Přesnídávka bez cukru pro miminka

381
6.1.24 10:15

Přesnídávka bez cukru pro miminka

Ahojte, dostali sme od rodiny domácí jabka, je toho celkem dost, bydlíme v paneláku, tak se bojím jak dlouho vydrží, proto bych z nich chtěla udělat pře 7 měsíční mimčo přesnídávky, ale bez cukru. Vydrží to i tak nějakou dobu, alespoň 2-3 měsíce? Mohu to skladovat i mimo lednici? Jak takovou přesnídávka udělat? Děkuji vopred za rady a typy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6888
6.1.24 10:43

Normálně je uvar ve vodě rozmixuj a zavař do skleniček.
Někdo přidává pudink. Na netu je plno receptů. Pokud se bojíš, že to chytí plíseň tak to dej do mrazáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.1.24 10:58

@Náměsíčná Jak se to zavařuje? Stačí horké obrátit vzhůru nohama, nebo ještě sklenice na sporáku ve vodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
6.1.24 11:00

Zamrazit.
Jabka s něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
6.1.24 11:03
@Molu píše:
Ahojte, dostali sme od rodiny domácí jabka, je toho celkem dost, bydlíme v paneláku, tak se bojím jak dlouho vydrží, proto bych z nich chtěla udělat pře 7 měsíční mimčo přesnídávky, ale bez cukru. Vydrží to i tak nějakou dobu, alespoň 2-3 měsíce? Mohu to skladovat i mimo lednici? Jak takovou přesnídávka udělat? Děkuji vopred za rady a typy.

Já jsem si z toho zavařila náplň do štrůdlu, jiných koláčů a žemlovky.
Z mých zkušeností zůstanou sladká jen dlouho uskladněná jablka, moučná. Takže záleží i na druhu. A ta mají vlákna i po rozmixování. Tak malé mimčo to plive nebo se tím dáví. A některé druhy jsou kyselé.

Když tam přidáš výše zmíněný puding, už je tam škrob a další látky, které miminu nepatří. A nám to nikdy ani nechutnalo.
Vyzkoušela jsem to víckrát. A dostala jsem i takto zavařené přesnídávky od tetiček, které to myslely dobře. Pro miminko to nebylo, buď kyselé, s pudinkem nebo vlákny.

Kolem roku už dítě dokáže sníst postrouhané syrové jablko smíchané třeba s banánem, který to přirozeně osladí.
Už bych se nepokoušela a jablka bych využila jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
6.1.24 12:18

Dělám pretsnidavky z domácích jablek tak, že vykrájím středy a „divné“ části, nakrájím na menší kousky, dám do velkého hrnce, dolů jen maličko vody, aby se to nepřichytávalo, než pustí vodu jablka. Vařím doměkka, rozmixuju (volitelné), naliju do čistých sklenic (+vypláchlé horkou vodou), vždy nová víčka, vzhůru nohama nechat vychladnout. Lze třetinu ovoce nahradit něčím jiným (zkoušeli jsme meruňky, maliny). Po 2 letech nepřežily některé s malinami, jinak vše v pohodě. Je možné oloupat slupku, já nechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí