Zmrzlina

381
18.7.08 13:40

Zmrzlina

Ahoj,
moc by mě zajímal váš názor, eventuálně zkušenosti s „letním“ tématem. Když jdeme s manželem do cukrárny na zmrzlinu, dceři (15 měs.) většinou koupíme prázdný kornoutek, aby jí to nebylo líto (ne že by už neochutnala od nás, ale měla jsem pocit, že je na jezení studeného ještě malá, nehledě na to, jak by asi po snědení vypadalo její oblečení). Nedávno mě ovšem prodavačka v cukrárně překvapila sdělením, že už zažila i maminku asi 10-ti měsíčního prcka, která mu normálně kopečkovou zmrzlinu koupila. To mi připadá vážně jako extrém. Tak by mě zajímaly vaše zkušenosti - odkdy jste dítěti dopřáli vlastní zmrzku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5255
18.7.08 13:44

Tak já asi k tomu extrému patřím :oops: :lol: V roce už měl ledňáčka,sice ho nesnědl samo celého,ale nijak mu neuškodil.Teď když jdeme na zmrku,tak koupím taky prázdný kornoutek,ale do něho mu z mé zmzky trošku „přendám“. S celou si neporadí,na něho to moc rychle taje,takže je stejně skoro všechno na tričku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.7.08 13:48

Naše malá ochutnala zmrzlinu až letos, loni ji ani nechtěla. Taky jsme byli na holých kornoutcích. Nicméně kdyby loni chtěla, asi bych jí občas malou zmrzku dala :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
18.7.08 13:52

Dcera měla nedávno 2 roky a zmzlinu ochutnala až letoštní sezónu. Nekupuju jí teda celou, vždycky jí ten její kornoutek omatlám v té mojí, takže toho moc nesní a není ani moc upatlaná. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
18.7.08 13:56

Dceři je 18m a lestos už ochutnala - teda od nás …celou bych ji nedala - chodíme hlavně na točenou, kopečková je na ni moc zmrzlá a stejně by ji nezdolala. Takže taky do prázdného kornoutku máznu trochu zmrzky od nás - a i tak se to většinou bez fleku neobejde… :roll:
Nedávám ji vlastní kvůli tomu, že je o studené, ale spíš to není nic zdravého - je to samé barvivo, aroma :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
18.7.08 13:57

Starší holky už mají zmrzku normálně, ale Pepi až letos (loni jen ochutnávala) - a to ještě kolikrát nedojí. Zato Ada už hlásí (zatím zbytečně), že chce dva kopečky nebo velkou :D
A jelikož je Elinka třetí odfláknuté miminko, dal jí už tatínek ochutnat taky - byla nadšená, ale maminka Herodeska zatím odolává. Elinka už i ochutnala čokoládku, minulý týden. Taky jsem se tvářila na tatínka ošklivě, ale to hlasité mlaskání a vykulený oči stály za to :) Ovšem pravidelně ji rozhodně dostávat nebude :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
18.7.08 13:57

Anežka už taky měla letos párkrát nanuka a nijak se z toho nehroutím :wink: Loni teda nee, to ještě neměla ani rok (přesně případ toho 10m chlapečka, je fakt, že by mě to ani nenapadlo), ale letos v září jí budou dva, tak co by si občas nedala… když to není každý den ;) Na zmrzlinu jsem opatrnější, ani já ji moc nejím, takže když už, tak dostane jen kornoutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
18.7.08 14:38

Na zmrzlinu jsme byli opatrní - tu ochutnal poprvé skoro ve 3 letech, do té doby byl taky na prázdných kornoutcích a vůbec mu to nevadilo. Nanuka jsme dali poprvé skoro ve 2 letech - Pribináčka, ten je bez barviv a s minimem stabilizátorů.
Brácha dělal ve zmrzlinárně a říkal, že z nanuků na klacku nemusíme mít obavy, jen vybírat takové, kde je minimum barviv a stabilizátorů - chce to číst obaly.
A můj soukromý názor - čím později s tím začne, tím líp, protože pak je bude chtít pořád :-)
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
18.7.08 14:39

Adámek měl nanuk poprvé loni. I letos dávám přednost nanukům. U těch zmrzlin přece jen člověk nikdy neví :? I když zmrzlinu už taky měl asi třikrát. A nejde „jen“ o to studené. Pár dětí se zmrlinou, kterým určitě nebyl rok jsem viděla i u nás :roll: no nechápu, ale každého věc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
18.7.08 18:40

Ahojky, naší Elišce je čerstvě rok a zkoušeli jsme jí dát ochutnat, ale nechtěla. Takže na zmrzlinky nebo nanuky dojde taky až příští rok :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11332
18.7.08 19:33

Vlastní zmrzlinu dostal Honzík až letos. Vloni výjimečně dostal líznout. To léto, co mu byl rok, ani to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.7.08 00:23

tak zrovna dnes dostala naše malá líznout nanuka, má 7,5 měsíce. Koukala na nás jak kdyby tejden nejedla, vykulený oči, no nedejte ji ochcutnat :lol: Nabídla jsem ji nanuk, ona ho předpisově olízla a mlaskala nahlas, prostě nádhera :D Ale dostala jen 2× :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
19.7.08 10:50

Tak my drobčekovi kupujeme kornútok a naň mu dáme trošinku zmrzlinky…aby neoblizoval samotný kornútok. Ale fakt len trošinku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.7.08 12:11

Ahoj,
já jsem asi teda opravdu exot 8O. Malá měla zmrzlinku loni prvně to jí bylo cca 1 rok a 4 měsíce. Byli jsme na dovce a nejak jsem nad tim ani nepřemýšlela dostala algidu… Pak na to zapomela ani ji to nenapadlo a letos od prvního horka cca v květnu( malé 2 roky) jedeme kornouty algida, míša, tvaroháček, prima jogurtová - já teda popravdě ani nevím proč ne????

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.7.08 12:11

Ahoj,
já jsem asi teda opravdu exot 8O. Malá měla zmrzlinku loni prvně to jí bylo cca 1 rok a 4 měsíce. Byli jsme na dovce a nejak jsem nad tim ani nepřemýšlela dostala algidu… Pak na to zapomela ani ji to nenapadlo a letos od prvního horka cca v květnu( malé 2 roky) jedeme kornouty algida, míša, tvaroháček, prima jogurtová - já teda popravdě ani nevím proč ne????

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML