Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky,
ráda bych se vás zeptala, zda vaše mimi má být po kom „dlouhé“ tedy vysoké. Náš Kubík je 3,5 měsíce starý a už měří 65 cm. Mám z toho celkem hlavu, protože už se mi nevejde do téměř žádného oblečení. Kolik v tomto věku měřilo vaše mimi?
Předem díky za reakce ![]()
ahoj,
nevím jak jsi vysoká ty a tvůj manžel, naše děti teda po kom "dlouhé být mají
a taky jsou. Mrkla jsem jim do záznamů a Honzík měl ve 3 měsích 67cm, Markétka měla totéž už v 2,5 měsících
tady rarita tvůj chlapeček určitě není, prostě některé děti rychle rostou. My jsme spoustu pidi oblečení vůbec neunosili, malá mi teď v 15 měsících nosí velikost 92 až 98 ![]()
Ahoj Alunko,
taky myslím, že prostě budete „větší“
Naše malá byla úplný prdítko v porodnici, byla tam nejmenší, velikost 52 na ní plavala.
A potom byla veliká jako tvůj Kubík. A taky teda těžká ![]()
Je dlouhá pořád, o hlavu převyšuje i o rok starší děti.
Tak se připrav na rychlé kupování oblečení, neboť Tě to jistojistě čeká - my jsme v prvním roce mírně nestíhali ![]()
náš Radko má 3 mesiace a 65 cm… zo všetkého strašne rýchlo vyrastá ale asi je to OK, dnešné deti dospievajú rýchlejšie
Taky myslím, že to tak hrozný není. Bára se narodila s 51cm a ve 3měs měla 63cm a kamarádky chlapeček nás v poměru na věk přerostl. Záleží i na genech, jestli má být po kom dlouhej, a na startovní váze. A kolem 3měsíce bývá takvý délkový skok normální
Ondrášek na 3-měsíční kontrole: 67cm a 7,2 kg
a ve 4měsících: 69cm a 8,1 kg
No, neřešila bych to…, my máme taky obříka. Narodil se s 51cm a 3,65 kg- takové akorát mimi.A už v 6-ti týdnech vážil 6kg a měl 58cm
Doktorka se nás jen zeptala, jak je vysoký a statný tatínek.
Tatínek měří 187 cm a váží 87 kg a já mám 164 cm a 65 kg.
Tak si myslím, že taky nejsme nijak extrémní a dítko máme „zatím“ obříka. Všichni říkají, že tím dřív se prý růst zastaví, tak uvidíme.
Ahojky,tak to máš malé mimi
.
Náš matyas se narodil z 3400 a 49cm a na kontrole ve 4 měsících měl 72cm a 7 kilo
Já jsem malá asi tak 162cm a vážim 49 a tatínek má asi 175cm ![]()
ale na velikosti tet nezáleží.muj brácha byl vždycky z nás třech největší a v roce se seknul a byl a je ze všech nejmenší
No tak já jsem prcek, měřím jen 165 cm ale táta je vysoký 192cm. Jen je mi to hrozně líto, že mi tak rychle ze všeho vyrostl. Měli jsme takovýho oblečení co neměl ani jednou na sobě a je to v nenávratnu. Prostě je jak čahoun.
My naposledy 19.12.07 měřili 62 cm. tzn. od narození vyrostl o 10 cm.
To je asi průměr. Ale máme problém, že se za chvíli nevejde do kočáru, je docela krátký. ![]()
Alun stim prostě nic nenaděláš.prvních 5 měsícu rostou rychle a pak už to tak rychle nepujde. ![]()
Taky jsme nakoupily strašně značkových věcí a některé ani neměl malej na sobě nebo jen jednou ![]()
Do hluboké korby se nám nevejde už měsíc.Vozíme ve sportáku,máme qiny buz a jde uplně položit,takže je to bez problému ![]()
No jak to tak vypadá, tak mi budeme co nejdříve sedět, takže tašku do kočáru taky už nebudeme muset dávat, a bude hezky hačat v kšírách.
Alunko, my měli ve 3M 63 cm a ve 4M 67 cm, takže jsme tak stejně velký. Myslím teda naše děti, protože já měřím 180 cm a manžel 188 cm. Takže naše zlatíčko má být po kom velké, ale shrnula bych to slovy, někdo má prostě velké dítě a někdo né. Jako někdo má kluka a někdo né.
No a teď má ten náš brouček asi 82 cm.
Jinak brácha má dvoumesíční holčičku, která váží 7,5 kg a měří 68 cm. ![]()
Alunko,
vůbec se nemusíš bát, jednou se to určitě zastaví;-) Může být vysoký třeba po prapradědečkovi z třetího kolene ![]()
Taky mám doma dlouhánku, ale ona to má po tatínkově straně. 56 jsme neměli, 62 krátce, 68 taky krátce, pak delší dobu 74 a jinak už snad od půl roku jedeme v 80
Takže neboj, nejsi v tom sama.
My máme taky dlouhána, ve třech měsících měl 67 cm.
Teď v roce 82 cm