Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte mamky,
vím že chytré knížky píšou, že kolem půl roku mohou začít růst první zoubky. Mám jen takový dotaz, kdy začali růst první zoubky vašim dítkám? Od pátku je náš Kubajs takový protivný pořád něco musí kousat a žmoulat v puse, tak si říkám, zda už nám to nezačíná - budou nám 4 měsíce.
Páček jdeme koupat a cvičit ![]()
Ahoj. Sebíkovi první zub vyrostl asi ve 4,5 měsících. Druhý hned následoval. Slintal a všechno kousal asi od tří měsíců.
Ahoj Alunko, nám vyrostl první zoubek v 8 měsících. Ale slintal už tak od 3 měsíců, všechno strkal do pusy a tak každý říkal, že to jsou zuby.:-) A jak se nám prořezal první zoubek, tak už to šlo jak po běžícím páse a dneska jich máme 8. Ale moje kamarádka má chlapečka, kterému prožezal první zoubek již ve třech měsících. Zkus se Kubíkovi podívat do pusinky, myslím, že to poznáš. ![]()
Ahoj Šamotko,
no dásničky má takové trošku oteklé, a začínají mu semtam probělávat zoubky, ale jen dole. A podle „chytrých knížek“ se prožezávají jako první ty horní zoubky.
No uvidíme, 23.1. jdeme na kontrolu k MUDr. tak jí pořádně vyzpovídáme. A ještě kdy jste začali s příkmama a čím jste začínali?
Máme asi hyper dítě protože od 6 odpoledne pořád blbneme, cvičili jsme Vojtu ale ne a ne usnout
No prostě dítě naruby. A to nám rehabka říkala, že bude více spát
No tak náš Jakub určitě nééééé ![]()
Ahoj!
Emce sem objevila prvni zub ted na Vanoce,kdy uz mela ukoncenych 11 mesicu!!!!
.Slintala neuveritelne od 3 mesice,kazdej mi rikal, ze to bude urcite zub a ono nic.Pak slintani presatlo, ale zacla si stale strkat neco do pusinky a kousat to,ale ani to nebyl posel zoubku.Nam proste prvni vylez az ted
.
Alunka píše:
Ahoj Šamotko,
no dásničky má takové trošku oteklé, a začínají mu semtam probělávat zoubky, ale jen dole. A podle „chytrých knížek“ se prožezávají jako první ty horní zoubky.
Alunko ja nevim .. ale jak u meho ditete, tak i u kamaradek jsem videla, ze se prorizly jako prvni zoubky dole
. nicmene u kazdeho ditete je to jinak
a ne vzdycky podle knizek. ![]()
koukam, ze se tvuj drobecek taky narodil v zari .. nechces se pridat k nam do Zari 2007
probirame tam vesmes stejne ‚problemy‘
, na ktere jsi tady narazila dneska i ty … ![]()
Ahoj
prvním třem se vyklubaly jako první dolní jedničky najednou v 6tém m, poslední Jolinka je měla už ve 3 měsících. Teď jí bude 6 měsíců a má horní i dolní jedničky…
Každé dítko je jiné…
Věra
Ondrovi se prvni zub (dole) vyklubal prevcirem
Dneska mu je pet mesicu.
Slinta uz od trech a posledni dobou byl protivny a porad si neco rval do pusinky. Ale hlad nemel. No fakt! ![]()
Tak Natálka slintá od 3 měsíců a asi od 4 měsíce jsme každých 14 dnů říkali že už jí rostou zuby byl jedenáctý měsíc a Natálka už sem tam chodí na nočník začala sama chodit ale zuby nikde a až 6 dnů před prvnímna narozeninama se objevil řezák nahoře takže nám to vylezlo první nahoře než dole a ted už mám 3 zuby a další vypadají že polezou vzápětí.No už jsme s toho mela docela obavy že furt nic jestli náhodou není něco v nepořádku ale dočkali jsme se. ![]()
Tak naší Lucajdě vyrostl 1.zub den před půlročkem,byl to ten dole,ten druhý vedle něj vzápětí za 5 dní a pak 5 měsíců nic.Pak se to rozjelo a dnes jsem ji našla už 7.kousek ![]()
Ahojky. Náš malý měl první 3 zuby už řádně vyrostlé ve třech měsících. Neslintal (no teda normálně, kdo to má poznat), spal dobře, prostě nic. Dokonce doktorka mu koukala na 3 měsíční kontrole do pusy, ale byly to spodní 1 a jedna dvojka a tak tam měla asi to dřívko a nic neviděla. Druhý den manžel
si myslel, že něco si strčil do pusy a chtěl mu to vytáhnout a nahmatal je všechny 3. Pak v 6 měsících jich bylo 6, v 8 8 a teď (10.5 měsíce) má 1,2 všude a 4-ky dole a jednu 5vlevo dole
. Má to výhodu, dokáže perfektně kousat
.
Alunko, nám vylezly první zoubky dole. A co se znám s maminama, taky jim začly zoubky prořezávat nejprve dole. Takže jsou to určitě zoubky. Hodně štěstí. ![]()
Jestli jsou to zuby tak potěš koště, to se opět nevyspíme. A to jsme se tak namlsali když Kuba spinkal od 22.12. celou noc bez buzení na krmení, vstával jako dospělí s náma kolem deváté ráno. No prostě paráda ![]()
No a jak jste to holky poznaly že to jsou zuby? Dásně má takové skoro bílé ne růžové jako vždycky a když na ně šáhnu prstíkem tak jsou dost tvrdé ![]()
Ahoj holky, tak jsme našla toto téma a zajímalo by mě komu rostly zoubky později
Malej bude mít 13měs a na roční prohlídce se dr strašně divila že nemá žádný zoubek a pořád přemýtala co stím..Prý je to rarita a dost dlouho neviděla dítě které by v roce neměli ani jeden zub. Docela mě rozhodila
Poslala nás k zubaři at mrkne a posoudí on a zubařka nám řekla že ještě neviděla dítě bez zubů a že to nijak neovlivní a že nechápe co děcká dr plaší.
Ale tak zajímalo by mě kdy tak nejpozději u někoho z vás vylezl první zoubek??
Norell
Ahoj holky, tak jsme našla toto téma a zajímalo by mě komu rostly zoubky později
Malej bude mít 13měs a na roční prohlídce se dr strašně divila že nemá žádný zoubek a pořád přemýtala co stím..Prý je to rarita a dost dlouho neviděla dítě které by v roce neměli ani jeden zub. Docela mě rozhodila
Poslala nás k zubaři at mrkne a posoudí on a zubařka nám řekla že ještě neviděla dítě bez zubů a že to nijak neovlivní a že nechápe co děcká dr plaší.
Ale tak zajímalo by mě kdy tak nejpozději u někoho z vás vylezl první zoubek??
Norell