Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, pečete někdo chleba ze zmrazeného kvásku?
Tak to me zajima take, ale podle me tam ty bakterie musi umřít ne? Kdyby to takto fungovalo tak si dam kvasek do mrazáku jako záložní k tomu co mam v lednici.
Kvásek jsem rozmrazovala a oživil se bez problémů.. tchánovic běžně zamrazují a dělají z něj pak kyselo
@sinapis.alba píše:
Kvásek jsem rozmrazovala a oživil se bez problémů.. tchánovic běžně zamrazují a dělají z něj pak kyselo
@sinapis.alba píše:
Mohla bys mi prosím poradit, co s ním mám dělat? Není to doma dělaný žitný kvásek, ale je kupovaný. Je ho 200g a na krabičce je recept na chleba, jenže je i s droždím…a to nechci. Taky mě mate, že se má použít celé množství. Co jsem tak různě četla na netu, tak se např. vezme 30 g kvásku a do dalšího dne se udělá rozkvas. Kromě toho, nemám žitnou mouku na ten rozkvas a prej se to nemá míchat. Jsem úplný začátečník, něco mám načteno, ale moc se v tom neorientuju…no a ten rozmražený musím spotřebovat.
Mám ho v mrazáku, ale nějak jsem mu nevěřila, tak jsem si udělala radeji vlastní. ![]()
@ŽabkaLucka už jsem to teda nezkoušela pár let, ale co si pamatuju, tak se prostě jen rozmrazil a klasicky nakrmil moukou a snad druhý den už zase hezky pěnil… jak říkám, je to pár let, už to můžu mít pomíchané v hlavě
ale co si pamatuju, většinou jsem si ho schovávala v mrazáku, protože touha péct chleba na mě přicházela nárazově a mít to pořád rozkvašené v lednici se mi nechtělo
@Kaffe no, jak už jsem se přiznala výš, je to pár let, co jsem to zkoušela, takže vzpomínky mám mlhavé.. jestli je to živý kvásek, tak se může nakrmit i pšeničnou moukou, ale jestli se musí změnit poměry nebo zacházení, to netuším, u toho rozmraženého nevím, navíc si už ani nepamatuju, jak dlouho se pak oživoval, sice začal bro pracovat, ale asi jsem ho nechávala delší dobu žít (možná pár dní? týden?
).. droždí do chleba se běžně přidává, ale samozřejmě všichni víme, že tam v podstatě nemá co dělat ![]()
teda zjišťuju, jak málo si pamatuju, asi půjdu vyrobit kvas a trochu si to zopáknu ![]()
Kvásek nevím, ale zmrazené droždí, když necháš volně rozmrazit, normálně funguje ![]()
@sinapis.alba díky. Přidala jsem mouku a vodu… čekám co to udělá 😁 od včerejška se to ani nepohnulo.
@Kaffe píše:
@sinapis.alba díky. Přidala jsem mouku a vodu… čekám co to udělá 😁 od včerejška se to ani nepohnulo.
to jsem sama zvědavá, jak to dopadne ![]()
Takže hlásím, že už pochoduje 👍 😁 rozkvas se včera nepodařil, tak jsem ho přesunula do sklenice a nakrmila a dneska večer znovu a teď jsem se koukala a už jede jako blázen. Myslíš, že zítra můžu péct?
@Kaffe píše:
Takže hlásím, že už pochoduje 👍 😁 rozkvas se včera nepodařil, tak jsem ho přesunula do sklenice a nakrmila a dneska večer znovu a teď jsem se koukala a už jede jako blázen. Myslíš, že zítra můžu péct?
jo! žije!!!
zkusila bych malý chlebánek a když se povede, tak velký chleban