak vyměněné. Byl na něm úplně spokojený, dohnal během pár týdnů váhu, a jako bonus jedl krásně v 3h intervalech což byla pro mě pohoda. Pak ale v 6. m zase problém, asi ho nějak rozhodily příkrmy, přestal mléko chtít, zase zhubnul. Byl mi doporučen Kendamil, že je na chuť dobrý, hodně tučný a sladký, takže by mohl chutnat a mohl by po něm přibrat. Upřímně mi přišel strašně drahý, nemám neomezené finanční možnosti, snažila jsem se na prikrmy kupovat kvalitní suroviny, rozhodla jsem se nejdriv zkusit nejakou zlatou střední cestu a pak kdyztak tohle, kdyby to nešlo jinak. Zkusila jsem sunar premium a chytlo se, krize zazehnana. Mleko pil ochotne a postupne jsme zavadeli prikrmy, nenutila jsem, sam mel o jídlo zajem. Teď už syn pije mléko jen v noci, přes den papá jídlo, cokoli mu dám sní, mléko už přes den odmítá, prospívá výborně a pije vodu taky bez problémů, tak už neresim ze mleko mezi tim nechce. Vařím mu a opravdu se snažím aby měl vyváženou stravu z dobrých surovin, chci ať má to nejlepší. Ale finančně to pro mě není legrace, hlavně tedy to mléko na noc. Nikdy nevím kolik toho vypije, budi se nepravidelně, kolikrát si cucne 20 ml a zbytek vyliju, přitom jindy chce ve stejný čas celou láhev, takže mám velkou spotrebu a půlka skončí v kanále, no vic nez půlka. Přemýšlím jestli by vadilo už koupit nějaké levnější mléko, třeba zas to babylove, jestli by to tedy pil. Nebo aspoň obyčejný sunar. Když už to má jen jako doplněk jídla. Ale nechci způsobit zas nějaký problém…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.11.23 19:50

Přešli jsme na Hami. Bedna 6 krabic vyjde na 1000 max. Což je levnější než Sunar. Většinou objednávám na mall

• Citovat
  • Upravit
44341
19.11.23 20:35
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o názory. Mám 11m syna na UM. Vůbec jsem to tak nechtěla, chtěla jsem kojit, ale nedokázali jsme to. Vůbec neprospival, neustále plakal, hrozne to bylo, tak jsemnto nakonec vzdala a od 3. m má UM. Zkoušeli jsme tenkrát první Hipp, to nesedlo vubec, nechtěl ho a jeste z něho měl šílenou zácpu a koliky. Pak Bebu proti kolikam, to bylo o něco lepší, ale spokojený pořád nebyl. Tak jsem zkusila ještě na řadu kamarádky babylove a to sedlo, měla jsem dítě najednou jak vyměněné. Byl na něm úplně spokojený, dohnal během pár týdnů váhu, a jako bonus jedl krásně v 3h intervalech což byla pro mě pohoda. Pak ale v 6. m zase problém, asi ho nějak rozhodily příkrmy, přestal mléko chtít, zase zhubnul. Byl mi doporučen Kendamil, že je na chuť dobrý, hodně tučný a sladký, takže by mohl chutnat a mohl by po něm přibrat. Upřímně mi přišel strašně drahý, nemám neomezené finanční možnosti, snažila jsem se na prikrmy kupovat kvalitní suroviny, rozhodla jsem se nejdriv zkusit nejakou zlatou střední cestu a pak kdyztak tohle, kdyby to nešlo jinak. Zkusila jsem sunar premium a chytlo se, krize zazehnana. Mleko pil ochotne a postupne jsme zavadeli prikrmy, nenutila jsem, sam mel o jídlo zajem. Teď už syn pije mléko jen v noci, přes den papá jídlo, cokoli mu dám sní, mléko už přes den odmítá, prospívá výborně a pije vodu taky bez problémů, tak už neresim ze mleko mezi tim nechce. Vařím mu a opravdu se snažím aby měl vyváženou stravu z dobrých surovin, chci ať má to nejlepší. Ale finančně to pro mě není legrace, hlavně tedy to mléko na noc. Nikdy nevím kolik toho vypije, budi se nepravidelně, kolikrát si cucne 20 ml a zbytek vyliju, přitom jindy chce ve stejný čas celou láhev, takže mám velkou spotrebu a půlka skončí v kanále, no vic nez půlka. Přemýšlím jestli by vadilo už koupit nějaké levnější mléko, třeba zas to babylove, jestli by to tedy pil. Nebo aspoň obyčejný sunar. Když už to má jen jako doplněk jídla. Ale nechci způsobit zas nějaký problém…

Nemám děti na UM, ale většina kámošek, které měly, to tak nehrotily, že by hned nedopité mléko letělo do kanálu, zvlášť u skoro ročního dítěte, které už olizuje a spase kde co. Některé si i u mimina porce na noc dělaly večer a uchovávaly v lednici, postupně vytahovaly, měly to v menších lahvích. Osobně bych to taky úplně normálně nechala na ráno.
Nevěřím v tak rychlé kritické pomnožení bakterií, i mm vydrží 24 hodin při běžné pokojové teplotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
19.11.23 20:36

Ja bych mu v noci už UM nedávala vubec. Kazej se po nem zuby, ucila bych na vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
19.11.23 20:38

Taky bych zkusila hami. Taková střední cesta. Hlavně pokud už papá, možná už mléko nebude chtít vůbec. Nám ho doporučovali nechat aspoň do dvou let přes noc, ale dcera to taky nedala. Jakmile mi takhle začala pit/nepit skončili jsme. :mrgreen: ale přes den má minimálně jeden jogurt do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
19.11.23 20:40
@1Pears1 píše:
Nemám děti na UM, ale většina kámošek, které měly, to tak nehrotily, že by hned nedopité mléko letělo do kanálu, zvlášť u skoro ročního dítěte, které už olizuje a spase kde co. Některé si i u mimina porce na noc dělaly večer a uchovávaly v lednici, postupně vytahovaly, měly to v menších lahvích. Osobně bych to taky úplně normálně nechala na ráno.
Nevěřím v tak rychlé kritické pomnožení bakterií, i mm vydrží 24 hodin při běžné pokojové teplotě.

Na krabicích se uvádí 1-2hodiny že mléko vydrží. Já osobne bych víc než ty 2 hodiny nepřekročila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
19.11.23 20:40

Rozhodne vzdycky davat cerstve mliko.. Mm je uplne jine nez Um. Mam dve deti na Um a nikdy bych ho neuchovavala v lednici.. Jinak my mame nemeckou babivitu ale mala je na ni zvykla.. Kdyz jsem ji v roce dovezla synovci tak ji nechtel protoze byl zvykli na sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
19.11.23 21:50
@1Pears1 píše:

Fuj, mně to teda odstáté přijde jako kekel. Hlavně když udělat čerstvé je otázka chvilky. Ta jedna flaška na noc nikoho finančně nepoloží. I když js bych dala jen před spaním a v noci vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
20.11.23 01:13

Ja bych asi chystala to mnozstvi postupne, obzvlast ve financni tisni. Vodu si nachystat do termosky a udelat treba 1 odmerku, kdyz vypije, tak udelat dalsi..klidne pak i po pul odmerkach, az uz nebude chtit, na vyliti toho bude malicko.. Nepomohlo vy to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.23 02:28
@Nina_aniN píše:
Ja bych asi chystala to mnozstvi postupne, obzvlast ve financni tisni. Vodu si nachystat do termosky a udelat treba 1 odmerku, kdyz vypije, tak udelat dalsi..klidne pak i po pul odmerkach, az uz nebude chtit, na vyliti toho bude malicko.. Nepomohlo vy to?

Hele to je pak výsledkem silenej řev a problém s uspavanim, když dostane trosku a pak na dalsi musí čekat :/. Vstava v noci cca 4×, takže to bych se zbláznila kdybych pokazdy rozdelavala na víckrát a pak uspavala pul hodiny v náručí, mám právě termosku, zaliju vždycky flasku, když jsem dostatečně rychlá tak u ní rovnou usne. Ale jedna flaska to fakt není. Kolikrát si da jen trosicku, usne, a za pul hodiny znovu, tak to dam z ty stejny samozrejme. Odstáty víc než 2 h ale dávat určitě nebudu, když ráno uklizim ty nedopity, pěkně to páchne, zas jako ušetřit za cenu že mu bude špatně teda fakt ne. Voda zatím neprochazi a když potřebuje mliko, nechci mu ho nějak na sílu brát, kdyby byl kojenej, tak taky kojim jak by potřeboval. Jako taky si říkám že už třeba toho mlika bude postupně ubývat…

• Citovat
  • Upravit
10928
20.11.23 11:55

Pises, ze potrebuje mliko. Ale on ho potrebuje jen proto, ze je na nej zvyklej. Realne uz mliko nepotřebuje a uz vubec ne 4krat za noc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.23 12:58
@DandátkoP píše:
Pises, ze potrebuje mliko. Ale on ho potrebuje jen proto, ze je na nej zvyklej. Realne uz mliko nepotřebuje a uz vubec ne 4krat za noc. :nevim:

To možná jo, ale já jsem rada ze uz spíme takhle, ještě nedávno to bylo mnohem horší a nevidím důvod ho odnaucovat mliko nějak na sílu a mit kvůli tomu prorvany noci. Jde mi jen o to že když už to není jeho hlavní složka výživy, tak bych za to nemusela utrácet 1200 měsíčně.

• Citovat
  • Upravit
10928
20.11.23 14:25

Tak hlavním duvodem treba je to, ze mu kazis zuby, protoze po kazdym nocnim mliku by se mely zuby vycistit a to asi nedelas. Dite si zvykne rychle na to, ze mliko v noci neni. Za me lepsi, kdyz 3 noci bude vzteklej, ze neni mliko a pak ho to prejde, nez ho cpat mlikem, ktery uz nepotrebuje, kor kdyz teda resis financni stranku. Kazdopadne je podle me uz uplne jedno, jaky UM budes davat, kdyz mu sedne. Jinak jsem kdysi davno videla nejakej dtest a sunar dost pohorel. Na babylove jsem cetla docela chvalu, ale nikdy jsem nestudovala, u nas sednul kendamil, takze jsem ho nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
20.11.23 17:24
@DandátkoP píše:
Tak hlavním duvodem treba je to, ze mu kazis zuby, protoze po kazdym nocnim mliku by se mely zuby vycistit a to asi nedelas. Dite si zvykne rychle na to, ze mliko v noci neni. Za me lepsi, kdyz 3 noci bude vzteklej, ze neni mliko a pak ho to prejde, nez ho cpat mlikem, ktery uz nepotrebuje, kor kdyz teda resis financni stranku. Kazdopadne je podle me uz uplne jedno, jaky UM budes davat, kdyz mu sedne. Jinak jsem kdysi davno videla nejakej dtest a sunar dost pohorel. Na babylove jsem cetla docela chvalu, ale nikdy jsem nestudovala, u nas sednul kendamil, takze jsem ho nechala.

Upřímně bych to taky viděla tak nějak podobně, jestli pije nepije, je podle mě už čas mléko ukončit, má to jen plusy. Pár noci nedostane a pak uz chtít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.23 17:35

Fakt myslíte že je lepší ještě před rokem mléko ukončit? Jako jasně že zuby v noci necistim ale to ve dne taky ne hned po jídle. A spousty děti kolem je v tomhle věku ještě klidně převážně na mlice. Tak mě ani nenapadlo že by ho už mít neměl. Jako vyrvavaci noci teď určitě dělat nebudu, fakt jsem ráda ze je chvíli klidnější a nebudi se každou půlhodinu jako ještě nedávno, a on si užil pláče za svůj kraticky život už hrozně moc bohužel, nechci ho trápit tím že já se zrovna jednoho dne rozhodnu že už mliko nedostane. Ale tak můžu to k tomu pomalu směřovat a nepodporovat to noční pití moc. Dva měsíce zpátky mi doktorka říkala jak když chce pít každé 2 h, tak to potřebuje a vyhovět mu musím a není to něco co by byl problém který mám odstraňovat, tak by mě nenapadlo ze ted zas by to bylo jinak. No v pátek tam jdu a proberu to i s ní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová