Lepek - kdy a v jaké formě zařadit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Lepek- kdy a v jaké formě zařadit?
Ahoj, zajímalo by mně, kdy a v jaké formě dát poprvé dítku lepek. Názory jsou totiž různé. Asi bych to ještě chtěla stihnout v tzv. " imunologickém oknu", které synovi právě končí příští týden, bude mít 6. měsíců. Jenomže se toho dost obávam abych něco nezkazila.. Jak stě dávali, co vám doporučili doktoři? A ještě v jaké formě? Je mi jasné, že na začátek jenom úplne malinko, jenomže čeho? Chléb nechci moc dávat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Za tohle mě tady asi ukamenují, že zbytečně cukr a kdoví co ještě, ale na doporučení doktorky po čtvrtém měsíci jsem dávala žužlat do ručičky piškot. Kojila jsem a občas dokrmovala UM. Stejně dcera piškot ožužlala a zahodila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše dcera dostala piškoty až někde okolo 1,5roku, jsou moc sladké a ovocné přesnídávky také až nakonec…začínali jsme v 6měsících, vždy po 2 až 3dnech to stejné a pak něco nového…mrkev, dýně, brambor…maso…lepek v podobě mouky do jídla, možná i krupička by šla do polévky…
- Citovat
- Upravit
Dala jsem trosku krupice do příkrmu, koncem sedmého měsíce.
- Citovat
- Upravit
Imunologicke okno je davno vyvracene. WHO doporucuje zacit s prikrmy az od 6. mesice veku, a to (vcelku nove) i u deti na UM.
Kazdopadne zahod obavy a zarad lepek jakkoli. Netreba prilis resit. Casto ho matky zavedou, aniz o tom vedi, kasi
pripadne ditko nekde ukradne rohlik. Muzes dat kasi, zahustit polevku, dat zuzlat pecivo… Vzdyt je to putna.
- Citovat
- Upravit
Dcera byla do 6. měsíců plně na MM a lepek jsme nasadili v 7. měsíci v pořadí oves-žito-ječmen-pšenice. Prodávají se kaše nebo jdou udělat banánové lívance.
- Citovat
- Upravit
@Kocicka1987 píše:
Naše dcera dostala piškoty až někde okolo 1,5roku, jsou moc sladké a ovocné přesnídávky také až nakonec…začínali jsme v 6měsících, vždy po 2 až 3dnech to stejné a pak něco nového…mrkev, dýně, brambor…maso…lepek v podobě mouky do jídla, možná i krupička by šla do polévky…
Kolik cukru může být ve dvou mini dětských piškotkách?
Zas tak bych to nehrotila 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oblu píše:
Imunologicke okno je davno vyvracene. WHO doporucuje zacit s prikrmy az od 6. mesice veku, a to (vcelku nove) i u deti na UM.Kazdopadne zahod obavy a zarad lepek jakkoli. Netreba prilis resit. Casto ho matky zavedou, aniz o tom vedi, kasipripadne ditko nekde ukradne rohlik. Muzes dat kasi, zahustit polevku, dat zuzlat pecivo… Vzdyt je to putna.
No ja ted nekde cetla ckanek a naopak, imunilogicke okno uz je zase zpět
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pridej ti do neceho, co už jí, zbytečně to nezkoumej, akorat si uděláš na mozku uzel. Jestli to bude jeden piškot rozdrobeny v prikrmu za tyden, trocha jíšky do špenátu, krupička nebo nudličky v polevce, nějaká kasička, trocha těstovin nebo jak uz tu psala Oblu, ukradenej rohlík
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katherine811 tak ono už to máte najednou vejce, mouku, cukr…není potřeba hned miminku ukázat sladké věci
každý žijeme jinak, dcera už teď jí sladké, ale má k tomu hodně pohybu, vedeme ji ke sportu a když vidím některé obézní děti, tak je mi jich hodně líto…a druhá začne stejně po MM pěkně zeleninou asi od 6.az 7.měsíce, narodila se dříve…
- Citovat
- Upravit
@Molu Můžeš do zeleninového příkrmu zavařit trošku mouky.
A kdy, na to jsou názory opravdu různé.
Já např. jsem v cca 7 měsících vyzkoušela bílý jogurt a tím začala ABKM. Dost jsem si o tom tehdy četla a došla jsem např. k tomu, že kdybych s tím počkala až po roce, tak by to možná mohlo být OK. Ale jestli to platí i o lepku, to nevím.
- Citovat
- Upravit
@Kocicka1987 píše:
@Katherine811 tak ono už to máte najednou vejce, mouku, cukr…není potřeba hned miminku ukázat sladké věcikaždý žijeme jinak, dcera už teď jí sladké, ale má k tomu hodně pohybu, vedeme ji ke sportu a když vidím některé obézní děti, tak je mi jich hodně líto…a druhá začne stejně po MM pěkně zeleninou asi od 6.az 7.měsíce, narodila se dříve…
Jasný ale tady slečna potřebovala vědět jak zavést lepek. Já se u syna taky snažila nejmíň do roka fakt o zdravou výživu ani jsem nesolila. A jak teď miluje ovoce i zeleninu. Ale je blbost až takhle řešit jeden piškot…vejce či mouku zavede tak či tak.
A začínaly jsme normálně taky všechnu zeleninu. Tak já to má být ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Imunologicke okno neres. Ucel byl, aby se zavadelo jeste behem kojeni.
Muzes dat cokoliv, ovesnou ci spaldovou kasi, kousek chleba do ruky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit