Rýzová kaše z láhve
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rýzová kaše z láhve
Ahoj, prosím, jaké máte zkušenosti s kaši do láhve? Syn bude mít 6 měsícu a začal se v noci budit na krmení co 1,5-2 hodiny. Je na UM. Zatím máme zavedené zeleninové příkrmy, 2× v týdnu maso (navyšují postupně kazdý týden). Ovoce zatím neměl. Chtěla bych skusit na večer rýžovou kaši ale na začátek jenom lehce zahustit UM, tedy asi z láhve, aby se to dobře papalo. Nechci mu raději hnedka dát hustou kaši, aby ho nebolelo bříško nebo tak…Co myslíte? A používají se na to nějaké speciální savičky? Nebo klasicke co jsou na UM? Máme Avent Natural response. Kaši mám již koupenou od HiPP. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dávali jsme dceři, jen jsem udělala větší dírku do savičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používáme ryzovou od Hami, dobře se mi s ní pracuje, je dobra řidší i hustá. Na lžičku i do lahve. Dobrá je savička od Nuku na kaši. Do lahve je dobre dělat kaši, když ti dítě s ní už třeba kaši z 160ml vody. Třeba na 30ml bych láhev nedávala a učila dítě na lžičku. Ono čím dřív se dítě naučí jist lžičkou, tím lépe i pro tebe. Ale ty kaše by takhle malé dítě jedlo dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxprincesscz jak který…mě kaši dcera zblajzla vždy během chvíle, normálně lžičkou…
Nicméně kaše rozhodně neznamená že se spánek zlepší…jsou děti co se budí často a děti co ne…vůbec to nemusi být hlady…dcera se mi budila výjimečně, tak 1× za noc…když jsem ji um dala tak ho vypila ale hlad vyloženě neměla…
Syn se budí co 2-3h i teď v roce…hlady to fakt není…jídlo i když je nabídnuto si nedá..mléko nepije od 6m…odmítá…
Zkusit tu kaši samozřejmě můžeš…taky jsem ji u starší dávala na večer i když ne přímo před spaním…, ráno nechtěla. to si dala jen mleko…do teď spíše nesnida, max si dá kakao…u syna jsem dávala klidně znovu večer masozepeninu…kaše nikdy nejedl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx Kdysi i syn papal 2× za noc ale postupem času sa to zkracuje..co 2 hod by ještě šlo, ale co 1,5 hod. už fakt nedávám - třeba urobiť UM, mýt láhve (tolik jich zase nemám.) a to se ještě budí i mezi to..já myslím, že je to hlad, protože řve pokud nedostane mlíko…začínam být z toho nevyspání normálně vzteklá.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Molu Tak pokud mas pocit, ze je to hlady, tak ho krm vic pres den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tim, že do něj budeš v noci spát to jídlo, to akorát zhoršuješ. Právě v tom půl roce se ten stravovací cyklus přesouvá na denní dobu. Když do něj co hodinu a pul rveš mlíko přes noc, tak logicky nebude dost jíst přes den a bude vyžadovat jídlo v noci.
- Citovat
- Upravit
Nam teda kase pomohla ke spanku. Pribiral kilo mesicne a proste mu to uz nestacilo.
Radeji bych to zkusila jednou pres den, treba hned rano jestli ho nebude bolet brisko nebo tak.
Existuje i hotove mlicko s kasi hami a nestle myslim. Tam mas jistotu ze nejsou hrudky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn měl Avent, rychlý průtok, myslím č. 4. Kaši měl Nutrilon rýžovou, připravovala jsem jí večer podle návodu.
Vždycky jí vysál a potom usnul. ![]()
Snášel jí v pohodě, i když měl v té době ileostomii a odstranili mu terminální část tenkého střeva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Molu Kaše na noc je nesmysl (i když stále přetrvávají názory, jak je to skvělé a že to dítě zaplácne a pěkně pak spí). Je to vysoce sacharidové jídlo, takže vhodné přes den. Na noc je to těžko stravitelné a může klidně způsobovat bolení břicha. Jo a navíc rýžová - rýže obsahuje přirozeně dost arsenu, dětem se kvůli tomu doporučuje dávat rýži max. 1× týdně.
- Citovat
- Upravit
@pet p Ale ja mu nedám klasickú rýži, ale kaši určenou pro děti jeho věkové kategorie, kde si myslím, že je všechno kontrolované i obsah arsenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Molu píše:
@pet p Ale ja mu nedám klasickú rýži, ale kaši určenou pro děti jeho věkové kategorie, kde si myslím, že je všechno kontrolované i obsah arsenu
Ano, na arsen jsou limity, stejně jako na jiné látky. Nezajímám se o to do podrobností, za mě je rýžová kaše nevhodná i kvůli vysokém glykemickému indexu, není to ani lokální potravina, zkrátka tohle jsem dětem nedávala. Co se týká těch limitů, běžná rýže má limit 0,25 a rýže pro výrobu kojeneckých věcí 0,1 - to fakt není žádná hitparáda, když si vezmeš, kolik kg má kojenec. Kojenecké výživy měly navrhované limity ještě desetkrát menší, ale jestli se to schválilo nebo jak to aktuálně je, to nevím. Za mě rýže ve výživě takto malého dítěte je naprostá zbytečnost. Ale je to jen můj názor, který nikomu nevnucuji.
Akorát bych doporučovala nebýt tak důvěřivá ohledně toho, co je či není v potravinách. Určitě jsi slyšela o tzv. koktejlovém efektu reziduí pesticidů. Všechny pesticidy jsou pod limitem, takže ze zákona je potravina v pořádku, ale co to udělá jako směs dohromady, to nikdo neví (resp. už se na nějakých předpisech ohledně limitů „směsí“ reziduí pesticidů prý pracuje).
- Citovat
- Upravit
@pet p Jakou kaši by si teda doporučila, když ne teď, tak alespoň časem.. protože toho je tolik…a lepkovou na začátek jsem nechtěla dávat.. kukuřice se bojím, zda nebude pak bolavé bříško..jáhly sem někde četla, že nejsou vhodné pro začátek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Molu Tak v tomto asi moc neporadím, kupované kaše jsem dětem nedávala. Vařila jsem je ze základních surovin, jen ve vodě: jáhly, kaše z kukuřičné mouky, pohanku, ovesnou, občas jsem udělala krupicovou, rýži (tu rýži a pohanku později, nepamatuju se už přesně od kdy). Vycházela jsem z tohoto materiálu (je tam text ve wordu a tabulky v excelu), který mi přišel kvalitně a rozumně zpracovaný: http://www.kojeni.net/…prikrmu.html
V příkrmech ale rozhodně převažovaly zeleninové, masozeleninové a ovoce.
- Citovat
- Upravit