Zmenšovací vložka do autosedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
20.8.13 12:15

@leeenaa ty vložky se mají vyndávat podle toho, jak určí výrobce- to najdete v návodu, ale většinou je to okolo 4-5 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.17 12:51

Maminky prosím a o nějaké vložce, která by zakulatila záda nevíte? máme od výroby, ta krásně ten skoro pravý úhel v sedačce zakulatí, ale malá je větší a už ji to utlačuje a deformuje ramínka.. je možnost ji to střihnout, ale to zase zničím a znehodnotím :-( která tedy má „vystlaný“ spodek? děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
30.10.17 13:10

@jennifer007
Ahoj, jakou máš autosedačku a kolik je dceři? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.17 13:51

Mám právě 0-10 (byla u kočárku, nemá to ani značku :roll: ) a teď jsem koupila 0-13 cam bambino (starší) maličká má 4m a už 8kg, ale hlavně už ji z toho trčí nožky a kope do sedadla, zapírá se, ničí si tak nožky.. no a nad hlavou má taky už jen 2cm.. nechápu co to má za smysl vyrábět 0-10 na pár měsíců :roll: pak člověk řeší takové blbosti :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.10.17 14:02

@jennifer007 tak moje holky měli 10kg až v 18m, takže rozhodně to není jen na pár měsíců pro každého ;)
Jestliže máš takhle větší dítě, tak bych doporučila se poohlédnout po sedačce 0-18kg. Pro skořápku je krom váhy hodně důležitá i ta výška.
Když posadíš malou do sedačky bez vložky tak je jí jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.17 14:06

No zatím chci do těch 13kg (nebo teda tak jak jí to bude tak akorát) využít to vajíčko.. přeci jen je to lepí na nošení než dítko tahat v rukách a jak třeba do obchodu? :-( no dkyž vyndám vložku tak tam vleze, ale je to skoro 90stupnu, proste je v sedu a to se mi nelibi :-/ s tou novo vlozkou to mela takove zakulacene, ale i kdyz tak koukam po netu po vlozkach tak nemaji dole tu „vypln“ na zakulaceni, coz ta nase ma.. ale zase nevleze do nové sedacky :-/ jde mi proste jen o to jaka z tech vlozek co se daji koupit ma dole tu zakulacujici vypln :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.10.17 14:07

My máme u Maxi-cosi, že je do 13kg a 75cm.
A vložka se má vyndat hned jak je malá. Pak sedí dítě bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.10.17 14:18

@jennifer007 oni ty vložky nejsou kvůli zakulacení, ale kvůli zmenšení. Malá už bude muset jezdit bez vložky. Holt bude v sedačce jen nutný čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
22.6.20 13:30

Vím, že je to stará diskuze.. My máme vajíčko také z druhé ruky a žádnou podložku jsme pod malou neměli :wink: teď ji bude půl roku a je úplně v pohodě 🤓. Takže když nebude podložka, nic se nestane, ta hlavička jim tam tak úplně nelita a když už, tak jak píše vejš.. Nějaká Olina kolem hlavy, vy co tu hlavicku udrží :wink:. Jinak mi to přijde úplně zbytečná dráha věc 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
22.6.20 13:40

@LuciiLucie Úplně zbytečně drahá věc? No tak možná pokud je to jen na cestu z porodnice a jednou měsíčně pár kilometrů k doktorce. Jinak teda pohodlné vajíčko včetně všech těchto vložek a samozřejmě bezpečné mi zrovna z výbavy nepřijde jako ta zbytečně drahá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
22.6.20 13:47

@LuciiLucie promiň, ale snažím se vysvětlovat, jak je důležitá bezpečná a vhodně zvolená sedačka. Pak napíšeš tohle a mám pocit, že je všechno marný. Vložka zmenšuje prostor kolem dítěte a zajišťuje jeho správnou polohu - aby například nemělo sponu pásu na břiše, aby mu nelítala hlava. Podívej se, v čem většina lidí vozí mimina. Stará vajca z kombinací, v oblasti hlavy bez boční ochrany. Jasně, že hlavička úplně nelítá.. zkus to říct po nějaké nehodě ve vyšší rychlosti, zvlášť po bočním nárazu. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
22.6.20 13:50

@Petula306
:palec: Vajíčka z kombinaci krom pár výjimek úplně nemůžu vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
22.6.20 13:52

@NinaU. Hele, to je pořád malý zlo. Vajco je pořád nejbezpečnější, moc se nedá co pokazit na instalaci do auta nebo dítěte do něj. Ale pokračovací sedačky, to je teprve tóčo :,( co kolikrát vidím… :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
22.6.20 18:13

@NinaU. Na dalky samozřejmě je to dobrá věc, ale jako na převoz z porodnice nebo tak.. Pokud rodiče plánuji na delší cesty, tak samozřejmě je to pohodlné, ale na pár kilometrů.. Po pár týdnech už to mimčo potřebovat nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
22.6.20 18:37

@LuciiLucie
No pokud je petistovka za pohodlí a bezpečí miminka zbytečně drahé tak jo no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí