Zmizení migrény

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5822
7.12.14 23:59

@Krallka A můžu se zeptat, jak u tebe ta aura probíhá? Každej to totiž má jinak a já bych řekla, že je to snad horší, než bolet hlavy, alespoň u mě a to hlavně po psychické stránce, v březnu se vracím do práce a už se děsím toho, že mě to tam chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
8.12.14 07:13
@jopo píše:
@Krallka A můžu se zeptat, jak u tebe ta aura probíhá? Každej to totiž má jinak a já bych řekla, že je to snad horší, než bolet hlavy, alespoň u mě a to hlavně po psychické stránce, v březnu se vracím do práce a už se děsím toho, že mě to tam chytne.

Pro mě je nejhorší právě aura. Ta následná bolest už se dá. I když jsem zažila i šílenou bolest hlavy s zvracením.
Mě děsí, že mě to chytne ve chvíli, kdy budu muset třeba řídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.12.14 08:00

Začíná mi to jako malinká tečka většinou uprostřed zorného pole a postupně se rozšiřuje až tak, že periferně vůbec nevidím a potom, když si při auře nevezmu prášek tak mě šíleně rozbolí hlava. Naštěstí teda už nezvracím, ale i tak… A z toho řízení mám taky strach, ale zatím se mi to ještě nestalo, ale v práci (učím v MŠ) se mi to stávalo dost často. Myslím ale že to je spíš těma nervama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
8.12.14 09:47
@Krallka píše:
Začíná mi to jako malinká tečka většinou uprostřed zorného pole a postupně se rozšiřuje až tak, že periferně vůbec nevidím a potom, když si při auře nevezmu prášek tak mě šíleně rozbolí hlava. Naštěstí teda už nezvracím, ale i tak… A z toho řízení mám taky strach, ale zatím se mi to ještě nestalo, ale v práci (učím v MŠ) se mi to stávalo dost často. Myslím ale že to je spíš těma nervama :D

taky jsem pred materskou ucila v MS :mavam: stres, nervy a unava z deti migrene dost pomahaly, zvlaste, kdyz byl marocny den nebo jsem se spatne vyspala. ale prekonat pracovni dobu byl zaprah, zvlaste, kdyz se branim Ibalginu a dobrovolne to pretrpim. Ted jsem s mimi doma a migreny jsou mnohem mensi, o bolestech v krku ani nemluvim, ty zmizely zcela. Jak tak nad tim premyslim, vychazi mi pricina prave v kolektivu deti, tak nevim, zda se tam po trech letech vratim…

• Citovat
  • Upravit
5822
8.12.14 12:12

@Krallka Tak to mám úplně přesně a nejhorší je, že když mi skončí aura, tak sice nezačne bolet hlava, ale mám jakoby ochrnutou ruku, nebo nos a jazyk, ale to snad ještě všechno dá, jenomže několikrát cca 5× se mi stalo, že jsem po auře začala blekotat, že jsem přesně věděla, co chci říci, ale z pusy šlo něco jiného a to je snad nejhorší. V dubdu se vracím do práce po 5ti letech md a už z toho mám trauma, když mě to chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
8.12.14 12:52
@jopo píše:
@Krallka Tak to mám úplně přesně a nejhorší je, že když mi skončí aura, tak sice nezačne bolet hlava, ale mám jakoby ochrnutou ruku, nebo nos a jazyk, ale to snad ještě všechno dá, jenomže několikrát cca 5× se mi stalo, že jsem po auře začala blekotat, že jsem přesně věděla, co chci říci, ale z pusy šlo něco jiného a to je snad nejhorší. V dubdu se vracím do práce po 5ti letech md a už z toho mám trauma, když mě to chytne.

Tak to mám taky. Super je, že mě to teď nedávno chytlo v práci, kde musím celý den mluvit, zvedat telefony a být ve střehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
8.12.14 18:41

@Catus Tak to máme stejné. Já se vracím v dubnu do své bývalé práce, pracuju s lidma, jezdím a vše co k tomu patří a už teď mi z toho je blbě, jestli mě to náhodou nechytne. Se svým budoucím nadřízeným se znám, takže jsem si říkala, že mu to ještě než nastoupím řeknu, že kdyby něco, tak ať ví, o co jde. A bereš na to něco? Mně říkala neuroložka, že když to není nijak často, tak ani nedoporučuje nějakou léčbu. Takže beru akorát velké dávky hořčíku, hodně piju a začala jsem jogu, hlavně kvůli páteří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
9.12.14 08:36

@jopo
Jelikož se mi to vztahuje k té MS, tak beru před Stugeron a když nezapomenu, tak záchvat nemám. Teď ještě mám kapky z břízy, nezavodňuju se tolik.
Měla jsem na zkoušku i triptany a byl to jeden z nejhorších záchvatů. Nesnesu je.
K tomu ten hořčík a béčko. Minule mě to přepadlo v práci, naštěstí jen slabě, ale moje vina. Spustil to asi stres a to, že jsem líná brát pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
9.12.14 09:32

@Catus Taky tak to mám vypozorovaný, když mě to chytne, tak vždy v týdnu před MS cca kolem 20tého dne a většinou hned ráno, málo kdy se stane, že by mě to chytlo třeba odpoledne nebo večer. Jenomže celej den pak nestojí za nic, sice aura skončí, to trvá cca 30 min, ale pak jsem jak někdo jinej. No jo, každej má něco, jsou horší věci, ale po pravdě, když mě to chytlo poprvé, tak jsem si myslela, že mám mrtvici. Na ten stugeron se podívám a pokud by se mi to v práci nějak moc rozjelo, tak si ho asi taky zkusím nechat u neuroložky napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.12.14 11:30

Tak já jediné co jsem vypozorovala, tak že mi to zhoršuje med a když málo piju…Jinak mě to chytne kdykoliv, ráno, večer, v noci mě to kolikrát vzbudí, ať je před MS nebo ne :( Je mi jasné že s mimčem tomu moc nepřidává ani nepravidelný režim, jenže to bylo stejné i před mimčem :( Jediné co mě teda ještě napadlo tak ta HA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
9.12.14 12:10

@jopo
Nejdřív jsem ten Stugeron brala asi tři měsíce v tahu a pak jsem omezila jen na období MS. Začnu týden před a pak během.
Dr. mi vysvětlovala, že jak se zavodním, tak se utisknou cévy a vznikne migréna. Každopádně to pomohlo na 100%.
Taky mi neuroložka poradila vzít Aulin s Paralenem, aby se to nerozjelo do velké bolesti. Par. prý umocňuje účinek Aulinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí