Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky. S manželem čekáme holčičku-Nyní jsem 30+2 tt. Přibližně od Vánoc jsme měli vybrané jméno Gabriela. Oslovovat Gabinko nebo Gabi se mi líbilo.
Jenže teď se mi zdají sny, ve kterých se naši malé děti ve školce posmivaji a volají na ni: Gábino bábino.
Navíc k tomu jsme se dívali tak týden zpátky v TV na pořad, kde byla paní co se jmenoval Gabriela a jinak než Gábino ji neřekli. Osloveni Gábino se mi ale hrozně moc nelíbí-přijde mi to hrozné tvrdé, a evokuje to ve mě nadávku. Bohužel jsme o tom, ze máme vybrané jméno Gabriela už svému okolí řekli. Nyní když jsem se manželovi svěřila, ze se mi to jméno díky osloveni Gábino nebo Gabčo(babčo) nelíbí, tak mi řekl, ze ji tak nikdo stejně oslovovat nebude. Ale co když ano? Ja bych osobně byla naštvaná, kdybych měla takové jméno a většina okolí mě pak takhle oslovovali. Zmínila jsem se o tomhle i před mou maminkou a ta byla až skoro naštvaná, ze uvažují o změně jména- ze už je na Gábinku zvykla, říká ji tak a ti ji nikdo Gábino říkat nebude. Manžel mi řekl, ze je to blbé, měnit jméno, když už všichni v okolí očekávají Gábinku.
Ale já si říkám- Vždyť to bude naše dítě. I kdybychom řekli 10 jmen a nakonec jsme malé dali úplně jiné jméno, tak je to jen a jen naše rozhodnutí, naše věc. Teď zpětné lituji, že jsme vůbec říkali jméno předem. ![]()
Trapim se teď, co dělat
.
Prosím poraďte- Co byste dělali vy? Jsem blbá a řešit to nemám a ja se s tím mám nějak vyrovnat? ![]()
Děkuji předem mnohokrát za vaše názory.
Taky jsme byli skoro celý těhotenství nakloneny k jednomu jménu a nakonec ho změnili, nikdo neřekl ani popel. Je to vaše věc, domluvte se s manželem. Klidně dejte jméno až miminko uvidíte a co vám na ni bude víc sedět.
Je to tvoje dite. Muzes ji dat jake jmeno chces. Jeste ani neni na svete, tak nechapu tyhle kecy. Ale jo, priste nerikat a nebudes muset nic vysvetlovat.
Jméno můžeš změnit ještě i 30 dnů po porodu, sama jsem tehdy nad tím uvažovala, ale tím, že už to jméno bylo jednou dané a Dcera dostala i různé dárky s tímto jménem, tak jsem ho nakonec ponechala a jsem moc ráda.. Ale nyní jsem 33tt a jméno stále netušíme, máme více variant a uvidíme… Dokud se dítě nenarodi, tak bych pevně s konkrétním jménem nepočítala
Spolužačka je Gabriela jinak než Gábino nebo Gabčo ji neříkali. Tohle prostě neovlivníš jak ji lidí oslovovat. Změna jmena je jen čistě vaše věc, na okolí bych vůbec nebrala ohledy.
U nás se Gabriele vždycky říkalo Gábino, ale nikdo to nijak hanlivě nemyslel. Jestli ti to dělá takový problém, tak ji přejmenujte. U nás v rodině se stalo, že se rodičům přestalo jméno líbit po porodu, tak ho přejmenovali… ![]()
Všem Gabrielám co znám, se říká Gábino nebo Gabčo, tak nevím
Ale jestli to chces zmenit jen kvuli „posmeskum,“ takovehle rymovani se da vymyslet na kazde jmeno, na to bych se vykaslala.
@Vero Nika21 ostatním je do toho prd… Záleží jen na tobě a manželovi, my jsme u poslední dcery taky měli vybrané jmeno a v osmém měsíci jsem řekla, že mi to jméno nejak nesedí, nakonec jsme víc jak měsíc vybirali jiné a to jí padne dokonale ![]()
Jo, řešíš blbosti. Jednak nechápu, jak ti mohlo uniknout to, že Gabriele se dá říkat i Gabino, Gabčo… A taky je hodně brzo, máte spoustu času na vymýšlení jména. My jsme u synů taky měli vybrané jmeno, ktere jsme i rekli pribuznym, a nakonec se oba jmenuji jinak. Problém s tím neměl nikdo.
Jestli se ti to nelíbí, tak to změň. Já taky změnila. Osobně znám Gábiny 3 a všem se říká Gábino. Nebo Gabčo, popřípadě mile Gábi. Když o ní mluvíme, říkáme Gábina nebo Gabča. Gábinka fakt ne
Změnila jsem chlapecké jméno pro syna z Dominika na jiné, ne nějak před porodem, ale taky to už lidi věděli. Dneska si neumím představit, že by to byl Dominik
Nedávej jméno, které se ti nelíbí. A znám víc lidí, co to změnili. Na okolí bych opravdu nehleděla
Tvoje dítě ![]()
Ja mela kolegyni Gabrielu, s rikali jsme ji Gabco, Gabi.
Ale jestli se ti to nepozdava, tak jmeno klidne zmente. Je to jen vase rozhodnuti. ![]()
Znám jednu Gabrielu a všichni jí říkají Gábino a někdy Gabčo a nepřijde mi to nijak hanlivý oslovení. A navíc v dospělosti jí nikdo nebude říkat pořád Gábinko. Je to krásné jméno. Ale rozhodněte se jak chcete, je to vaše miminko.
My jsme taky jméno měnili až později.
A znám holku, které rodiče změnili jméno asi 10 dní po porodu
@Janli po porodu, jo?
A jaké jméno, pro zajímavost? To je zajímavé, že někdo to dítěti dá a pak mu to k miminku nesedí, tak to jde změnit
![]()