Zmrazit cuketu?

381
6.1.24 10:27

Zmrazit cuketu?

Ahojte, mohu zmrazit príkrm z cukety pro 7 měsíční díte? Byla by to jenom rozmixovaná cuketa udělaná na páre. Chutná to dětem i potom po rozmrazení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9856
6.1.24 10:52

Pokud je to jen cuketa, tak je to po rozmražení hnusné (aspoň mně to přišlo a děti to taky nejedly). Přidaná v nějakém mixu se vcelku dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.1.24 10:52
@Molu píše:
Ahojte, mohu zmrazit príkrm z cukety pro 7 měsíční díte? Byla by to jenom rozmixovaná cuketa udělaná na páre. Chutná to dětem i potom po rozmrazení?

Cuketu mrazím běžně, ale v syrovém stavu. Nastrouhám, nechám vypotit a co nejvíc vymačkám vodu. Pak je to ok. Ale ve stavu když už je uvařená, bych to nemrazila. Zkus to spíš dát do skleničky a zavař jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.1.24 10:56

@arinecka Jak to zavařujete? Já vůbec zavařovat neumím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.1.24 11:03
@Molu píše:
@arinecka Jak to zavařujete? Já vůbec zavařovat neumím..

Ja zavaruju vsechno v mycce :mrgreen:
Samozrejme bez nadobi. Hodim na nejdelsi program a nejvyssi teplotu a vzdy ok.
Zapomnela jsem dodat, po skonceni programu sklenice vyndam, otocim dnem vzhuru a necham vystydnout.

Příspěvek upraven 06.01.24 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
6.1.24 11:06

Já běžně mrazím rozvařenou cuketovou polévku. Jako přídavek tam je víceméně jen brambora, mám to tedy trošku ochucené. Po rozmrazení to má trošku jinou strukturu(vyděluje se voda), dá se to trošku opravit dalším mixováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11889
6.1.24 11:08

Cuketu sem mrazila vždycky syrovou..rozkrajela na kostky a zarazila a pak použila do prikrmu..ale samotnou sem teda taky nikdy nedávala..vždycky v mixu s něčím…hotové uvařené sem nezavarovala ani nemrazila…mám děti žrouty takže jsem vzdycky udělala množství tak na 3 -4 jídla…jedna porce se hned snědla a co zbylo jsem po vychladnutí naplnila do skleniček od jihočeského jogurtu a dala do lednice…málokdy mi to nesnědli celé..ale jak říkám..mám žrouty…
S tou myčkou je to zajímavý tip, to mě nikdy nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.1.24 12:08

Mám naše domácí výpěstky zařazené. Cukety i dýně. Nakrájím to na kostky, než jdou do mrazáku. Používám je v zimě na krémové polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
6.1.24 21:02

Určitě, běžně jsem navařila zásobu zeleniny (jako mrkev, cuketa, dýně…), rozmixovala a zapmrazila po kostičkách. Chutná to prakticky stejně jako čerstvé pyré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí