Znalost jazyka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9.8.23 11:38

Znalost jazyka

Od leta 2021 pracuji pro českou firmu na administrativni pozici a i kdyz me na pohovoru upozornovali, ze anglictinu vyuzivat nebudu, tak ji denne pouzivam.
Problem s tim nemam, ale nemela bych za to byt i ohodnocena? Pracuji v 4 clenem tymu a nikdo z mych kolegu anglicky neumi, tudiz oba anglicky komunikujici zakaznici jsou v me peci a dokonce i jina oddeleni na me odkazuji komunikaci. Mam narok si rict o vice penez a jestli ano i na to aby mi byl rozdil doplacen za tu dobu co jsem to delala? Jako podklady mam emailove a chatove komunikace plus telefonaty.

Dekuji a prosim o radu.
:srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5224
9.8.23 11:55

To si nemyslim, ze mas na neco narok zpetne, a ani do budoucna. Naopak to firmy berou spis tak, ze je to benefit pro tebe, ze si zlepsis jazyk. Zeptat se na zvyseni muzes a treba ti i neco daji, kdyz nikdo jiny ty zakazniky neobslouzi a tim padem by o tebe nechteli prijit, ale to je tak vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
9.8.23 12:08

@Bedna Kytu Narokové není opravdu nic. Ale můžeš zkusit vyjednávat. Já bych to udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.8.23 12:12

Narok zadny nemas, zadne tabulky na to nejsou :nevim: S temi podklady promin, to je vtipne…snad tvi nadrizeni vi, co tvoje pozice zahrnuje, nemusis jim tisknout emaily :nevim: O uprave platu muzes jednat vzdy, ale ty podklady si nech v supliku, jinak si budou nejspis tukat na celo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.8.23 12:18
@Afrikana píše:
To si nemyslim, ze mas na neco narok zpetne, a ani do budoucna. Naopak to firmy berou spis tak, ze je to benefit pro tebe, ze si zlepsis jazyk. Zeptat se na zvyseni muzes a treba ti i neco daji, kdyz nikdo jiny ty zakazniky neobslouzi a tim padem by o tebe nechteli prijit, ale to je tak vsechno.

No tak to je ale taky uchylna folmulace, ta firma profituje z jeji znalosti jazyka, takze bych to benefitem nenazyvala…to jako treba ucetni ma benefit, ze muze procvicovat sve znalosti ucetnictvi atd? Ohodnocena by za to byt klidne byt mohla, kor kdyz je jedina a vlastne jim ty zakazniky umoznuje mit, ale vest vyjednavani stylem „tady mate dukazy, ze mluvim cizim jazykem a dejte mi penize 2 roky zpet“ bych fakt nevedla.
Spis bych to vzala nejak tak, ze tohle nebylo v puvodim popisu prace a ze tim firme prinasi extra hodnotu.

Příspěvek upraven 09.08.23 v 12:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
9.8.23 12:18

Ja si osobně myslím že angličtina je už dnes taková samozřejmost, že chtít jen kvůli tomu více peněz je blbý. Ale zkusit si říct o víc peněz není nikdy blbý. Tu angličtinu bych zmínila jako bokem taky, ale rozhodně ne jako gro proč by Ti měli přidat.

• Citovat
  • Upravit
5224
9.8.23 12:23

@beruska9 No vazne. Projdi si inzeraty - dost casto to tam byva zminovane mezi benefity ve stylu “moznost vyuzivat cizi jazyk na kazdodenni bazi”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
9.8.23 12:29
@Afrikana píše:
@beruska9 No vazne. Projdi si inzeraty - dost casto to tam byva zminovane mezi benefity ve stylu “moznost vyuzivat cizi jazyk na kazdodenni bazi”.

taky už jsem to v inzerátu četla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.8.23 12:30
@Afrikana píše:
@beruska9 No vazne. Projdi si inzeraty - dost casto to tam byva zminovane mezi benefity ve stylu “moznost vyuzivat cizi jazyk na kazdodenni bazi”.

Tak ehm…jo no, ja mam benefitech firemni notebook a mobil :zed: :mrgreen: Jako ze jsem jim vdecna, ze mam na cem pracovat a ze mi muzou zavolat i mimo pracovni dobu :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Drzela bych se furt toho, ze pokud to v puvodnim popisu nemela a ted diky ni muzou drzet 2 zahranicni zakazniky a navic dela preklady pro jina oddeleni, tak by to mel byt duvod na prehodnoceni odmenovani…protoze zjevne jeji aktualni pozice neodpovida puvodni nabidce a je to pro firmu pridana hodnota.
Ale zadat to zpetne je mimo. To se ma resit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.8.23 15:15

@beruska9 právě tady levá ruka neví co práva, já to spíš myslela, kdyby po mě chtěli nějaký harmonogram kolik mi to zabere denně a jestli je to validní komunikace a vůbec, že to co rikam je oprene o realitu, neplánuje nikomu vyhrožovat a už vůbec ne nic tisknout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.8.23 15:22
@Sandra.B1 píše:
Ja si osobně myslím že angličtina je už dnes taková samozřejmost, že chtít jen kvůli tomu více peněz je blbý. Ale zkusit si říct o víc peněz není nikdy blbý. Tu angličtinu bych zmínila jako bokem taky, ale rozhodně ne jako gro proč by Ti měli přidat.

Jo, anglictina jako samozrejmost a proto nikdo jiny krom zakladatelky ji neumi? :mrgreen:

Uz davno sis mela rict o zvyseni platu a to pekne asertivne, zadny s prosikem.

Jedinou samozrejmosti je, ze je zakladatelka vuci ostatnim platove zrejme podhodnocena. A byla by hloupa, aby si zo nechala libit, zvlast, kdyz vedeni tvrdi ze aj nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.8.23 16:12
@Bedna Kytu píše:
@beruska9 právě tady levá ruka neví co práva, já to spíš myslela, kdyby po mě chtěli nějaký harmonogram kolik mi to zabere denně a jestli je to validní komunikace a vůbec, že to co rikam je oprene o realitu, neplánuje nikomu vyhrožovat a už vůbec ne nic tisknout :mrgreen:

No dobra no, tak bys to mohla mit tak nejak cca odhadnute, kolik to je pro tebe prace navic…ale i tak bych ja osobne vzala jako hlavni argument, jaky prinos to ma pro firmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.8.23 16:17

Jeste mi trochu vrta v hlave ten jazyk jako benefit - teoreticky by se to tak mozna dalo vnimat ve firme, kdy je anglictina firemnim jazykem, clovek tam v ni jede prakticky furt a treba ziska schopnost na urovni rodileho mluvciho…tam je treba ten benefit vzajemny, resp. jazyk je nutny pro bezne fungovani a zamestnanci ziskaji hodne praxe. V zakladatelcine pripade je to ale jednoznacne neco, z ceho firma profituje, pokud by s temi 2 zahranicnimi zakazniky nikdo jiny nedokazal komunikovat, nebo slozite pres translatory, nebo by si na ty preklady museli platit externisty, takze to rozhodne nemuze byt z jejich strany ferovy argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
9.8.23 16:41

A co to směřovat směrem - „měla bych zájem o jazykový kurz v pracovní době, abych si AJ zlepšila“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naydra
9.8.23 16:44

To jsou noví zákazníci? Nebo s nimi někdo komunikoval už před tvým nástupem?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat