Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj, trochu brouzdám po netu a hledám inspiraci na dort pro 2-letého kluka
budeme slavit příští víkend, času je teda ještě relativně dost…
bohužel to vychází tak, že budeme slavit dva dny, v sobotu narozky malého a v neděli narozky velkého-manžela. tak řeším, jestli udělat dva menší dorty, což by se asi i hodilo vzhledem k návštěvám, jak sobotním, tak nedělním… asi by mi přišlo hloupé v neděli prezentovat už nakrojený dort…
líbí se mi marcipánové srandy a ozdůbky, ale nevím, ajk na to?? je to těžké vyrobit??
pokud bych měla dělat jen jeden dort, tak aby byl minimálně pro 20-25 lidí.. tu velikost dortu ale vůbec neumím odhadnout…
loni jsme dělali ježka a motýlka, hodím vám sem fotky ![]()
Pro 25 lidi, jezis, tak to je sila, to chce aspon patrovy, jinak bych udelala jako se dela pro dvojcata, jeden kulaty, rozriznuty na pul svisle a kazda cast potazena jinou barevnou potahovaci hmotou a tudiz i s jinym motivem.
no právě proto to budeme slavit na dvakrát.. bude to masakr.. loni jsme to dělali v jeden den, my jsme se nezastavili, naštěstí vyšlo počasí, že bylo dost lidí i posedaných venku na terase,ale lidi byli spokojení.. to jsme i grilovali.. to letos dělat nebudeme…
spíš asi zvažuju dva menší dorty.. i kvůli místu v lednici… ach jo..
jinak s marcipánem máte nějaké zkušenosti??prý to není až tak jednoduché…
nechci krémový dort, ze kterého by bylo všem jen těžko…
zřejmě koupím i korpusy a jen to prostě ořežem do nějakého tvaru..
malému jsem si říkala nějaký vláček, nebo auto, to on má rád..a mojemu asi nějakou klasiku…
Ahoj jestli máš trochu fantazii tak ty ozdůbky z marcipánu určitě zvládneš.Akorád si musíš sehnat nějaký dobtý recept na marcipán je jich strašně moc a každému sedí jiný.Já osobně jsem jich taky pár vyzkoušela neboď dorty pro děti v naší rodině dělám já.S tím dortem asi moc neporadím,ale asi bych udělala dva ono se to spoň líp poskládá do lednice.Manželovi by asi stačil nějaký kulatý dort a pro syna můžeš udělat nějaký tvar,třeba auto,lodičku atd..
pkud nechces kremovy tak na marcipan zapomen, ten se jinak nasakne a roztrha, takze slehackove a jogurtove kremy pouzit nemuzes, jen maslovy a opravdu to neni sranda, trvalo mi dlouho, nez jsem se naucila s potaovaci motou pracovat, taky zalezi jakou chces udelat, jestli ji budes kupovat nebo doma vyrabet atd
Ahojky posílám recept na dost dobrý marcipán, tak at se dílka daří ![]()
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…
díky holky
něco vymyslím:-) s tím marcipánem to asi ted nechám být, pokud je potřeba tréning, na to nemám čas ![]()
Ahoj, potahovka od Ariell je opravdu moc dobra, jen se mi s ni ne zas tak dobre pracovalo. Nasla jsem recept na zajimavy krem, jeste jsem nedelala, ale moc me to zaujalo http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?… Jen pod marcipan musis dat krem klasicky, tohle dovnitr.. Pro nejake postrehy jukni sem
Příspěvek upraven 08.10.10 v 14:36
pokud mohu za sebe doporučit tak výborný je tento dort
http://www.prozeny.cz/…ipanovy-dort
těžký není, jen si to chce trochu s ním vyhrát, ale opravdu stojí za to
u nás vydržel jen půl dne, než se snědl ![]()
jo mohu se ještě jenom zeptat, jak jsi udělala toho motýlka? to máš takovou formu a nebo si to nějak vykrajovala?
Ahoj,
tak já dělala dvakrát marcipán z tohoto receptu:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
a když se podíváš na ten mimibazar dál, je tam spousta dortíků od různých maminek, parádní inspirace, jen mít na to ten talent
(to mluvím tedy o sobě, že bych ho potřebovala více
). Ten marcipán se dělal dobře, akorát na začátku jsem měla dojem, že z toho žádná hmota nevznikne, ale vznikla. Lucince jsem k prvním narozeninám dělala zelený dort s medvídkem Pů (tedy sotva bylo poznat, že je to medvěd
) a tátovi k šedesátinám jsem udělala přistávací dráhu letadla a hangár (pilot)…takže tak. Na tom mimibazaru najdeš hodně hodně dortíků, jsou ty ženské mooooc šikovné ![]()
motýlek je úplně jednoduchý, rozpůlený kulatý korpus, přiložený k sobě a pak jen dovyříznutý tvar křídel ![]()
díky moc za tipy, až bude prcek spinkat, nastuduju…