Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mno - já mám spíš pocit, že to předtím bylo jen nafouknutí z hormonů a nyní se prostě hladiny ustalují. Upřímně - do 12.tt děloha snad ani nevystupuje nad stydkou kost - bříško není tvořeno velikostí dělohy, ale dost často právě metabolickou reakcí těla na vzestup hcg - ne?
Nicméně jako klasická hrotička bych se pro klid duše zkontrolovat nechala, ale spíš myslím, že to je jak jsem psala výše ![]()
@Freya10 Já si právě taky říkám, že je to strašně brzy. Když mi minule Dr. kontroloval pohmatově dělohu, tuším ji hmatal úplně dole. Nicméně zácpu ani nadýmání jsem neměla ani předtím, ani nemám teď. Pouze mě stále provází celodenní nevolnosti.
Mně je trošku blbé otravovat na pohotovosti. Můj Dr. odrinuje jen pondělky, úterky a čtvrtky dopoledne, což už nestihnu. Na pohotovosti jsou obvykle velmi nepříjemní :-/ Byla jsem tam kvůli špinění a bolestem někdy na začátku a málem mě vyhodili (špinění i bolesti jsou úplně normální, to k těhotenství patří, co budete dělat, až budete rodit, když vás vyděsí každé píchnutí a špinění atd.) ![]()
@Freya10 píše:
Mno - já mám spíš pocit, že to předtím bylo jen nafouknutí z hormonů a nyní se prostě hladiny ustalují. Upřímně - do 12.tt děloha snad ani nevystupuje nad stydkou kost - bříško není tvořeno velikostí dělohy, ale dost často právě metabolickou reakcí těla na vzestup hcg - ne?
Nicméně jako klasická hrotička bych se pro klid duše zkontrolovat nechala, ale spíš myslím, že to je jak jsem psala výše
Mám stejný názor.
Ja mela v prvnim tehotenstvi nafoukle bricho, i kdyz to nebylo vylozene nadymani. Nekdy koncem 1.trimestru zmizelo a znovu se objevilo cca ve 20tt. V druhem tehotenstvi vylezlo bricho cca v 10 tt a uz nezmizelo ![]()
@Anonymní píše:
@Freya10 Já si právě taky říkám, že je to strašně brzy. Když mi minule Dr. kontroloval pohmatově dělohu, tuším ji hmatal úplně dole. Nicméně zácpu ani nadýmání jsem neměla ani předtím, ani nemám teď. Pouze mě stále provází celodenní nevolnosti.
Mně je trošku blbé otravovat na pohotovosti. Můj Dr. odrinuje jen pondělky, úterky a čtvrtky dopoledne, což už nestihnu. Na pohotovosti jsou obvykle velmi nepříjemní :-/ Byla jsem tam kvůli špinění a bolestem někdy na začátku a málem mě vyhodili (špinění i bolesti jsou úplně normální, to k těhotenství patří, co budete dělat, až budete rodit, když vás vyděsí každé píchnutí a špinění atd.)
Měla jsem to stejně, taky jsem hodně hubená a žádné zácpy ani větrů jsem si nevšimla. Ale i přesto bylo bříško někdy nafouklé někdy ne. Přišlo mi to jako věčnost, než začalo být opravdu vidět kvůli zvětšující se děloze.
Přikláním se spíš k tomu že jsi byla nafouklá. Taky sem to tak měla do nějakého 17tt vždycky mi bricho úplně zmizelo pak se zas objevilo a pořád dokola, až teď se celkem drží, ale už jsem 22tt.
Souhlas s holkama, taky jsem netrpela na zacpy ani plynatost a byla jsem nafoukla…pak splasklo a zacalo se ukazovat az po 15tt lehce, ale to jsem vedela jen ja, to ani nikdo temer nepoznal
pokud mas ale nejak vetsi vytok, zajdi k dr, at na tebe mrkne pro jistotu…moje dr rika: radsi desetkrat zbytecne, nez se nervovat nebo neco zanedbat ![]()
Holky stalo se někomu, že mu zmizlo bříško po střevní viróze? Jsem 19 tt, už jsem nosila těhu kalhoty a dnes ráno po 3 dnech prujmů břicho žádné. Vleže skoro propadlé. Jsem hubeňour a při chřipce jsem ještě trochu zhubla. Obvod pásu mám teď 72 cm. Je fakt, že jsem začínala na vel. kalhot 34 a teď mám 36, ale i tak se mi to nezdá…Mám obavy o mimi.
Delas si zbytecny starosti, vse je ok, jen mas proste prázdný streva. Pekne papej, ono se to bricho zas vypoukne.
Mně se změní velikost bříška i od večera do rána. Večer vypadám pomalu na porod a ráno malá kulička. Neboj, je to v pohodě. ![]()
To vypoukle brisko bylo z velke casti plyn a stolice… takze ses vypradznila mimco zam porad je ale je jeste malinke.
Holky, díky za uklidnění. To víte, prvorodička = plašan
Kolem mám samé těhule, které mají pupek snad už ve 12. týdnu a já žádné břicho nemám, přitom v minulých týdnech už jsem měla pocit, že vykouklo. Snad to teda bude OK.
Je mi jasné, že mimi tam furt je, ale může přece předčasně unikat plodovka atd. - proto se ptám ![]()
Ahojte, taky se přidávám ke skupině těhulí s mizícím břichem.
Jsem už 21. tt a přes víkend mi opravdu znatelně splasklo břicho. Zažívací obtíže jako zácpu nebo plynatost jsem neměla předtím ani teď, zato teď teda jím víc cibule, tak bych nějaké nafouknutí i čekala ![]()
Minulé týdny už jsem nosila těhotenské kalhoty a od včerejška - kde nic, tu nic, nosím zase svoje staré kalhoty. Břicho jak letištní dráha (no, to je asi přehnané, ale fakt je prakticky rovné). Dneska jsem naštěstí byla na ultrazvuku a podle toho bylo všechno v pořádku, ještě jsem se schválně ptala na množství plodovky a bylo mi řečeno, že je optimální. Pohyby taky cítím (hodně dole tedy).
Jak je to možné? Může to být nějakou změnou polohy mininka? Nebo čím?
Po přečtení této diskuze jsem vyrazila pro krejčovský metr a naměřila si „úctyhodných“ 65 cm.
A to jsem po obědě (2 karbenátky, brambory a zelenina + velká sklenice džusu s vodou) ![]()
@Štrample obecná 65cm v pase v pátém měsící těhotenství? To musíš být as hodně hubený člověk! Je možné, pokud máš hodně širké boky (kostěná část, ne tuk), že miminko zalezlo hlouběji do pánve
To by yvsvětlovalo zmenšení břicha