Zmrazený kvásek

15
22.3.20 19:42

Zmrazený kvásek

Ahoj, pečete někdo chleba ze zmrazeného kvásku?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

6226
22.3.20 19:52

Já ne, ale zaháčkuju se pro informace :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4597
22.3.20 19:53

Pekla jsem jen z rozmraženého klasického droždí a v pohodě.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.20 20:05

Tak to me zajima take, ale podle me tam ty bakterie musi umřít ne? Kdyby to takto fungovalo tak si dam kvasek do mrazáku jako záložní k tomu co mam v lednici.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.20 20:15

Kvásek jsem rozmrazovala a oživil se bez problémů.. tchánovic běžně zamrazují a dělají z něj pak kyselo

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.20 20:17
A jde z nej tedy pak udělat chleba? Protože kyselo se vaří a kvasny proces tam neni potřeba.
@sinapis.alba píše:
Kvásek jsem rozmrazovala a oživil se bez problémů.. tchánovic běžně zamrazují a dělají z něj pak kyselo
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.3.20 20:26
@sinapis.alba píše:
Kvásek jsem rozmrazovala a oživil se bez problémů.. tchánovic běžně zamrazují a dělají z něj pak kyselo

Mohla bys mi prosím poradit, co s ním mám dělat? Není to doma dělaný žitný kvásek, ale je kupovaný. Je ho 200g a na krabičce je recept na chleba, jenže je i s droždím…a to nechci. Taky mě mate, že se má použít celé množství. Co jsem tak různě četla na netu, tak se např. vezme 30 g kvásku a do dalšího dne se udělá rozkvas. Kromě toho, nemám žitnou mouku na ten rozkvas a prej se to nemá míchat. Jsem úplný začátečník, něco mám načteno, ale moc se v tom neorientuju…no a ten rozmražený musím spotřebovat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.20 21:50

Mám ho v mrazáku, ale nějak jsem mu nevěřila, tak jsem si udělala radeji vlastní. :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.20 06:57

@ŽabkaLucka už jsem to teda nezkoušela pár let, ale co si pamatuju, tak se prostě jen rozmrazil a klasicky nakrmil moukou a snad druhý den už zase hezky pěnil… jak říkám, je to pár let, už to můžu mít pomíchané v hlavě :roll: ale co si pamatuju, většinou jsem si ho schovávala v mrazáku, protože touha péct chleba na mě přicházela nárazově a mít to pořád rozkvašené v lednici se mi nechtělo

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.20 07:07

@Kaffe no, jak už jsem se přiznala výš, je to pár let, co jsem to zkoušela, takže vzpomínky mám mlhavé.. jestli je to živý kvásek, tak se může nakrmit i pšeničnou moukou, ale jestli se musí změnit poměry nebo zacházení, to netuším, u toho rozmraženého nevím, navíc si už ani nepamatuju, jak dlouho se pak oživoval, sice začal bro pracovat, ale asi jsem ho nechávala delší dobu žít (možná pár dní? týden? :nevim: ).. droždí do chleba se běžně přidává, ale samozřejmě všichni víme, že tam v podstatě nemá co dělat ;)
teda zjišťuju, jak málo si pamatuju, asi půjdu vyrobit kvas a trochu si to zopáknu :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12201
23.3.20 07:34

Kvásek nevím, ale zmrazené droždí, když necháš volně rozmrazit, normálně funguje ;)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.3.20 10:53

@sinapis.alba díky. Přidala jsem mouku a vodu… čekám co to udělá :grin: od včerejška se to ani nepohnulo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.20 11:32
@Kaffe píše:
@sinapis.alba díky. Přidala jsem mouku a vodu… čekám co to udělá :grin: od včerejška se to ani nepohnulo.

to jsem sama zvědavá, jak to dopadne :mrgreen:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.3.20 23:17

Takže hlásím, že už pochoduje :thumbsup: :grin: rozkvas se včera nepodařil, tak jsem ho přesunula do sklenice a nakrmila a dneska večer znovu a teď jsem se koukala a už jede jako blázen. Myslíš, že zítra můžu péct?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.20 07:52
@Kaffe píše:
Takže hlásím, že už pochoduje :thumbsup: :grin: rozkvas se včera nepodařil, tak jsem ho přesunula do sklenice a nakrmila a dneska večer znovu a teď jsem se koukala a už jede jako blázen. Myslíš, že zítra můžu péct?

jo! žije!!! :mrgreen: :pankac: zkusila bych malý chlebánek a když se povede, tak velký chleban

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama