Znakování s nemluvňaty

1938
27.1.08 14:32

Znakování s nemluvňaty

Ahojky, v nové Betynce jsem si přetela článek o znakování s dětmi. Přijde mi to fantastické, tak se chci zeptat, zda s tím máte někdo již praktickou zkušenost a v kolika měsících jste s tím začali. Pro ty co neví o čem tu píšu, je to jednoduchá technika, jak se s dětmi domluvit pomocí znaků beze slov, když ještě děti nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
27.1.08 18:01

Ja fakt holky nevim, kam porad na takovy hovadiny chodite (vlastne ty jsi uvedla zdroj - Betynku)… Dej tomu diteti klid, snad jako jeho mama poznas co chce ne? Curat, kakat, jist, hrat si, mazlit se, spat. Vic toho asi mrnatko nepotrebuje, takze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
27.1.08 18:08

Taky jsme četla zmínění článek a jako hovadina mi to určitě nepříjde docela mě to pobavilo a navíc mi to přijde docela dobré protože nevím jak ostatní ale já někdy vím proč prcek brečí ale někdy to opravdu netuším co po mě chce takže bych to neodsuzovala když o tom nic nevím. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
27.1.08 18:11

Ahoj, tak jsem ten clanek taky cetla a prijde mi to minimalne dost zajimavy. Neznam nikoho se zkusenostmi, ale sama bych to rada nase mimco naucila.
Navic si myslim, ze kdyz pak mrne hlidat nekdo z rodiny, ze bude taky rad, ze mu porozumi a nebudou se oba zbytecne trapit nedorozumenim.
Aspon ja sama jsem nikdy netusila, co asi moji synovci chteji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
27.1.08 19:23

Clanek jsem necetla (asi zitra koupim Betynku :oops: :lol: ) ale neni to totez jako kdyz prcek ukaze jak je velikej a papa? To mi prijde taky jako znakovani, ted proste jen vymyslet, ze „sahnuti na leve ucho“ znamena „mam zizen“ ne? 8O :D
No zitra jdu do Betynky a pak budu moudrejsi. Je to ta lednova jo? No to najdu. :wink: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
27.1.08 19:24

Je to uz unorova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
27.1.08 20:09

Cetla jsem a taky mi to prijde opodstatnene.

Lucci - pokud jsem to spravne pochopila, tak by to melo byt neco na zpusob jak jsi veliky a papa. To prave deti zvladaji relativne brzo.

Ajlili - asi jsem blba mama, ale obcas nerozumim dceri, ktera ve 21 mesicich moc nemluvi.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
27.1.08 20:41

Tedy jestli si to já dobře pamatuji, bylo to i v pokračování filmu Můj fotr je lotr? nebo tak nějak, mluvili tam takhle s batoletem. A myslím, že to není tak dávno a přízpěvek o tom, že dělají takovéto kurzy byl na Nově ve zprávách. A jen tak mezi námi Ajlili někdy mi přijde, že mám doma číňana a ne čecha. Tož tak. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
27.1.08 20:55

Majko naprosto s tebou souhlasím :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.1.08 21:01

Tak jsem se zamyslela nad vaší motivací, ale ježto se se mnou můj syn i tak domluví pomocí prvních písmen slova (v lepším případě slabiky), je mi jasné, že naučit ho znakovat, nebude mi mluvit vůbec. Takže nic :twisted: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
27.1.08 22:16

Jezis, ja prece nerekla, ze jste blby mamy. Jen mi to proste prijde uhozeny, ucit deti znakovat, aby jste se domluvili… Nerikejte ze tak nejak nevite, co vase ditko prave chce i kdyz to treba dava najevo neverbalne, ale bez tohohle znakovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
27.1.08 22:46

TAK NEJAK cca ve 20% nevím… určitě ne napoprvé :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
27.1.08 23:16

Holky, ja jsem Betynku necetla a ani nebudu, protoze nejsem v Cechach, ale pred nejakym rokem, dvema jsem cetla ve zdejsim casopise pro mamy a tehotne upoutavku na knizku napsanou clovekem, ktery to znakovani pro batolata vyvinul. Psalo se tam, ze je to uzasne, protoze deti se uci strasne rychle a lehce, komunikace je podstatne jednodussi a vsestrannejsi a ty deti, ktere nejdriv znakuji, se dokazi potom i rychleji a lepe zacit vyjadrovat verbalne. Ja ted lituji, ze jsem se toho nechytla, protoze mam 19 mesicu stareho klucinu, ktery mi mluvi ufonstinou, ja mu povetsinou fakt nerozumim a pouziva rovnez jen prvni slabiky slov. Pro ma gnet na lednici, ma minku, ma st na mazani exemu, ma rmeladu na chleba atd, atd, pouziva jen mama. Takze nevim jestli adresuje me, nebo by chtel namazat svedici exem, nebo by si dal svacu. :roll:
Kazdopadne si myslim, ze to znakovani nemusi by na skodu to zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.1.08 10:48

Jestli svemu diteti rozumim nebo nerozumim..no zatim ma 2 mesice, tak to neni az tak spatny, ze ma hlad poznam :lol: Ale pozdeji si myslim, ze tohle nemusi byt na skodu, je to samozrejme kazdeho vec. Navic si myslim, ze to prcka muze i bavit, pokud ne nebudu ho do toho urcite nutit. Pro ty co Betynku nemaji, existuje knizka a CD Znaková řeč pro batolata, pokud ji nekde uvidim, urcite si ji koupim. Skoda, ze tady zatim neni nikdo, kdo to vyzkousel v praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
28.1.08 19:53

Markét, řehtala jsem se po přečtení tvé odpovědi asi 5 min. Pohoda, u nás je to v bleděmodrém, až na to, že malý má v oblibě spíše táta . Líp se mu vyslovuje. Máma používá, jedině když brečí :-)
Pak má úžasné dvě slabiky a ke . Zatím jsme nepřišli na to, jaký je v nich rozdíl.

pet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect