Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@leeenaa ty vložky se mají vyndávat podle toho, jak určí výrobce- to najdete v návodu, ale většinou je to okolo 4-5 měsíce
Maminky prosím a o nějaké vložce, která by zakulatila záda nevíte? máme od výroby, ta krásně ten skoro pravý úhel v sedačce zakulatí, ale malá je větší a už ji to utlačuje a deformuje ramínka.. je možnost ji to střihnout, ale to zase zničím a znehodnotím
která tedy má „vystlaný“ spodek? děkuji ![]()
Mám právě 0-10 (byla u kočárku, nemá to ani značku
) a teď jsem koupila 0-13 cam bambino (starší) maličká má 4m a už 8kg, ale hlavně už ji z toho trčí nožky a kope do sedadla, zapírá se, ničí si tak nožky.. no a nad hlavou má taky už jen 2cm.. nechápu co to má za smysl vyrábět 0-10 na pár měsíců
pak člověk řeší takové blbosti :-/
@jennifer007 tak moje holky měli 10kg až v 18m, takže rozhodně to není jen na pár měsíců pro každého ![]()
Jestliže máš takhle větší dítě, tak bych doporučila se poohlédnout po sedačce 0-18kg. Pro skořápku je krom váhy hodně důležitá i ta výška.
Když posadíš malou do sedačky bez vložky tak je jí jak?
No zatím chci do těch 13kg (nebo teda tak jak jí to bude tak akorát) využít to vajíčko.. přeci jen je to lepí na nošení než dítko tahat v rukách a jak třeba do obchodu?
no dkyž vyndám vložku tak tam vleze, ale je to skoro 90stupnu, proste je v sedu a to se mi nelibi :-/ s tou novo vlozkou to mela takove zakulacene, ale i kdyz tak koukam po netu po vlozkach tak nemaji dole tu „vypln“ na zakulaceni, coz ta nase ma.. ale zase nevleze do nové sedacky :-/ jde mi proste jen o to jaka z tech vlozek co se daji koupit ma dole tu zakulacujici vypln :-/
My máme u Maxi-cosi, že je do 13kg a 75cm.
A vložka se má vyndat hned jak je malá. Pak sedí dítě bez.
@jennifer007 oni ty vložky nejsou kvůli zakulacení, ale kvůli zmenšení. Malá už bude muset jezdit bez vložky. Holt bude v sedačce jen nutný čas
Vím, že je to stará diskuze.. My máme vajíčko také z druhé ruky a žádnou podložku jsme pod malou neměli
teď ji bude půl roku a je úplně v pohodě 🤓. Takže když nebude podložka, nic se nestane, ta hlavička jim tam tak úplně nelita a když už, tak jak píše vejš.. Nějaká Olina kolem hlavy, vy co tu hlavicku udrží
. Jinak mi to přijde úplně zbytečná dráha věc 🙄
@LuciiLucie Úplně zbytečně drahá věc? No tak možná pokud je to jen na cestu z porodnice a jednou měsíčně pár kilometrů k doktorce. Jinak teda pohodlné vajíčko včetně všech těchto vložek a samozřejmě bezpečné mi zrovna z výbavy nepřijde jako ta zbytečně drahá věc.
@LuciiLucie promiň, ale snažím se vysvětlovat, jak je důležitá bezpečná a vhodně zvolená sedačka. Pak napíšeš tohle a mám pocit, že je všechno marný. Vložka zmenšuje prostor kolem dítěte a zajišťuje jeho správnou polohu - aby například nemělo sponu pásu na břiše, aby mu nelítala hlava. Podívej se, v čem většina lidí vozí mimina. Stará vajca z kombinací, v oblasti hlavy bez boční ochrany. Jasně, že hlavička úplně nelítá.. zkus to říct po nějaké nehodě ve vyšší rychlosti, zvlášť po bočním nárazu. ![]()
@Petula306
Vajíčka z kombinaci krom pár výjimek úplně nemůžu vidět.
@NinaU. Hele, to je pořád malý zlo. Vajco je pořád nejbezpečnější, moc se nedá co pokazit na instalaci do auta nebo dítěte do něj. Ale pokračovací sedačky, to je teprve tóčo
co kolikrát vidím…
![]()
@NinaU. Na dalky samozřejmě je to dobrá věc, ale jako na převoz z porodnice nebo tak.. Pokud rodiče plánuji na delší cesty, tak samozřejmě je to pohodlné, ale na pár kilometrů.. Po pár týdnech už to mimčo potřebovat nebude..
@LuciiLucie
No pokud je petistovka za pohodlí a bezpečí miminka zbytečně drahé tak jo no.