Zmražení brokolice

9.10.10 19:33

zmražení brokolice

Ahoj maminy, chtěla bych se zeptat, zda je možné zmrazit brokolici. Mám ji už týden v lednici a zjistila jsem, že na ni teď nemám chuť a brokolice se už lehce začíná kazit. Je možné ji dát do mrazáku? Pokud ano, jak ji mám uskladnit? nakrájet na kousky a dát do kelímku a nebo nechat vcelku? A pokud ji pak vyndám, mám ji nechat rozmrazit a nebo rovnou vložit do vroucí vody a uvařit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
9.10.10 19:37

ahoj, jj jde, očistim, nakrájim na růžičky, dam do dózy nebo do pytlíku a šup s ní do mrazáku, jinak by se u nás rychle zkazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
9.10.10 19:38

jo a ještě ji pak rovnou dávám vařit, nenechávám rozmrazit a byla ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.10 19:42

super, díky za rychlou odpověď :-) je mi jí líto vyhodit, když teď na ní nemám chuť. hlavně jsem právě nevěděla, zda ji pak po vytažení nechat rozmrazit či nikoliv, aby nebyla rozblemtaná :mrgreen: tak já jí jdu šoupnout do mrazáku, ať se tam zbytečně nekazí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
9.10.10 19:46

Kubik, dělám to stejně jako Peťule, nepříjde mi oproti čerstvé chuťově jiná nebo „rozblemcaná“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
9.10.10 19:47

Já ji nalámu na kytičky (menší, Terezka toho moc nesní) a umyju. Pak ji osuším, aby nebyla mokrá, nechám namrazit (mám šuplík na mražení kusového ovoce - položíš, zmrzne jednotlivě) a pak dám do pytlíku. Vařit taky dávám rovnou zmraženou, nerozmražuju, jinak by zgumovatěla. A Terezce mooooc chutná!!! Já jí koupím vždycky, když je někde v akci, třeba dvě hlávky a namrazím. Terezka ji miluje. Manžel už tolik ne. :-D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
9.10.10 20:26

jj, taky tak, rozeberu na růžičky, opláchnu vodou, nechám na papírové utěrce okapat a šup v mikrotenovém pytlíku do mrazáku, mrazím po jednotlivých porcích, více méně pro sebe, manžel to nejí a prckovi ji mixnu vařenou do mrazáku do skleniček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
9.10.10 20:29

Taky mrazim.I lehce povarenou,to se pak jen rozmrazi a treba obali a je to :-D

Ale jestli uz se zacina kazit,tak bych asi nemrazila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.10.10 20:36

Mrazím běžně - buď syrovou rozebranou na malinké růžičky, které potom dávám do polévky nebo povařenou v páře, ze které potom dělám např. zapečenou brokolici, zeleninové karbanátky nebo rovnou obalenou, rozmrazenou už bych neobalovala. Stejně tak to dělám s květákem.

Cokoliv se začíná kazit, rovnou vyhazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.10 20:50

no já ji nakonec raději vyhodila :( po rozbalení tam byly takové dva kousky šedivé s „chlupama“ tak letěla rovnou do koše. nechci nic riskovat, akorát mě mrzí, že jsem ji vyhodila a zbytečně tak za ní utrácela. přijde mi, že ta zelenina z obchodu nic nevydrží :( v týdnu jsem takhle vyhodila dvě schnilý jablka a to jsem je měla ve skříni jen asi 4 dny!! to samé s banánama, jeden den koupím a druhý den už jsou hnědý :cert: to jídlo vůbec nevydrží a přitom je čím dál tím dražší :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.10.10 20:56

Já brokolici vždy okamžitě rozbaluju z té folie. Ona se totiž ve folii prodává skoro všude, nejen v supermarketech, ale i v zelenině, rozpadá se. Jakákoliv zelenina musí větrat. A supermarketovou v akci kupuju málokdy, ta je našedlá, už když se na ni podívám přes tu folii :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.10 20:58
Jana206 píše:
Já brokolici vždy okamžitě rozbaluju z té folie. Ona se totiž ve folii prodává skoro všude, nejen v supermarketech, ale i v zelenině, rozpadá se. Jakákoliv zelenina musí větrat. A supermarketovou v akci kupuju málokdy, ta je našedlá, už když se na ni podívám přes tu folii :zed:

aha, takže myslíš, že ty jablka se mi mohly zkazit, protože jsem je nechala v igelitovým pytlíku?? :think: nešlo by je přístě dát raději do ledničky, aby vydržely dýl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.10.10 21:06

Já ze zásady nic nenechávám v igelitovým pytlíku 8-o Vše okamžitě vybaluju.Špajzku mám teď s příchodem ochlazení chladnější, mám tam rajčata, jablka, banány, brambory, nějaký porek, vše v krabičkách a bedýnkách, neuzavřených. Nic není v igelitu. Ty rajčata jsou domácí, od našich a mám je tam už 14 dní, brambory a jablka kupovaná, ale taky se mi nic nekazí.

Ovoce a zeleninu do ledničky nedávám, studené by to u nás nikdo nepozřel :mrgreen: V létě, kdy je i ve špajzce teplo, dávám do ledničky jen to, co by bez ní určitě nevydrželo.

Jinak jsem někde viděla nějaké speciální uzavíratelné krabičky k uchovávání ovoce a zeleniny. Vypadají jak obyčejné plastové, ale nějak v nich cirkuluje mikropory vzduch, ovoce a zelenina by měla vydržet dlouho čerstvá :nevim: Jen to sem píšu, třeba má někdo zkušenost. Já to nemám a ani neuvažuju o koupi. Zahlédla jsem to někde v teleshopingu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.10.10 21:08

A i když někdy koupím levnější supermarketové brambory, jablka, cokoliv originálně zabalené v igelitu, okamžitě vybaluju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
9.10.10 22:34

Určitě jakmile se koupí zelenina nebo ovoce a je zabalené v igeliťáku nebo ve folii, tak vyndat, rychleji se kazí, protože nemůže dýchat a je náchylnější k plísním i když je v lednici, takže buď okamžitě vyndat a nebo hned zamrazit, pokud se z ní nebude nic nedělat v nejbližších dnech. Brokolice je výborná v tom, že když se rozebere na růžičky a dá se do sáčku nebo do dózy, tak jdou růžičky krásně od sebe oddělit. Mám to vyzkoušené. Takže zeleninu ihned vybalit a nechat v lednici jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí