Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lili pokud tě po menstruaci bude 10-14 den bolet podbříšek a nepomůže ti prášek proti bolesti určitě bych na tu kontrolu zašla…určitě nic nezanedbala jen si je s praxe jistá, že se ta cysta sama vstřebá…mě říkal doktor, že s 90 % to tak je a je zbytečné chodit každý měsíc na kontolu…jen když to bolí tak, že se to nedá vydržet pak k němu nebo do nemocnice na ultrazvuk…
@nelinka204 diky to je prave ono me boli bricho pri ovulaci pak prijde pms a nakonec mestruace dr mi rekla ze to jde vyresit antikoncepci tu ja nechci a nebo operaci aby se podivali jestli nemam endometriozu
@Lili endometriozu my vylučili a antikoncepci nemůžu užívat žádnou žádnou…zkoušela jsem brát homeopatika a ted mám chvilku klid…
Mě žádnou operaci nedělali jen skontrolovali jestli nemám vnitřní přerůstání děložního epitelu směrem na čípek nebo do pochvy a vše bylo vpořádku… jinak říkali, že endiometrioza je nevyléčitelná jen se to operativně upraví…dá se to řešit i hormonama…
@nelinka204 na utz jsou videt jen velka loziska, me rikaji ze mam problemy od zad
Mě zaváděli sondu…pak vstříkli kontrastní látku a utělali rentgen…to nevím jak víc bych poradila co dělat…asi co lékař jiná vyšetření…bojím se toho až se to zase vrátí…
Já myslím, že je to odvislé i od toho, zda člověk zrovna chce děti, či nikoliv. Dokud jsem děti neměla/plánovala, cysty jsem řešila a tudíž i chodila na kontroly. Teď už další děti neplánuji, tak pokud není cysta natolik bolestivá, že mě to omezuje, tak to nijak neřeším. Beztak se chodí jednou za půl rok až rok na preventivní prohlídku, kde mi kontroluje myom a dělá stěry děložního čípku. Ve chvíli, kdy se cysty dělají opakovaně, tak se s tím nic moc dělat nedá, pokud člověk nechce brát hormony. Mně laserem vypalovali i ložišska na vaječnících. A hlavně se dost často na kontrole ukázalo, že třeba původní šesticentimetrová cysta už je pryč a další dvoucentimetrová se tam objevila. Takže pokud píšeš, že už máš dvě děti, tak postup dr chápu. Prostě vyčkávat a pokud problém přetrvá, tak ho teprve řešit. Pokud tě to teď bolí a pak přestane, tak je to dobré, pokud ne, skočíš opět po skončení menstruace k dr.
Oživuji…začátkem roku se mi nedostavila ms, měla jsem cystu. po 3 měsičích na utz cysta nebyla. dr řikal, že to tak je, že se vstřebají sami. teď mě občas u vajecniku píchne. nebolí to, jen to cítím. může to být ještě z té
cysty
@Mava Muze i nemusi.. ale spis me picha pri ovulaci nebo pak v druhe polovine cyklu kdyz uz se deloha pripravuje na „rozpad“..
Ahoj holky, mám také dotaz na toto téma. Jak se tedy vůbec ta cysta projevuje? Já jsem asi před měsícem cítila asi 4 dny v kuse takové nepříjemné píchnutí hodně dole v podbříšku. Taková tupá bolest, která se ozývala, jak chtěla. Někdy jsem tu bolest necítila třeba 3 hodiny, někdy to píchlo za hodinu třeba 5×, ale nic na co bych musela brát prášky na bolest. Možná bych to ani nenazvala bolestí, spíš prostě nepříjemné píchnutí. Zrovna v tu dobu jsem byla na preventivce u gynekologa a vyšla mi i lehká změna na děložním čípku, tak mě doktor objednal za půl roku na nové stěry. Během toho měsíce jsem také měla hrozně bolestivý orgasmus. Místo hezkého pocitu jsem cítila opět takové bodání uvnitř. Když už jsem si řekla, že to trvá dlouho a že opět zajdu na gynekologii, tak to najednou všechno přestalo. No a včera se mi to drobné píchání v podbříšku ozvalo znovu. Beru antikoncepci a těhotná nejsem, myslíte že to může být ta cysta?