Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky,
jsem 24.tt a musím říct, že jsem měla celkem už velké bříško. Avšak ráno po probuzení jej mám evidentně menší, což poznal i manžel. Nechápu proč
. Stalo se vám to někomu nebo poradíte, čím by to mohlo být? Může to být třeba i sexem? Čekám první miminko a vyděsilo mě to, protože nevím, co se děje.
Děkuji za pomoc.
taky mívám ráno bříško menší než večer
.....sexem to není určitě,stačí aby se miminko otočilo jinak nebo zmizel otok
Myslím si, že je to normální, taky jsem to tak měla po ránu a večer už bylo zase velký bříško.
Jojo, já taky vždycky měla ráno bříško malý a večer zas buben
))
Klid, já to měla úplně stejně a mám 4 děti
. Ráno menší a večer větší ![]()
úplně normální… večer jsi více najezená, můžeš více zadržovat vodu.. i za netěhotna jsem mívala ráno břicho plošší, než večer
i teď cítím, že ráno je bříško menší..
vykyna píše:
Klid, já to měla úplně stejně a mám 4 děti![]()
. Ráno menší a večer větší
já jsem teda ve 12tt ale mám to taky…rano nic a večer vypadám , že jsem v 6 měsíci
taky si myslím, že jak je člověk najezenej nevykakanej
a nafouklej a nacucanej vodou… ![]()
kacusek píše:
i ty děti máš ráno menší a večer větší??
vykyna píše:
Já ani nevím, ten nejstarší už mě dávno přerostl, spíš mi přijde, že já se zmenšuji ![]()
Večer mám o 5 cm víc v obvodu břicha,i se cítím hůř fyzicky,takže neboj ![]()
vykyna píše:kacusek píše:Já ani nevím, ten nejstarší už mě dávno přerostl, spíš mi přijde, že já se zmenšuji
i ty děti máš ráno menší a večer větší??
vykyna píše:
ahoj,bud uplne v klidu,ja mela to same ve 20 tydnu,dokonce me to vydesilo,tak ze jsem volala porodni asistence a ta me rekla,ze se me asi zmenil tvar delohy a ze je mozne ze brzy zacnu citit pohyby a opravdu,druhy den,prvni motylci v brisku
rikala,ze i kdyby(nedej boze)nebylo s mimcem neco v poradku,urcite to nezpusobi zmenseni bricha.
Hlásím se do této diskuze po 4letech…ale mám dotaz na stejné téma… dnes jsme 14tt. V noci jsem si sáhla na bříško a nemohla jsme ho najít
jsem trošku při těle a najednou bříško fuč. Jako by mi v poloze na zádech bříško zapadlo někam k páteři
jestli si to dovedete představit??? myslíte, že je to v pořádku?? děkuji
Ahojte, prosím o anonyma (o těhotenství mám v plánu říct až po screeningu) a o obnovu tématu.
Jsem na přelomu 12./13. tt. Jsem jak lunt a kvůli těhu zvracení jsem ještě zhubla na příšerných 45 kg.
Snad to je možná důvod, proč na mně bylo strašně brzy vidět bříško. Už v 10. týdnu se mě zvědavá kolegyně ptala, jestli nečekáme mimčo. Jedno dítě už mám a tehdy mi pupek vykouknul až kolem 15.-18. týdne. Říkala jsem si, že je to asi kombinací té vychrtlosti (bříško víc razí) a tím, že je to už druhé mimčo.
Ještě o víkendu si manžel pochvaloval, že už mám pěkné pupendo a utahoval si ze mě, jestli to nebudou dvojčátka.
Včera k večeru jsem měla pocit, že je bříško nějak menší. A dneska jsem se vzbudila úplně plochá. Docela mě to vyděsilo.
Zároveň mám už pár dní hojný řídký výtok, tak doufám, že to nemůže být v tomto týdnu ještě plodovka?!
Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale fakt mám divný pocit.
Díky moc ![]()
Jed k dr nebo na ambulanci ať te prohlédnou. Plodovka to klidně byt muze