Změna výběru jména

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3323
13.4.20 09:26

My už jméno změnili asi 3× :mrgreen:. Za 14 dní mám termín a máme už vyplněné papíry a manžel přišel s tim jestli to ještě nepřepíšeme. Rodina si našla pro mimčo pracovní název a čekají kdo přijde z porodnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
13.4.20 09:29

@Vero Nika21 kdyz jsme cekali dceru tak pritel chtel Gabinu, mne se to jmeno nelibilo prislo mi prave hrozne tvrdy, takze s tim jsem fakt nesouhlasila. A syn je Matej, uplne nesnasim osloveni Máťo. Takze jsem to ze zacatku vsem musela 100× rict at mu tak nerikaj.Ale docela brzy pochopili a nikdo mu tak nerika. Takze jestli se ti to jmeno libi, ale nelibi se ti nektera forma toho jmena, tak proste ty lidi ve vasem okoli nauc at ji tak nerikaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
13.4.20 09:31

Gabriela je hezké jméno, ale tak ji většina fakt říkat nebude. Buď Gábino, Gabčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5242
13.4.20 09:31

Mne by teda zajimalo, jak jste si mysleli, ze ji bude okoli celozivotne rikat? Gabina a Gabca mi prijdou jako uplne normalni zkratky toho jmena, nijak hanlive :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.4.20 09:32

Priblbla rikacka stejne tak jako domaci varianta jmena, co se nebude libit vsem, se da vymyslet na kterekoliv jmeno. Jsi precitlivela.
Nicmene je ti vase dite, vtak si ho pojmenujte, jak chcete.
V rodine mam Gabrielu a osloveni Gabinka nesnasela uz asi od svych peti let, trvala na Gabi/Gabco, proti Gabine se umela ohradit.
Synovi zacali ve skolce deti rikat variantou, ktera me pri vyberu jmena vubec nenapadla.
Jemu se libi, tak jsme zacali pouzivat i doma.
Kazde jmeno je tak hezke, jak hezky a s laskou se vyslovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
13.4.20 09:33

Jako, jméno klidně změnit můžete. V tom nevidím problém. Spíš si tedy myslím, že ti trošku začínají bláznit hormony.
Na prakticky každé jméno lze vymyslet hanlivou nebo degradující přezdívku. Budeš vybírat stále dál a doufat, že tě na zrovna to další vybrané nestihne nic napadnout?, Linda-pinda, Barbora-brambora, Aneta-kreveta, Klára-kára, Adélka-prdelka, Kristýna-dilina…
Chceš abych pokračovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.4.20 09:34

Jinak moje obe deti dostaly jmeno az po porodu. Jeden tyden po, druhy dokonce 2 :lol: Rodice to nemohli pobrat, ale co uz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.4.20 09:35

@mau-mau Amálii změnili na Emmu.

• Citovat
  • Upravit
26
13.4.20 09:36
@Vero Nika21 píše:
Ahojky. S manželem čekáme holčičku-Nyní jsem 30+2 tt. Přibližně od Vánoc jsme měli vybrané jméno Gabriela. Oslovovat Gabinko nebo Gabi se mi líbilo.
Jenže teď se mi zdají sny, ve kterých se naši malé děti ve školce posmivaji a volají na ni: Gábino bábino.
Navíc k tomu jsme se dívali tak týden zpátky v TV na pořad, kde byla paní co se jmenoval Gabriela a jinak než Gábino ji neřekli. Osloveni Gábino se mi ale hrozně moc nelíbí-přijde mi to hrozné tvrdé, a evokuje to ve mě nadávku. Bohužel jsme o tom, ze máme vybrané jméno Gabriela už svému okolí řekli. Nyní když jsem se manželovi svěřila, ze se mi to jméno díky osloveni Gábino nebo Gabčo(babčo) nelíbí, tak mi řekl, ze ji tak nikdo stejně oslovovat nebude. Ale co když ano? Ja bych osobně byla naštvaná, kdybych měla takové jméno a většina okolí mě pak takhle oslovovali. Zmínila jsem se o tomhle i před mou maminkou a ta byla až skoro naštvaná, ze uvažují o změně jména- ze už je na Gábinku zvykla, říká ji tak a ti ji nikdo Gábino říkat nebude. Manžel mi řekl, ze je to blbé, měnit jméno, když už všichni v okolí očekávají Gábinku.
Ale já si říkám- Vždyť to bude naše dítě. I kdybychom řekli 10 jmen a nakonec jsme malé dali úplně jiné jméno, tak je to jen a jen naše rozhodnutí, naše věc. Teď zpětné lituji, že jsme vůbec říkali jméno předem. :zed:
Trapim se teď, co dělat :,(.
Prosím poraďte- Co byste dělali vy? Jsem blbá a řešit to nemám a ja se s tím mám nějak vyrovnat? :nevim:Děkuji předem mnohokrát za vaše názory.

Ahojky, mě se jméno Gábi moc líbí. Měli jsme jí v úzkém výběru. Nakonec jsme dali jméno - Stela. A k dceři se hodí. Ale naše rodina s tím jménem také měla problém. Jestli se Vám to jméno nelíbí, dej jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Afrikana píše:
Mne by teda zajimalo, jak jste si mysleli, ze ji bude okoli celozivotne rikat? Gabina a Gabca mi prijdou jako uplne normalni zkratky toho jmena, nijak hanlive :think:

Karle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

Jo a Gabriele se da rikat i Gabra, Gabuska, Gabousi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.4.20 09:38
@Sany80s píše:
Jako, jméno klidně změnit můžete. V tom nevidím problém. Spíš si tedy myslím, že ti trošku začínají bláznit hormony.
Na prakticky každé jméno lze vymyslet hanlivou nebo degradující přezdívku. Budeš vybírat stále dál a doufat, že tě na zrovna to další vybrané nestihne nic napadnout?, Linda-pinda, Barbora-brambora, Aneta-kreveta, Klára-kára, Adélka-prdelka, Kristýna-dilina…
Chceš abych pokračovala?

Za mě vyhrává Denisa, co vykouří toho penisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
13.4.20 09:40
@terien píše:
Za mě vyhrává Denisa, co vykouří toho penisa

To je takové hodně známé.
Já si myslím, že neexistuje jméno, u kterého by se nedalo vymyslet něco nehezkého minimálně na některý běžně používaný tvar. :nevim:
To, co se jako hanlivé honí hlavou zakladatelce, mi přijde ještě v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
13.4.20 09:45

Proto jména nikomu před porodem neřekneme, nejraději bych pak ještě rozhodla definitivně až teprve dítě uvidíme. Klidně to změňte, ale nedělejte kolem toho haló, prostě dělejte jako by nic a pak oznamte, že se narodila XX, je to přece vaše věc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
13.4.20 09:47

Měla jsem kamarádku Gábinu, jinak se jí neřeklo.. Prostě jdu ke Gábině, jdeme ven s Gábinou..volali jsme na ni Gabčo. Kamarádka má Gábinu a mluví o ní jako o Gabče. Známá má Gábinu a chtěla jí říkat Brí 8o To se ale nechytlo a je to prostě další Gabča :) Jinak dítě je vaše, ne všech okolo, oni se s tím smíří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze