Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky,
nevite jak se da predchazet a nebo odstanit takove ty zmolecky z obleceni u mimi? Nam se to dela hlavne na ponoztickach - jeden jsou nove a super a za dva, tri dny vypadaj jak rok nosene…a to mala nechodi, zatim ani neleze jen tak se houpe na kolinkach a plazi se…poradte co s tim…
Diky
Zoo a Rozarka,7m
Zoo,
naše ponožky jsou na tom stejně. Řekla bych,že se to děje víc u směsových přízí, než u 100% bavlny. Ale nevím, zda se tomu dá předcházet. Žmolky odstraňuju ručním holícím strojkem, ale spíše na svetrech a musí být natažené na rovné podložce, jinak se může stát, že se někde vlákna poškodí a uteče oko. U těch ponožek bych to asi vzdala.
Ahoj, Marki
Jasně to se stává myslím všem, mě to taky pěkně štve. Je divné že na dospěláckých ponožkách se to nedělá - tak nechápu z čeho ty dětské vyrábějí
Ohledně svetrů a oblečení prý na to existuje strojek přímo určený k tomuto účelu, ale nemám s ním zkušenost. Vím však že se dá koupit a nestojí moc asi jako levný fén.
Pro tyto pripady mame doma odzmolkovavac,koupeny v Electroworldu za dve stovky
.Svetry jsou pak jak nove a bere to i mensi zmolky.Je na dve tuzkove baterie.
Přesně tak, taky jej máme z ElectroWorldu za 200,– a je super na „okuličkovatělé“ mikiny, ponožky, svetry, dečky…
Můžu jen doporučit…
Ahoooj,
dobrá zpráva pro šetřílky - minulý týden jsem koupila v takovém tom obchodu „Vše za 30“ odžmolkovač za 45Kč, na 2tužkové baterky a jsem z něj úplně nadšená - funguje na 100 procent. Teď obnovuju všechny ty fleecové mikiny, tepláčky atd, které jsem odložila na chalupu, protože byly hnusné
Doporučuju!!!
DOPORUČUJU!!
Já mám teplaky 65% bavlna a 35% polystern.
Na teplakach jsou hodně žmolků.
Nejdřív vyperte na 100% C. Žehličku na 100%. Žmolky mají být větší.
Vysavač na 100% a vysáváte tepláky a žmolky to saje
100% funkční!
![]()
Koupila jsem odžmolkovač a oblečení vypadá jako nové. Manžel mi říká, že mám na odžmolkování závislost
ale doporučila bych strojek do sítě, jinak budete pořád kupovat baterie.
Na který materiál se nejvíce usadí žmolky?
Já mám tepláky 65% polyester a 35% cotton. Žmolkatí nejvíce materiál polyester a cotton?
(Mám nově koupené tepláky 65% polyester a 35% cotton, asi 3 prané a jsou na teplákách hodně žmolků)
Potřebovala bych vědět jaký materiál nejvíce žmolkatí.
Děkuji
![]()
@pavlasd Pokud materiál obsahuje především umělá vlákna než bavlnu, tak bude žmolkatět více. ![]()