Známkování výtvarné výchovy

Anonymní
24.10.17 14:20

Znamkovani vytvarky

Minuly tyden vychovatelka rekla dceri na obrazek, ze ho ma hezký.
Dnes z toho stejneho dostala dvojku
Moc se snazi, ale rekla sama sobe, ze asi musi vic.
mne osobne je to lito.
Nerekla ji ani duvod-Proste dvojka.
Ma neceho málo, hodne? Moc blede? Tmave? To dite si to zaslouzi vedet.

Jsem popravde nastvana, dcera ve treti tride, jasne ze je ji to lito…obcas mam pocit, ze si ucitelky zrovna v techto predmetech davaji zalezet, aby se nenudili, tak musi z casu ba cas ty jednicky vymenit za dvojky.

Tak a do mne :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
24.10.17 14:23

Chápu smutek nebo zklamani, ale vždycky když deti byly zklamane z dvojek z výtvarky, hudebky, telaku (dodnes nezapomenu, jak prislo starsi s tim, ze sice mělo dobry cas behu, ale predalo spatne kolik ve stafete :roll: ) jsem jim rekla, at to neresi, ze je to uplne jedno. Jim se ulevilo a mne to bylo jedno, maximalne jsem si v duchu něco myslela o učitelce (vůbec nechapu systém ceskeho skolstvi a znamkovani za tyhle predmety a ještě v tak nizke stupnici jak za Marie Terezie… :zed: ) :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
31672
24.10.17 14:25

Učitelku bych taky nechápala, v těhle „uměleckých“ předmětech by měla být jednička i a snahu, si myslím, pokud je obrázek „normální“. já v tomhle věku občas dvojku dostala, ale jen když jsem párkrát odevzdala obrázek s dírou, jsem tam ty vodovky tak dlouho patlala, než se to prodřelo, mě hlavně výtvarka vůbec nebavila :oops: za normální obrázky ale bývaly odjakživa jedničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
24.10.17 14:33

@slavuska1 mne třeba bavilo zpivat v kolektivu, ne solove, to jsem mela tremu. No a co myslis soudružka učitelka na druhem stupni - nutila nas stydici se pubertacky zpivat solove a nahlas. Ted zpivam jen po dvou panacich, to samy výtvarka. Mne třeba nebavila, tak jsem dostavala dvojky za odflaknuti… :roll:

• Citovat
  • Upravit
356
24.10.17 14:33

Tyhle výchovy - vytvarka, tv nebo hudebka bych vůbec neznamkovala. To má být takové odreagovani od klasické výuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
24.10.17 14:36

Syn (3 třída) dostal nedávno 5 z tělocviku, protože neumí šplhat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.17 14:40

@Alex Adrian moje nervy…a snazil se? co to pak s tim dítětem udela? resila jste? :think:

• Citovat
  • Upravit
32567
24.10.17 14:45

Tyhle předměty neřeším, to se naučit nedá, záleží na učitelce, když bude chtít, můžou nosit i čtyřky a nic s tím neuděláš, je to na jejím osobním hodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
24.10.17 14:47

Upřímně, tohle je věc, která mě neskutečně štve. Že se ve škole hodnotí předměty, ve kterých hraje roli především talent, který nelze ovlivnit. Jak může někdo objektivně zhodnotit obrázek na stupnici od jedné do pěti? Vždyť je to umělecký projev, výsledek určitého cítění. Že je něčoho málo, něčeho moc, moc světlé, moc tmavé? A co je správné??? Dospělý může říct, že to byl umělecký záměr. Spousta umělců maluje atypicky a právě proto jsou nebo byli slavní. Chodila jsem osm let na výtvarný kroužek, všichni jsme vždycky dostali jedničku. Talentovaní i méně talentovaní. Učitel sám říkal, že toto nelze hodnotit. Pokud se dítě snaží a nevyrušuje, tak proč ho „traumatizovat“ tím, jak to namalovat tak, aby se to učiteli líbilo?? Totéž hudební výchova. Špatné známky za to, že dítě nemá hudební sluch? V rodině máme absolutní hluch, nikdo nezazpívá jediný tón už po mnoho generací. Všichni jsme si vždycky připadali jako paka, když se po nás na veřejnosti chtělo, ať něco zazpíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
24.10.17 14:53

Zkusil to, ale prostě se víckrát nepřitáhne k tyči.
Oba jsme mu s mužem řekli, že z toho nemá být smutný, že každému nejde vše, že je to normální a ani my dva neumíme šplhat. Naštěští vypadá, že to pochopil. Víc jsme to neřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.17 15:01

Pry byly i trojky. rikam si, ze to je tak subjektivni hodnoceni…a pak ma z toho dcera dojem, ackoliv je hodne snaziva ze se snazila malo.za obrazek pochvala, visi na nastence, ale znamka za 2

• Citovat
  • Upravit
4649
24.10.17 15:01

Taky vždycky říkám, že „výchovy“ by se neměly známkovat. Sama jsem to vždycky doháněla teorií, ale ta v nižších třídách ještě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
24.10.17 15:30

Úplně chápu ;) ja jsem odmala antitalent na sport. Vždy ale snaha byla. Byla jsem hubena a jedine co mi slo bylo se udržet nejdéle nekde zavěšena a pak vybijena (ale jen jsem se vyhýbala zdárně míči, chytit ho a prehodit hřiště ani omylem :lol: ), v běhu taky hruza neuměla jsem běžet rychle, pri snaze to treba na 60m se do toho poradne obout se mi v půlce podlomila kolena a ja spadla :roll: učila jsem se celkem dobre, mela jsem dvojky a vždycky jednu 3 od druhého stupně a to prosím z TV :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
24.10.17 15:42

Učím i výchovy a známkuji je. Co se týče VV tak pokud děláme kresbu tuší, je jasné, že jedničku nedostane ten, kdo pracuje s pastelem. Ale pokud pracuje dle zadání a snaží se, má jedničku. Ale ještě se mi nestalo, že by někdo neměl jedničku. Hlavně neděláme jen klasiku tempery a pastelky. Využíváme hodně vytvarnych technik a děti výtvarka baví. Co se týče tělesné výchovy… Někde jsou ve školách výkonnostní tabulky a nejede přes to vlak. Kdyby si někdo stezoval, kdesi cosi je tam celý systém. Každopádně já toto obcházím, ne každý vyšvihne šplh za 5s. Ale pokud vidim, že technika je osvojena jen ještě není sila, tak nechávám čas pro zlepšení. (klidně 2-3měsíce), když je zlepšení (byť jen ó dvě přitažení) dávám jedničku. To samé v běhu vidím, že se dítě vydá ze všech sil, snaží se, nevidím důvod jedničku nedat.
Zakladatelko: na vašem místě bych chtěla vědět, jaký důvod té dvojky je? A pokud je to ten, že má použit tmavší odstín modré u oblohy, tak bych teda rozhodně nesouhlasila, snažila se s ní věc řešit klidně i s ředitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.17 16:47

@MaličkáD

dekuji.to je prave to, co nevime. Delala kolo. Pastelka, tus a pozadi vodovky. Nerozpilo se ji to, nema tam trhlinu.
prijde mi to trapne resit jednu dvojku…ale..obrazek ji dala na vystavhu, pochvalila ji ho a stejne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi