Zmizení migrény

44
7.12.14 17:34

Zmizení migrény

Dobrý večer :)
chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenost s tím že vám po vysazení hormonální antikoncepce zmizela, nebo se výrazněji omezila migréna? Trpín na migrény co jsem ji začala brát, jen mě možná spojitost došla před nedávnem…
Děkuji za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
846
7.12.14 17:58

Ano, zažila jsem to. Začala jsem brát po porodu pilule(už normální, nekojila jsem, brala jsem stejné pilule jako dříve). A hlava mě třeštila skoro každý den. Po výměně se to o hodně zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
7.12.14 18:09

Já osobně trpím migrénami hlavně při braní HA. Po vysazení jen minimálně a se správnou léčbou už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
7.12.14 18:34

Ahoj, ja to stejne HA je s tím spojena řekni to na gynde ta ti poradi a jeste si zajdi na neurologii tam mi dali prasky a je to v poho :) celý listopad bez nastupu migreny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
7.12.14 18:38

@Krallka Určitě to chce zkusit, co ti vyhovuje. Já mám migrény bez HA, s HA (ale záleží, jakou) je to o hodně lepší. Neurolog mi říkal, že to je u každé jiné a je třeba to vyzkoušet :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
7.12.14 18:43

Tak mě začala migréna /trpím tedy na oční auru s minimální bolestí hlavy/ hned první měsíc při braní HA, pravidelně 1× týdně. Když jsem vysadila, tak sice nezmizela, ale frekvence se podstatně prodloužila cca 5× do roka. Při obou těhu jsem měla migrému x krát první 3 měsíce, pak nic a u obou těhu den před porodem oční aura skoro celý den v pravidelných půl hod. intervalech /to snad bylo horší, než celý porod/. Teď momentálně migréna stejného typu cca 1× za 2 měsíce, HA neberu a už ani nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
7.12.14 18:45
@Catus píše:
Já osobně trpím migrénami hlavně při braní HA. Po vysazení jen minimálně a se správnou léčbou už vůbec.

a muzu se zeptat, co ta spravna lecba obsahuje? pokud mozno bez prasku…

• Citovat
  • Upravit
5822
7.12.14 18:50

@teckaa Já tedy nevím, co je u paní ta pravá léčba, ale mě dr. doporučovala velké dávky hořčíku s B6, jinak mi říkala, že pokud není migréna extra častá, že nedoporučuje brát léky, alespoň tedy v mém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
7.12.14 18:51
@teckaa píše:
a muzu se zeptat, co ta spravna lecba obsahuje? pokud mozno bez prasku…

U mě souvisí s extrémním zavodňováním. Takže beru Stugeron na lepší prokrvení před MS a migrénu jsem měla jenom když jsem zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
7.12.14 19:09
@Catus píše:
U mě souvisí s extrémním zavodňováním. Takže beru Stugeron na lepší prokrvení před MS a migrénu jsem měla jenom když jsem zapomněla.

aha aha, no ja od porodu zadnou HA neberu ani brat nechci, memses zatim nikde. ale zrovna dnes mam migrenu, je pravda, ze je o 100% mensi nez s sntikoncepci, to jsem casto musela z prace domu, jak mi bylo zle..

@jopo píše:
@teckaa Já tedy nevím, co je u paní ta pravá léčba, ale mě dr. doporučovala velké dávky hořčíku s B6, jinak mi říkala, že pokud není migréna extra častá, že nedoporučuje brát léky, alespoň tedy v mém případě.

ten horcik zkusim.. taky jsem si mackala reflexni body na ruce, coz docela zmirnuje bolest hlavy…

• Citovat
  • Upravit
2889
7.12.14 19:52

@teckaa Horcik jim taky, to neuskodi. Ruku mackat jsem taky zkousela a u mně na nic, ale cítím tam při migréně takovou bouličku. Mně pomáhá pravidelně spát, pít a hlavně jíst a lehce cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
7.12.14 20:18

Ano, zazila jsem, dokonce par let problem nedelala, pak zacla, takze jak gynekolog, tak neurolog souvislost zamitnul. Pak jsemvysadila z jineho duvodu a byl klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
7.12.14 20:54

Na neurologii chodím, ale dr to nechává tak nějak na mě. Brala jsem Topimark v nejnižších dávkách, to se trochu zlepšilo, jinak aulin, sumatriptan…Taky mívám auru.Tak si říkám že bych to teď po porodu zkusila, at do sebe pořád jen nevalím prášky. Stačilo by mi kdyby to aspoň trochu odeznělo, takhle mám migrenu i několikrát do týdne a s míčem teda nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
7.12.14 20:54

Na neurologii chodím, ale dr to nechává tak nějak na mě. Brala jsem Topimark v nejnižších dávkách, to se trochu zlepšilo, jinak aulin, sumatriptan…Taky mívám auru.Tak si říkám že bych to teď po porodu zkusila, at do sebe pořád jen nevalím prášky. Stačilo by mi kdyby to aspoň trochu odeznělo, takhle mám migrenu i několikrát do týdne a s míčem teda nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
7.12.14 21:02

Zkoušeli jste někdo třeba kapky z Řimbaby? Mně to bezpečně tu migrénu zmírní, ne li zastaví. Když užívám pravidelně, tak mě ta palice nebolí vůbec i mimo migrénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí