Dort pro dvouletého kluka

5956
8.10.10 13:29

dort pro dvouletého kluka

ahoj, trochu brouzdám po netu a hledám inspiraci na dort pro 2-letého kluka :-) budeme slavit příští víkend, času je teda ještě relativně dost…
bohužel to vychází tak, že budeme slavit dva dny, v sobotu narozky malého a v neděli narozky velkého-manžela. tak řeším, jestli udělat dva menší dorty, což by se asi i hodilo vzhledem k návštěvám, jak sobotním, tak nedělním… asi by mi přišlo hloupé v neděli prezentovat už nakrojený dort…
líbí se mi marcipánové srandy a ozdůbky, ale nevím, ajk na to?? je to těžké vyrobit??
pokud bych měla dělat jen jeden dort, tak aby byl minimálně pro 20-25 lidí.. tu velikost dortu ale vůbec neumím odhadnout…

loni jsme dělali ježka a motýlka, hodím vám sem fotky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5956
8.10.10 13:30

ježek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
8.10.10 13:30

a motýlek :-)

díky za vaše tipy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
8.10.10 13:51

Pro 25 lidi, jezis, tak to je sila, to chce aspon patrovy, jinak bych udelala jako se dela pro dvojcata, jeden kulaty, rozriznuty na pul svisle a kazda cast potazena jinou barevnou potahovaci hmotou a tudiz i s jinym motivem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
8.10.10 13:57

no právě proto to budeme slavit na dvakrát.. bude to masakr.. loni jsme to dělali v jeden den, my jsme se nezastavili, naštěstí vyšlo počasí, že bylo dost lidí i posedaných venku na terase,ale lidi byli spokojení.. to jsme i grilovali.. to letos dělat nebudeme…

spíš asi zvažuju dva menší dorty.. i kvůli místu v lednici… ach jo..
jinak s marcipánem máte nějaké zkušenosti??prý to není až tak jednoduché…
nechci krémový dort, ze kterého by bylo všem jen těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
8.10.10 13:58

zřejmě koupím i korpusy a jen to prostě ořežem do nějakého tvaru..
malému jsem si říkala nějaký vláček, nebo auto, to on má rád..a mojemu asi nějakou klasiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
8.10.10 14:11

Ahoj jestli máš trochu fantazii tak ty ozdůbky z marcipánu určitě zvládneš.Akorád si musíš sehnat nějaký dobtý recept na marcipán je jich strašně moc a každému sedí jiný.Já osobně jsem jich taky pár vyzkoušela neboď dorty pro děti v naší rodině dělám já.S tím dortem asi moc neporadím,ale asi bych udělala dva ono se to spoň líp poskládá do lednice.Manželovi by asi stačil nějaký kulatý dort a pro syna můžeš udělat nějaký tvar,třeba auto,lodičku atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
8.10.10 14:23

pkud nechces kremovy tak na marcipan zapomen, ten se jinak nasakne a roztrha, takze slehackove a jogurtove kremy pouzit nemuzes, jen maslovy a opravdu to neni sranda, trvalo mi dlouho, nez jsem se naucila s potaovaci motou pracovat, taky zalezi jakou chces udelat, jestli ji budes kupovat nebo doma vyrabet atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2121
8.10.10 14:28

Ahojky posílám recept na dost dobrý marcipán, tak at se dílka daří :)
 http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
8.10.10 14:33

díky holky :-) něco vymyslím:-) s tím marcipánem to asi ted nechám být, pokud je potřeba tréning, na to nemám čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
8.10.10 14:34

Ahoj, potahovka od Ariell je opravdu moc dobra, jen se mi s ni ne zas tak dobre pracovalo. Nasla jsem recept na zajimavy krem, jeste jsem nedelala, ale moc me to zaujalo http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?… Jen pod marcipan musis dat krem klasicky, tohle dovnitr.. Pro nejake postrehy jukni sem

Příspěvek upraven 08.10.10 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.10 14:35

pokud mohu za sebe doporučit tak výborný je tento dort
 http://www.prozeny.cz/…ipanovy-dort

těžký není, jen si to chce trochu s ním vyhrát, ale opravdu stojí za to :palec: u nás vydržel jen půl dne, než se snědl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.10 14:36

jo mohu se ještě jenom zeptat, jak jsi udělala toho motýlka? to máš takovou formu a nebo si to nějak vykrajovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
8.10.10 15:23

Ahoj,
tak já dělala dvakrát marcipán z tohoto receptu:
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

a když se podíváš na ten mimibazar dál, je tam spousta dortíků od různých maminek, parádní inspirace, jen mít na to ten talent :roll: (to mluvím tedy o sobě, že bych ho potřebovala více :wink: ). Ten marcipán se dělal dobře, akorát na začátku jsem měla dojem, že z toho žádná hmota nevznikne, ale vznikla. Lucince jsem k prvním narozeninám dělala zelený dort s medvídkem Pů (tedy sotva bylo poznat, že je to medvěd :mrgreen: ) a tátovi k šedesátinám jsem udělala přistávací dráhu letadla a hangár (pilot)…takže tak. Na tom mimibazaru najdeš hodně hodně dortíků, jsou ty ženské mooooc šikovné :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
8.10.10 19:49

motýlek je úplně jednoduchý, rozpůlený kulatý korpus, přiložený k sobě a pak jen dovyříznutý tvar křídel :-)
díky moc za tipy, až bude prcek spinkat, nastuduju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí