Dudlík Nuk, zkušenosti a postřehy

148
10.7.08 10:00

Dudlík Nuk

Naší malé právě rostou horní zoubky, tak si do pusinky strká vše co najde. No a tak se stává, že se zakousává do držáčku dudlíku a už několikrát měla úplně celý dudlík v pusince. Stalo se to taky někomu? Docela mě to vyděsilo, no spolknout ho snad nemůže… Dudlík má jen na spaní, přes den kouše jiné věci. Je to třeba typem dudlíku? A nebo má velkou pusinku? Budu ráda za vaše zkušenosti, postřehy, nápady a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
473
10.7.08 11:15

Nechtěla by nějaký takový ten kousací kroužek? Něco většího, co čeho by se pěkně hlodalo. Dudlík bych vybrala větší, aby ho nemohla nacpat do pusy, děti jsou „šikovné“, aby z toho jednoho dne nebylo nějaké dusicí nebo dávicí divadýlko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
10.7.08 12:19

Klasická kousátka prostě nechce, dudlík má hodně veliký, vůbec jsem nevěřila, že je možné ho celý narvat do té její malé pusinky. Taky jsem měla obavy, aby se tím nedávila, je to přes den před spaním, než usne, takže ji chodím pořád kontrolovat. Asi se opravdu podívám ještě po nějakém větším dudlíku. Jinak kouše vše možné, toto je ted novinka před spaním, ale bez dudlíku zase neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.7.08 12:33

Ahoj Nelliku,
tak na dudlíky pozor. Synovec jeden taky takhle strkal celý do pusinky - nevím, jestli to byl zrovna Nuk nebo jiná značka, ale byl poměrně hodně velký. Také si zvyknul usínat s dudlíkem a jednou byl v postýlce, sestřenice v koupelně a když se vrátila do ložnice, tak prcek byl celý fialový, dávil se dudlíkem a měl už hodně na kahánku. Dudlík sice nespolknul, ale strčil ho hluboko do pusinky a ucpal si dýchací cesty. Od té doby už dudlíka neviděl a i když bylo prvních pár nocí dost krušných, zvyknul si. Už je to sice pár let, ale pokaždé, když si na to vzpomenu, tak mám husí kůži všude. Po této zkušenosti jsem se rozhodla, že moje děti dudlíka mít nebudou nikdy a naštěstí se zadařilo.

Jestli ti můžu radit,tak bych dudlíka úplně odbourala a pokud to nepůjde, tak kup nějaký, který má v tom plastu okolo dudla takové ty díry - jistota je jistota. A hlavně ať je hooodně veliký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
10.7.08 12:33

Ahoj,

taky mi to dcera udelala s Nukem a od te doby jedeme v MAM, protoze ty maji dobre tvarovane kraje a cele to do pusiny nenarve.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
10.7.08 12:49

No nazdar, to zní vážně děsivě! Bez dudlílku jsem to zkoušela, ale zatím to moc nefunguje. No jsem teď jak na trní a chodím dítě každou chvíli kontrolovat. Na ty dudlíky MAM jsem se dívala, některé jsou takové obrovské, tak možná zkusím ty, no ale nejspíš se asi opravdu vrhneme na odvykání si na dudlík.
Děkuji vám moc za vaše rady!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.5.13 18:58

Prosím vás o názory o dudlíku Nuk… ta savička se mi nějak nezdá :think:, myslíte, že je tak dobrý, jak ho propagují?
Já mám pro malého Mam, Avent, Lovi… tyto savičky jsou mi bližší a navíc Nuk náš malý ani nevezme do pusy - nadavuje ho. ale dostala jsem už tři Nuky, tak ho asi začnu používat - nenechám je přece ležet jen tak v šuplíku a nemám ho ani komu věnovat…
je to sice maličkost, že to řeším :roll: :D, ale budu ráda za vaše zkušenosti a názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
3.5.13 19:01

Náš malej miluje jedině NUK a jinej nechce :D A nemáš třeba větší velikost, že ho to nadavuje?? Pokud ho nechce, nechala bych mu ty, na který je zvyklej a nenutila bych mu jinej, jen proto, aby neležel v šuplíku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
3.5.13 19:05

Náš malej taky miluje Nuky a jiný dudu nechce. :* Nemůžu sehnat v obchodě ani v lékárně vel.3, vůbec je nedodávají. :cert:

Jinak mu taky zkraje vadily, že na něj byly velké, přitom on byl velké mimino. Takže např. v 6m používal ty 0-3m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.5.13 19:15

Mám ten nejmenší… oproti těm, které jsem uvedla je tvrdší,,, ale třeba si časem zvykne…budu to občas zkoušet a uvidím, buď si zvykne nebo ne. jsou krásné, je mi líto je nechat ladem a kupovat další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
3.5.13 19:18

Malýmu je 6 měsíců a taky má velikost 0-3, mám doma i o velikost větší, ale ten nechce, nevím, jestli kvůli velikosti, nebo proto, že není za „ožužlanej“ :D

Ale starší, když měl dudlíky, tak taky jedině NUKácký a teda ty byly tak ošklivý, rozkousaný, ale nový nechtěl, musela jsem jednoho krásnýho dne říct, že se dudu ztratil a byl klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ily
458
3.5.13 20:04

Nas malej vubec nenukoval, a to jsme dostali tri nuk dudliky.. Jedine avent, jak dudlik tak savicky a uz mam koupenej i hrnicek avent! Nuk byli ploche a zaobleny tvar tlacil to tvaricky.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
3.4.14 22:31

Nemate nekdo svitici nuk? V noci stale nekde lovim dudlik (a to mame tri), uz me to rozcilovalo stale svitit telefonem a hledat, kde po postylce nejaky najdu, tak jsem koupila svitici ve tme. Vubec ale nesviti :cert: pod lampickou jsem ho nechala dnes snad cely vecer a behem peti minut uz nesviti vubec :pocitac: nekdo stejnou zkusenost? Je to blbina, ale stve me to, pac dudliky bez ocka bytostne nenavidim. Premyslim, ze jim to snad pujdu omlatit o hlavu zpatky do kramu… (navic je ten dudlik totiz hrozne hnusny, takze koupen fakt jen pro tu svitivost :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
3.4.14 22:41

Já mám bokem jeden položený na poličce nad postýlkou. Časem jich bylo 6, no zbyli mi 3

Příspěvek upraven 03.04.14 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
3.4.14 22:44
@Olion píše:
Já mám bokem jeden položený na poličce nad postýlkou. Časem jich bylo 6, no zbylo mi píše: Více

to ja taky, ale postupem noci je obvykle sezere postylka, mame neskutecne budici se dite, ktere dudlik vyzaduje a ve spani pak vyplivuje :zed:…ja jen jestli je to fakt tak blby dudlik ndbo jsem chytla jen vadny kus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí