Smetanová pizza - recept?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24798
6.10.10 19:51

Smetanová pizza - recept?

Hezký večer, akorát peču pizzu=) ale normální s protlakem. Kdysi jsem si v jedné pizzerce dávala smetanovou - místo té rajčatové kejdy byla bílá smetanová, zbytek stejný jako vždycky. Neděláte někdo doma? Jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9223
6.10.10 20:03

tak to netuším,ale taky by mě to zajímalo.. musí to bejt dobrota :jazyk: A jak děláš těsto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
6.10.10 20:14

neměli tam třeba bešamel? ten se dává třeba na lasagne

• Citovat
  • Upravit
Any11
6.10.10 20:24

Ja jsem tam davala syrovou omacku (ve smetane rozpusteny taveny syr nebo tvrdy syr).

• Citovat
  • Upravit
672
6.10.10 20:34

Tak já znám smetanovou pizzu takovou, normálně potřeš korpus protlakem, ale ne moc, protože potom se na to dá zakysaná smetana, ochucená může být česnekem a bazalkou, jinak ještě předtím dáš suroviny, co máš ráda, já dávám třeba kuřecí maso se špenátem, na to tu smetanu a na to třeba ještě sýr, nic složitýho to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.10.10 20:35

Mhm, tož já vím prd co tam bylo… To jsem se ještě o nějaké pečení a vaření vůůůbec nezajímala :lol:

Asi budu postupovat metodou pokus-omyl, naštěstí přítel nefrfňá a jí, tak pozře i méně vyvedené=)

Jinak těsto - 140ml mlíka (někdo dává jen vodu), třetina kostky kvasnic a lžička cukru, vykynout kvásek. 250g hladké mouky, půl lžičky soli, 2 lžíce oleje (nejlíp olivový) a ten kvásek. Nechat přikryté v teple kynout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.10.10 20:36
Issabell28 píše:
Tak já znám smetanovou pizzu takovou, normálně potřeš korpus protlakem, ale ne moc, protože potom se na to dá zakysaná smetana, ochucená může být česnekem a bazalkou, jinak ještě předtím dáš suroviny, co máš ráda, já dávám třeba kuřecí maso se špenátem, na to tu smetanu a na to třeba ještě sýr, nic složitýho to neni.

Nene, tam právě rajčatového nebylo nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
6.10.10 20:45

Holky, protlak na pizzu nepatří. Sugo z drcených rajčat tam patří.
Na těsto 500 g hladké mouky, 250 ml vody, droždí, olivák, sůl, cukr, nemusí ani kynout, stačí zpracovat a nechat odpočinout v lednici. Peču na horkovzduch 250 6 minut. Z toho množství mám 3 tenkonké pizzy.
K té smetanové, smíchala bych zakysanku, sůl, česnek a bazalku, na to sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
6.10.10 20:48

Tak tam ten protlak nedávej, jen tu zakys. smetanu, bude to dobrý, uvidíš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.10.10 20:48

No jo, já jsem barbar, vím. Někdy dám i kečup :oops: 8-o
Ale nám to na doma na večeři s chlopkem stačí :think: (a obávám se, že v místní Hrušce fakt o drcených rajčatech neslyšeli…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
6.10.10 21:01

Dle mého názoru teda do italské pizzy zase nepatří mlíko. :wink:
Davam mouku - nejlép vysokolepkovou, perlivou vodu, trochu kvasnic, sul olivovej olej.
A je LUXUSNÍ. - peču v normálni troubě hodne horké na alobalu.
na to bych teda prskla kremovou zakysanou smetanu dal co chceš - špenát, tuňáka..

Ale nevím :nevim: moc by me to asi nelákalo.. :wink:

pa

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
6.10.10 21:07

Já někde na mmb zahlédla recept, kde maminka dělá z toho půl kila mouky JEDNU pizzu a peče ji v troubě snad dvacet minut a aby nebyla oschlá, stříká na ni šlehačku ve spray. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
6.10.10 21:20

našla jsem tyhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
a jedna mamina tam radí tohle **odkoukala jsem to v pizzerii:těso se potře větší vrstvou rostlinné smetany na vaření-mají to v Tescu,je to malá tetrapack krabička žloutkové barvy,obsah 200ml,italský výrobek,název Gran Cucina.Je úžasně hustá a jinak se s tím jž nic nedělá,jen se to potře tímto,dá se sýr a další obloha,my tam třeba dáváme kuřecí masíčko,nebo různé sýry,nebo gyrosové masíčko a brokolici,je to lahoda,v tý pizzeriii to používali,akorát to měli v litrovém balení někde z velkoobchodu,ale v om tescu jsem to našla u ¨šlehaček a smetan. **

• Citovat
  • Upravit
Šárinka909
22.3.12 18:27

smetanová pizza

Já smetanovou dělám jen sýrovou… normálně potřu těsto smetanou, na to dám mozzarelu, ta se krásně rozteče. Na to další sýry a na konci to lehce zase zakapu smetanou. Jen malinko, aby to nezteklo. A je vynikající.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii