Noční počůrávání

15
18.1.08 08:05

Noční počůrávání

Lucinka bude mít začátkem března 3 roky a tak jsme se s mužem rozhodli, že od nového roku bude spinkat bez plínky. Přes den je s občasnými nehodami (cca 1× týdně) od 2 let a 4 měsíců a myslím, že zpoždění jsme způsobili sami, protože jsme nutili chodit malou na nočník a ona chtěla jen do záchodu.
Ze začátku to bylo v noci cca 2× sucho, 1× mokro, ale teď už je šestou noc po sobě počůraná a mám strach, aby nebyla z toho zbytečně nemocná. Bohužel se neprobudí a spinká v mokru až do rána.
Tak nevím, jestli to zkoušet dál nebo dát ještě na nějakou chvilku na noc plínky.
Díky za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2436
18.1.08 08:17

Ahoj Lucko,
plínu na noc jsem přestala dávat asi 1-2 měsíce po 3. narozeninách. Začal v té době chodit do školky tak aby těch změn neměl moc najednou. V noci se počůrával pořád. Takže jsem ho 2× dávala vyčůrat, moc se mu to nelíbilo. Zkrouhli jsme to na jedno vyčůrání po 2 hodinách spánku. Teď už ho kolikrát ani vyčůrat nedávám, jen když se sám vzbudí a přijde za mnou do postele (což je zatím poměrně často :roll: ). S dcerou jsem začala asi jako vy - před 3. narozkami, měli jsme novorozeně takže noční vstávání jsem měla tak jako tak. Až téměř do 4 let jsem ji musela v 10 večer po:,–(it na nočník jinak se počůrala. A kamarádky kluk byl snad od 2 let v noci suchý zato přes den se počůrával skoro do 3! Co kus to originál :lol:
Určitě spousta maminek namítne, že vysazovat spící dítě na nočník je blbost, ale nechat dítě noc co noc se počůrat nebo do 4 let dávat plínu mi přijde jako ještě větší blbost. Mě se tenhle postup osvědčil.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
18.1.08 08:22

Jé, téma pro mě.
Adámkovi budou v březnu taky tři roky a já se taky rozhodla od novýho roku mu vzít na noc plínku. Přes den se nepočůrá/nepokaká, a v noci tak jednou za tři dny. Už třeba vím, že po páté hodině nedávat pít vyloženě močopudné pití (Jupík, apod.), jen vodu, a tak po půl sedmé s tím pomalu přestat. Malýho žízní netrápím, řekne si. Když si řekne po tý sedmý, tak už jen tak cucnout. Před půl osmou se jde vykoupat, tak se vyčůrá a pak stačí, když ho jdu vzbudit na nočník tak kolem 23:00. A pak vydrží do rána.
Když za ním jdu a už je počůraný, tak ho probudím, převlíkneme pyžámko a na prostěradlo mu dám starší froté osušku a postýlku převlíkám až ráno. Vždycky se šikovně počůrá, že peřina a polštář jsou suchý. Pod prostěradlem máme nepropustné podložky, takže matrace je ok.
Kámoška říkala, že starší holku budila, a ona se pak postupně začla budit sama, nebo vydržela až do rána. A jedna jedna má chlapečka ( v list. mu byli 3 roky) a už od léta je i na noc bez plíny a spí celou noc bez nehod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
18.1.08 08:26

Jo a Katko, já když ho na nočník vzbudím, tak je vzhůru, na nočníku si promne oči, zívne, mezitím vyčůrá a jde zase spát a spí hned dál. Kdybych mu měla dál nechat plínu na noc, tak se suchý nikdy nedočkám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
18.1.08 08:37

Jani, moje děti nikdy moc vzhůru nebyly, hlavně u Vítka trnu, aby si neusmyslel, že je už vyspinkaný a půjde si hrát :roll:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
18.1.08 08:42

:lol: To se mi zatím nestalo. A doufám, že nestane. Zatím si hned lehne a spí dál.
Ale myslím, že kdybych fakt čekala na suchou plínu a pak až měla začít, tak bez plíny v noci nebudeme nikdy :roll: No uvidíme jak to půjde dál. Ale nácvik bez plíny přes den taky nějakou dobu trval, tak si myslím, že se to „naučí“. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
18.1.08 09:49

Já dávám taky většinou vyčůrat, než si jdu lehnout já, někdy mezi jedenáctou a dvanáctou. Někdy ho nedám, když vím, že večer už moc nepil a to pak vydrží až do rána.
Já se teda snažím, aby byl vzhůru, když dávám čůrat, aby věděl o tom, že čůrá do nočníku. Protože je prý potom problém, aby se dítě přestalo počůrávat, když je zvyklé na vyčůrání ve spánku…nevím, ale raději budím :wink: . Matěj potom taky zase hned vytuhne (ale někdy si u toho čůrání vtipně pokecáme, on má rozespalej úžásný hlášky, ale pak hned lehne a spí).
Jinak když ho nedám vyčůrat, tak začíná fungovat, že se probudí sám, když se mu chce…bohužel na poslední chvíli, takže si trochu učůrne do postele, ale je to myslím na dobré cestě.
Tři roky mu byly na začátku prosince a bez plíny spí asi od září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
18.1.08 09:50

Starší dceru jsem taky musela „násilně“ naučit v noci bez plíny. Znamenalo to tak dva tři týdny nočního buzení, takže jsem se moc nevyspala a stejně se někdy počůrala. Ale ona byla v tomto docela problémová i přes den, takže v rámci možností jsme to zvládli docela dobře. Navíc byla bez plíny až od třech let, tak jsem se to snažila už trochu urychlit aby byla bez i na noc. Ta mladší, teď jí byly 2 roky, začala sama už před vánocema odmítat plínu přes den. V noci jsem jí ještě dávala plínu, ale sama se začala budit na čůrání a už jsme skoro dva týdny bez a ještě neměla v noci nehodu. Tak to mám asi za odměnu po té první nezbednici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
18.1.08 09:50

Ahoj,

tak mě Viki plantala čurání dokud jsme používali plenku. Musela jsme prostě zrušit plenky úplně i na ven, na noc aby spolehlivě začala říkat. Takže jsme noční spaní řešili. Asi měsíc byla počuraná jen tak jednou do týdne pak byla nemocná a byla zčuraná každou noc. Pak týden zas pohoda a pak znova zčuraná postel. Zkoušeli jsme jí budit, ale nevyčurala se pokaždé, plus k tomu nám párkrát ve tři ráno prohlásila vyspinkaná a byli jsme v háji. Ku podivu až když jsme to já vzdala a řekla tak dáme plínku - tak Viki řekla nechci plínku - načež jsme vedli rozhovor jak se bojím aby se nenachladila atd.. A ona se od té doby (klepu už víc jak měsíc) prostě nepočurala. Pokud vám noční plínka nepokazí i denní nočníkování a dítko si jí nechá na:,–(it tak asi zkus dát, nebo vyzkoušej budit a vysazovat. Je fakt že jak Viki chodila ráno zčuraná a ledová tak mi tež bylo ouvej ani né tak že se pořád prali peřiny, ale spíš aby fakt nebyla nemocná.
Jo a zrušili jsme pití ve flašce na noc - když má žízeň dojde za námi tam má na stolečku nachystané pití a zároveň s ní zajdem na nočník (někdy nepříjde celou noc někdy dvakrát, třikrát).

Ale musíš zkusit fakt co se plenkování týče tak co dítko to originál. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
18.1.08 11:43

TAké jsem to strašně řešila. Navíc nám se Tom nevyčural, když jsme ho budili. Jen brečel, to ostatně dělá i teď. Někdy mám třeba pocit, že toho před spaním vypil strašně moc, tak až se začne kroutit, že ho dám vyčurat. Vyčurá se jen vyjimečně a to je o rok starší než vaše ratolesti. Ale je fakt, že se ťuk ťuk nepočurká, asi to vydrží.
Oni k tomu dozrají, asi na noc nedávat nic počopudného, netrápit žízní, vody ať si vypijou kolik chtějí, protože se žízní se špatně spí, to vím sama dobře a jdu se raději v noci napít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
18.1.08 12:53

ahoj

tak my ještě na noc plínku teda nevzali:o) malej spí ve spacáku - ze kterého sice vylézt umí, ale bude to značně nepohodlné - navíc v moudrých knihách - nevím až nakolik jsou moudré - se píše, že pokud dítě budíte a dáváte vyčůrat považuje to za váš problém nikoli svůj a bude dýl spoléhat na vás - že vzbudíte a dáte vyčůrat.. docela tam to noční buzení odsuzovali a to jsem to četla z více zdrojů… takže čekáme a zrajeme:o))

Plínky na den měl Michal taky hodně dlouho - do dvou let a dvou měsíců - pak se to během týdne naučil a od té doby byl bez častějších nehod… Prostě na nočník ho nikdo nedostal - a chítt od řvoucího kopajícího dítěte aby se vyčůralo , nejdejbože něco víc nebylo možné..

takže to necháváme vyhnít… ale do září doufám že to bude,,, budeme ho hlásit do školky a třebga ho vezmou:o) btw my máme plínky ještě i na denní spaní - nebaví mě 3-4× do týdne převlíkat… to čekám na léto:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
18.1.08 18:42

Tak ja sa tiež prikláňam k tomu nebudeniu. Starší mal noc čo noc mokrú plienku, až teraz pred Vianocami nás presvedčil, že už na noc nechce, že bude chodiť na nočník. Vždy sa v noci zobudil, začal plakať, ale sám z postele na nočník nezliezol, bolo ho treba preniesť. :-( A tiež mal asi 2× do týždňa nehody… Teraz mal zas obdobie, že sa počúral tri-štyrikrát za sebou, tak sme sa bohužiaľ, k plienke vrátili… :-( Tak snáď sa to zase časom zlepší, rozhodne však nebudem obmedzovať v pití, ani ho spiaceho dávať na nočník (konieckoncov, raz som to skúšala, a bol z toho hrozný nárek a vzpieranie sa…)

Gabika

• Citovat
  • Upravit
28414
18.1.08 20:34

No tak mi v tom zatím budeme pokračovat, malej mi po probuzení nebrečí ani se nevzteká.
Gabiko, já jsem to napsala asi špatně. Malýho žízní netrápím. Celý den se nalejvá vodou, i já ho nutím a večer už to nechávám na něm. Takže když si neřekne, nenutím mu to. I po večeři (kolem sedmé) se trochu napije. Za den určitě litr tekutin vypije (někdy možná víc) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
18.1.08 21:04

Janinkaz, ja viem, ja som skor reagovala na rady mojho príbuzenstva „večer mu už nedávaj piť a v noci ho na nočník zobuď…“ Lenže moje deti, aj keď sa ráno budia skoro, tak ak náhodou niekedy vyrážame na výlet skoro ráno a musím deti ráno zobudiť, obzvlášť u staršieho je z toho vždy tragédia :roll: A budenie v noci, keď on ozaj tvrdo spí (mladší si pri ňom može pľuca vykričať a starší sa ani nepohne), je to tragédia na n-tú. Proste zo situácie u nás som nadobudla presvečenie, že k tomu musí dospieť sám, budenie mu proste nerobí dobre.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
28414
18.1.08 21:15
Gabika píše:
Janinkaz, ja viem, ja som skor reagovala na rady mojho príbuzenstva „večer mu už nedávaj piť a v noci ho na nočník zobuď…“ Lenže moje deti, aj keď sa ráno budia skoro, tak ak náhodou niekedy vyrážame na výlet skoro ráno a musím deti ráno zobudiť, obzvlášť u staršieho je z toho vždy tragédia :roll: A budenie v noci, keď on ozaj tvrdo spí (mladší si pri ňom može pľuca vykričať a starší sa ani nepohne), je to tragédia na n-tú. Proste zo situácie u nás som nadobudla presvečenie, že k tomu musí dospieť sám, budenie mu proste nerobí dobre.Gabika

Tak to pak jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect