žmolky

zoo
61
5.10.05 13:29

žmolky

Holky,
nevite jak se da predchazet a nebo odstanit takove ty zmolecky z obleceni u mimi? Nam se to dela hlavne na ponoztickach - jeden jsou nove a super a za dva, tri dny vypadaj jak rok nosene…a to mala nechodi, zatim ani neleze jen tak se houpe na kolinkach a plazi se…poradte co s tim…
 Diky

Zoo a Rozarka,7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
695
5.10.05 14:08

Zoo,
naše ponožky jsou na tom stejně. Řekla bych,že se to děje víc u směsových přízí, než u 100% bavlny. Ale nevím, zda se tomu dá předcházet. Žmolky odstraňuju ručním holícím strojkem, ale spíše na svetrech a musí být natažené na rovné podložce, jinak se může stát, že se někde vlákna poškodí a uteče oko. U těch ponožek bych to asi vzdala.
Ahoj, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
5.10.05 14:43

Jasně to se stává myslím všem, mě to taky pěkně štve. Je divné že na dospěláckých ponožkách se to nedělá - tak nechápu z čeho ty dětské vyrábějí :( Ohledně svetrů a oblečení prý na to existuje strojek přímo určený k tomuto účelu, ale nemám s ním zkušenost. Vím však že se dá koupit a nestojí moc asi jako levný fén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
5.10.05 15:00

Pro tyto pripady mame doma odzmolkovavac,koupeny v Electroworldu za dve stovky :D .Svetry jsou pak jak nove a bere to i mensi zmolky.Je na dve tuzkove baterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
5.10.05 16:19

Přesně tak, taky jej máme z ElectroWorldu za 200,– a je super na „okuličkovatělé“ mikiny, ponožky, svetry, dečky…
Můžu jen doporučit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
9.10.05 19:21

Ahoooj,
dobrá zpráva pro šetřílky - minulý týden jsem koupila v takovém tom obchodu „Vše za 30“ odžmolkovač za 45Kč, na 2tužkové baterky a jsem z něj úplně nadšená - funguje na 100 procent. Teď obnovuju všechny ty fleecové mikiny, tepláčky atd, které jsem odložila na chalupu, protože byly hnusné :P Doporučuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.12.14 09:27

DOPORUČUJU!!

Já mám teplaky 65% bavlna a 35% polystern.
Na teplakach jsou hodně žmolků.
Nejdřív vyperte na 100% C. Žehličku na 100%. Žmolky mají být větší.
Vysavač na 100% a vysáváte tepláky a žmolky to saje :D 100% funkční! :) :) :oops: :oops: :* :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
14.12.14 15:19

Koupila jsem odžmolkovač a oblečení vypadá jako nové. Manžel mi říká, že mám na odžmolkování závislost :-) ale doporučila bych strojek do sítě, jinak budete pořád kupovat baterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.12.14 15:30

Na který materiál se nejvíce usadí žmolky?
Já mám tepláky 65% polyester a 35% cotton. Žmolkatí nejvíce materiál polyester a cotton?
(Mám nově koupené tepláky 65% polyester a 35% cotton, asi 3 prané a jsou na teplákách hodně žmolků)

Potřebovala bych vědět jaký materiál nejvíce žmolkatí.
Děkuji :) :kytka: :palec: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
16.12.14 15:34

@pavlasd Pokud materiál obsahuje především umělá vlákna než bavlnu, tak bude žmolkatět více. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí